Milošovo odcházení

Občas se na internetu objeví rádoby celebrita z reality show. Možná ji zná pár diváků této podívané. Následně upadá v zapomnění, tak se někde svlékne, opije či něco vyvede. Jako náš prezident. Stupňuje provokace. Ale už marně.

Celý dnešní den jsem byl mimo dosah televize, rádia či internetu. Věnoval jsem se svoji práci, sem tam zaregistroval MDŽ a jen tak na okraj vnímal slavnostní akt prezidenta republiky. Neviděl jsem ani přímý přenos, ani záznam, pouze před chvílí titulky na internetu.

Když si pustíte film o smetánce a na jejich večírek dorazí společnice, jsou oblečené střídmě, namalované decentně a znají pravidla etikety, několik jazyků a také mají všeobecný přehled. Pokud někde v zahraničí (jako se nám to stalo s manželkou v Německu) nedopatřením zabloudíte do uličky lásky, jsou zde dívky s výraznějším líčením, kratšími sukněmi a předpokládám znalostí základních frází v několika jazykových mutacích. Nebo cestujete do zahraničí a před přechodem státní hranice uvidíte dámu v letech, která i v nepřízni počasí vystavuje svoje údy. Kadeřníka, zubaře ani stylistu nepotřebuje. Je si vědoma, že to co nelze dohnat vizaží, je třeba přebít stylem. 

Tak jsem si po návratu domů otevřel blog a čekal jsem tisíc a jeden článek na dnešní slavnostní akt. Kupodivu tomu tak nebylo. A poté jsem pochopil proč. Co jsem se letem světem dočetl? Prezident opět přitvrdil v rétorice, nasadil obvyklé urážky a několik poslanců opustilo sál. Prezident se mohl zachovat státnicky a všem vytřít zrak. Místo toho se snažil zaujmout kontroverzí a negativním stylem. Ale to už nefunguje. 

Před mnoha léty jsem měl bujnou kštici, kterou vystřídaly šediny, mladistvý vzhled nahradil vzhled muže po čtyřicítce apod. Zkrátka je to koloběh života. I ta lehká děva na začátku zaujme decentním vzhledem, následně kratší sukní a poté buď odejde se ctí na odpočinek, nebo zvýrazní rty do červena, zkrátí ještě více sukni a diví se, že projíždějící řidiči na ni sice civí, ale nezastaví. Je umění vědět, kdy odejít.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | čtvrtek 8.3.2018 18:03 | karma článku: 25,29 | přečteno: 870x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09