III. Setkání u kapličky 6. června 2009

V sobotu 6. června meteorologové hlásili přívalové deště. Panovaly proto určité obavy, zda se nám dlouho připravovaná akce podaří. Byl zajištěn stan, 60 míst k sezení, květinová výzdoba, občerstvení, uzené maso vonělo, pivo bylo naraženo a ... nestalo se úderem 14. hodiny, ale dokonce dříve a na III. Setkání u kapličky začali přicházet hosté.

Poté, co jsme s Jiřím účastníky přivítali, pan Bohuslav Vlasák pronesl krásnou řeč o Kalné a jejích obyvatelích. Při té příležitosti jsme i popřáli manželům Míkovým k jejich krásné zlaté svatbě. Pak už byla jen volná zábava, pan Vlasák hrál na harmoniku lidové písně a ti co si nepovídali tak zpívali a dokonce i tancovali. 

I když chvílemi pršelo a hřmělo, pod prostorným stanem byla příjemná atmosféra a nálada. Snad se všem setkání líbilo a přijedou příští rok zase. Společnost se rozešla až dlouho po půlnoci. Každý dostal malý dárek jako upomínku na setkání a stručný přehled historie Kalné.

O vzniklé tradici Setkání u kapličky

Setkání u kapličky vzniklo nevině před dvěma lety, kdy jsme jménem sdružení chtěli poděkovat občanům Kalné za první finanční počin do kasy. Uspořádali jsme tenkrát velký úklid Kalné spolu s železnou sobotou a za vybrané železo jsme získali první finance do kasy sdružení a to tak mohlo zahájit činnost. Na tomto prvním Setkání u kapličky byli pozvaní pouze sousedé žijící v Kalné. Sousedům přišlo, že taková akce není špatná a že by se mělo zvát více lidí, vždyť v Kalné se narodil kde kdo. Proto jsme rok poté uspořádali druhé Setkání u kapličky a pozvali, kdo nás napadl, ale i to bylo málo.

Pro letošní třetí Setkání jsme tedy obešli sousedy a požádali o informace, adresy a rozeslali spoustu pozvánek. Na setkání přijeli rodáci z různých koutů republiky, přišli sousedé a sešlo se nás na 61 účastníků. To je zatím nejvíce za všech tří setkání. V této tradici chceme nadále pokračovat.

 

Olga Bílková

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Olga Bílková | úterý 23.6.2009 11:45 | karma článku: 7,37 | přečteno: 776x