Paní hejtmanka se trápí. Zbytečně.

Průrazná podporovatelka předsedy vlády z řad jeho hnutí řeší dilema. Držme jí palce, naši neochvějnou důvěru bude notně potřebovat. A my budeme potřebovat takovou političku. Někteří taképolitici už rozehrávají nebezpečné hrádky.

Moje nejoblíbenější politička z nejméně oblíbeného hnutí ANO Jana Mračková Vildumetzová se dostala do drobných osobních potíží. Zatížena dnes už tradičně akcentovanou etickou náročností na  činy každého příslušníka tohoto vedoucího pelotonu české politiky je nucena učinit těžké rozhodnutí. Post krajské hejtmanky, nebo poslankyně? No to je dilema. Plat či platy nechme, prosím, stranou a shodněme se na tom, že to je hluboko pod úroveň každého normálního, a navíc i slušného blogera. Věc je totiž o mnoho vážnější.

Na post této výrazné karlovarské hejtmanky je přímo vázaná ještě i funkce předsedkyně Asociace krajů ČR, ve které tato sebevědomá a odpovědná žena požívá značnou míru důvěry a podpory. A aby také ne, když maká 18 hodin denně, což je tedy na druhou stranu v jejím mateřském hnutí normálně standard. Takže zde je jádro pudla. Funkce v zákonodárném sboru, nebo takříkajíc dva v jednom. Určitě to není volba Sofiina, ale o lehké louskání nepůjde určitě. Dle mého by to mělo jít snáze, než jak to vypadá, a řeknu také proč. Příjemce sdělení prosím, nechť prominou formu přímého oslovení veřejné činitelky, nakonec upřímného dialogu potřebuje naše rozdělená společnost jako koza drbání, tak co.

Vážená paní hejtmanko, na každý pád vám doporučuji načerpat sílu z mého vlastního rozhodnutí, ať se jako máme od čeho odpíchnout. Jářku, paní hejtmanko, klid. Existují nejméně dva závažné důvody, proč není nutné se mučit. Předložím vám je postupně dle relevance. 

Takže ať se rozhodnete jakkoliv, neochvějnou důvěru našich normálních lidí neohrozíte, protože prostě Vaše záležitost je v poměru k situaci Vašeho předáka prachsprostý detail. Taková drobnůstka sítem rozlišovací úrovně Vašich voličů propadne jako nic. Na zřetel na ně se prostě vykašlete, i když vím, jak to pro Vás bude těžké, a taky vím, jakou váhu jednoznačnému volebnímu vítězství přikládáte právě Vy, o čemž jste mě přesvědčila v jednom týdeníku v jedné štvavé tzv. veřejnoprávní televizi.

Ten druhý důvod pro zachování Vašeho klidu je ještě závažnější. Pan prezident (já v to aspoň probůh věřím) už kandidovat (většinově samo sebou) nebude! Teď to cinklo, že?  Ano, pochopila jste to správně. Pan prezident už Vaši Asociaci coby pilíř podpory v jeho předvolební kampani, kterou v posledních volbách, jak víme, tak jako tak nevedl, už potřebovat nebude. 

Vážená paní hejtmanko, užijte si advent i čas vánoc a všechno v klidu uvažte. Už nic na Vás netlačí. Já budu Vaše rozhodnutí akceptovat tak jako tak. A kdyby jste v příštích volbách kandidovala na Moravě nebo kdybych se já přestěhoval do Mariánských Lázní, kde to mám tolik rád, máte u mě hlas.

Autor: Pavel Kalabis | pondělí 10.12.2018 20:40 | karma článku: 18,52 | přečteno: 1038x
  • Další články autora

Pavel Kalabis

SPD s Hradem spojená

Odsouzení důchodce Baldy přimělo mnohé z nás popřemýšlet o jeho motivech. Šel jsem přímo ke zdroji, tedy na oficiální stránky SPD Tomia Okamury. Exkurz naplnil očekávání a nejen to, některá zjištění stojí za pozastavení.

15.1.2019 v 12:00 | Karma: 24,62 | Přečteno: 540x | Diskuse| Politika

Pavel Kalabis

Zavilý nepřítel - zbytečný člověk

Žijí mezi námi a škodí, seč jim síly stačí. Výsledky voleb jim nevoní a usilovná práce také ne. Proto škodí a dělají to potměšile. Však poznáte je snadno - podle skutků jejich. Žádné strachy, lidé, čtěte!

14.1.2019 v 20:22 | Karma: 21,70 | Přečteno: 717x | Diskuse| Poezie a próza

Pavel Kalabis

Nenávist náhodou nalezená

Krátká úvaha o hranicích, které se v publicistice překračovat nesmí. Základním důvodem je slušnost nebo snaha neubližovat a neponižovat. Provokovat předloženými názory je potřebné, ale ta provokace se nemá stát cílem a nelze lhát.

13.1.2019 v 22:23 | Karma: 13,93 | Přečteno: 450x | Diskuse| Média

Pavel Kalabis

Na brigádě v době třídní ostražitosti

Bezstarostné mládí v těžké době, to není nejoriginálnější nápad. Naopak, mnohokrát zpracované téma a určitě lépe než je níže uvedený pokus. Mě jde o to, že ta těžkost doby nebyla vidět na první pohled, ale mohla mít své důsledky.

12.1.2019 v 11:48 | Karma: 15,14 | Přečteno: 390x | Diskuse| Poezie a próza

Pavel Kalabis

Nejsou lidi a moderátoři taky ne

Pokračuji z téhož inspiračního zdroje jako u předchozího článku, tedy ze surfování po programu TV Barrandov. Při sledování Týdne s prezidentem ze záznamu přetekl tento až do Duelu. Chytil jsem se drápkem a zůstal čumět na drát.

11.1.2019 v 17:41 | Karma: 20,32 | Přečteno: 987x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Podporujeme kulturu nahoty. Obec na Sardinii jako první umožní nudistické sňatky

3. května 2024  7:26

Obec San Vero Milis na severu středomořského ostrova Sardinie jako první v Itálii umožní sňatky...

Demonstrace v Tbilisi pokračují. Premiér odvolal návštěvu Spojených států

3. května 2024  7:08

Gruzínská policie začala zatýkat demonstranty, kteří i ve čtvrtek pokračovali v metropoli Tbilisi v...

Izrael zasáhl budovu bezpečnostních sil v Damašku, osm vojáků utrpělo zranění

3. května 2024  6:43

Při izraelském vzdušném úderu byla ve čtvrtek večer zasažena budova syrských bezpečnostních sil na...

Záplavy na jihu Brazílie si vyžádaly desítky obětí, přehradám hrozí kolaps

3. května 2024  6:23

Rozsáhlé záplavy, které v těchto dnech sužují jih Brazílie, mají nejméně 29 obětí. Dalších 60 lidí...

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Bývalý dlouholetý zaměstnanec jednoho státního podniku. Jsem absolventem vysokoškolského bakalářského programu v oboru žurnalistika, ale nikdy jsem v této oblasti nepracoval. Abych se vyhnul termínu "normální", tvrdím, že nejzajímavější je na mně to, že na mně celkem nic zajímavého není. Hlavně u mě absentuje tah na branku, negativní reakci u mě vyvolává zmínka o užitečné práci pro tým a jiné projevy manažerské kultury.

Seznam rubrik