Česká televize Pride

Jistě všichni koncesionáři zajásali, když Česká televize udělila mediální záštitu Prague Pride festivalu. Tento krok zapadá do její tradice objektivního, nestranného a vyváženého zpravodajství, na jaké jsme celá léta, ba celý život, zvyklí. ČT kolem festivalu přičinlivě poskakuje jak snaživý pionýr a tak nemáme pocit promarnění našich pravidelných příspěvků.

Dokládá to kupříkladu rozhovor Bohumila Klepetka s ředitelem festivalu (Interview ČT 24, 10.8.2012), ve kterém zazněla jedna nepřehlédnutelná perla. Na otázku redaktora Klepetka, zda na Střelecký ostrov přijedou všichni hudebníci, které organizátoři pozvali, ředitel festivalu odpověděl, že nikoli. Taková prostá odpověď však pana Klepetka neuspokojila a ostražitě se dotazoval dál, zda k tomu snad některé nevedlo nějaké nepřátelství vůči festivalu. Bylo mu řečeno, že ti, co odmítli, tak učinili z časových důvodů. A zde se stala ta chyba. Redaktor bez jakéhokoli důvodu, jen na základě své nesporně geniální intuice usoudil, že to mohla být jen výmluva. Diváci, kteří si jeho vystoupení platí, takový ničím nedokazatelný postřeh jistě ocení.

Myslím si ovšem, že veřejnoprávní televize by neměla být tak úzkoprse zdrženlivá. Pokud pan redaktor pojme tak strašlivé podezření, že někteří muzikanti se jen se vymlouvají na nedostatek času, mělo by se prošetřit. Česká televize by měla neprodleně sestavit seznam hudebníků, kteří pošlapali základní lidská práva homosexuálů, když nepřijali pozvání na jejich skvělý a vkusný mejdan. Tito neuvědomělí jedinci by měli být nějak potrestáni, třeba by měli dostat ve veřejnoprávních médiích okamžitě zaracha, a to do té doby, dokud se veřejně neomluví a nevyznají se ze své lásky k utlačovaným menšinám. Pokud to neudělají, měl by zasáhnout stát a provést nezbytná opatření k zajištění práv homosexuálů, jež jsou takto nechutně popírána. Hudebníkům, kteří se nebudou kát, by měl stát odebrat děti a dát je na převýchovu do důvěryhodných homosexuálních rodin. Oni sami by měli být posláni do soustřeďovacích táborů, kde je tvrdá práce osvobodí od předsudků vůči diskriminované menšině.

České televizi a zejména panu Klepetkovi patří dík za obětavou práci, kterou pro naši zemi za naše peníze vykonává. Dlouho jsem přemýšlel, co to vlastně jsou ta práva homosexuálů, a také jsem nechápal, čím jsou tak omezována. Teď už to vím. Nezbývá, než České televizi popřát mnoho úspěchů v jejím statečném boji, a hlavně odvahu dovést ho až do konečného vítězství. Třeba v zápalu boje, tak nějak nevědomky, televize taky zjistí, kdo vlastně festival platí. Na takovou „drobnost“ se pan redaktor vyptával rozhodně méně investigativně než na to, zda se někteří členové společnosti náhodou nevyhýbají svým občanským povinnostem.

 

Autor: Kalinapavel Kalina | sobota 11.8.2012 17:25 | karma článku: 28,70 | přečteno: 1735x
  • Další články autora

Kalinapavel Kalina

Respektovřesky

27.2.2013 v 11:55 | Karma: 28,30

Kalinapavel Kalina

Český komplex

18.1.2013 v 17:27 | Karma: 22,01

Kalinapavel Kalina

Věrozvěsti bez svatozáře

18.11.2012 v 14:50 | Karma: 34,01

Kalinapavel Kalina

Bruselovy nové šaty

14.10.2012 v 20:05 | Karma: 16,09