Babiš není zlořád a Piráti nejsou výhrou v politice. Co ostatní??

Vážení politici, kousněte do kyselého jablka. Sice to bude trpké, ale volič to ocení. Kdo bude první? Je hezké rozdělit si sněmovnu, výbory a placené pozice a hrát pro veřejnost hry. Platy máte slušné, tak co přidat ruce k dílu?

Ve sněmovních volbách jsem volil Piráty. Důvodů jsem měl několik. Mladá krev, nezatížení minulostí a skandály a očekával jsem svěží vítr, který rozpohybuje trochu i vykrmené kapříky ve sněmovně. Vzhledem k jejich preferencím, jsem to vnímal jako hlas, který nepropadne sítem 5%. Uběhlo několik měsíců od voleb a čeho jsem se dočkal? Rétoriky politických bafuňářů. Slíbili jsme voličům, že nepůjdeme do vlády s tím, tím a tím. Neuděláme to a to. SPD a KSČM jsou pro nás nepřijatelní. Ano to dodržují. Ale také mi jako voliči slíbili, co udělají. To se neděje. Protože "oni" za to nemohou, že Babiš. Pokud nedělají co mi slíbili, proč berou plat, díky mému hlasu??

Ostatní strany jsou v bledě modrém. Protože Babiš. Koho z voličů to zajímá? Nějak jsem nezaregistroval, že by voliči napříč ČR rozhodovali jako v referendu. Chcete Babiše premiérem? ANO x NE. Strany měly snad témat více. A neděje se skoro nic. 

Kamarád bydlí v bytovém domě, kde jsou 4 partaje. Rozdělení podílu je cca 30% - 30% - 20% - 20%. Dům má již za sebou několik desetiletí a tak potřebuje opravy. Střechu, fasádu, dvorek ... Kamarád má 30% a chce dům opravovat. A investovat 30%. Další partaje s 30% a 20% jsou ochotny platit, když to nebudou muset zařizovat. A poslední 20% partaj na to kašle. Nemám peníze a basta. Dva horní byty chtějí opravit střechu, když mají volit priority. A spodní zase raději vchod a sklepy. Probíhá diskuse na téma, dům patří všem a on má jen 20%. Tak o čem rozhoduje, o našich 80%?? Jakým právem? Mohou opravit dům tři partaje a po čtvrtém vyžadovat vyplacení 20% podílu na náklady. Ale to je kousnutí do kyselého jablka. 

Jestli někdo bydlí v domě, který by mohl být lepší, ale není, může mi to být jedno. Je to jejich rozhodnutí a já do toho nemám co mluvit. Mohu mít názor, ale tím to končí. Nájem ani opravy tam neplatím. V politice je to jinak. Dal jsem hlas straně. Platy jdou poslancům, státní příspěvky z daní občanů. A jako občan mám právo na to, aby stát fungoval. Jestli bude vláda ANO bez koalice nebo 8 stran bez ANO či jiné varianty mezi, to je na politicích. Oni si za to ponesou zodpovědnost do příštích voleb. Oni by měli ukázat, voliči, tohle jsme pro tebe udělali. Ale styl Babiš to celé blokuje a my ostatní jsme v tom nevinně, plat i příspěvky nám běží a za 4 roky se zapomene??

Proto k volbám opravdu nechodím. Jsem výrazně proti SPD. Ale co musím uznat, je aspoň rétorika Okamury. Chceme prosazovat program našich voličů. Chceme do vlády, protože to je možnost. Proč mi Piráti neříkáte, co chcete vykonat za můj hlas?? To jste se tak rychle zabydleli ve sněmovně? Příště vám hlas nedám. Tohle vám nezapomenu ani za 4 roky. Netlačím vás do vlády. Čekal jsem, že rozhýbete líné kapry. Ne že se naučíte mezi nimi plout. 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kamas | sobota 7.4.2018 8:26 | karma článku: 37,24 | přečteno: 1260x
  • Další články autora

Pavel Kamas

Prokrastinace je jako masturbace

1.6.2021 v 21:14 | Karma: 17,11

Pavel Kamas

Miloš Zeman si užívá

6.7.2019 v 11:13 | Karma: 21,09