Dobré rady

Ve vesmíru sem tam gravitace ukončí menšímu tělesu pohodu setrvačnosti, stejně jako nás vybudí různé impulzy. Život je dynamický a vyvíjí se. Přešlapovat na místě znamená nežít. Kdo chvíli stál...

Skoro celé život se trápim, že jako nic. Kariérni rust nic, společenská prestiž nic a o penězich nemluvim. Ze zófalstvi sem si založil blog. A byl to dobré nápad, zvětšil sem si komunikačni kompetence, diky kterém sem už na ledacos došel. Třeba zrovna temuto su fakt vděčné. A takovéch poznání je víc. Když sem se třeba maló chvilu nabóral do jednyho blogu, tak mě jeden diskutér dosť dobře vyfakoval. Jakože tam u nich za svy prachy nedostanu nějaky lži jako v ČT a ať jako táhnu, což sem jako udělal, když mě tam neměli rádi. Jak sem tak cóval, bóchlo mě to do palice – já su kus hňupa.

Od nepaměti čučim na ČT a teď to na ňu prasklo – lžó, jak když tiskne. Teda né vždycky, když temu šéfovali Zelenka s Balážkó, tak tam byla ta objektivita posichrovaná, to je jisty. No ale jak sem dostal tu radu evidentně od dobryho člověka, začalo se mě to pěkně skládat dohromady: ČT – lže – já ju poslóchám a dělám všechno špatně. Tak v tymto budu muset, jak se říká, něco změnit, třeba přepnót na jiné kanál. O jedné recht televizi bych věděl. Běži v ni pořad s fakt pravdivéma dramatickéma přiběhama, moderuje to celkem drsně Honza Musil, nekdy u teho breči, jindy zas ty opravdovy učinkujici pěkně pucuje. No a před koncem Honzy Musila só do teho vloženy parádní zprávy, ktery só taky uplně pravdivy, tak moc pravdivy, že ten zpravodajec, on je sóčasně aji ředitel celyho teho ustavu, u teho komentování si aji stópne, aby to jako diváci pochopili. Ale jednu hrubó závadu ta televiza má, divat se na to nedá.

Nic se nedá dělat. Zustanu u Čétéčka a to navrchu zminěny schéma lež – já věřim a blbnu změnim na lež (s tim nic neudělám) – já nevěřim a z debetu šup do plusu. Dnes teho už moc nenadělám, ale hneď zétra to oprubuju a jak v bedně uvidim že bude slunko, beru si deštnik, když teda nekam pudu. Rozhodně už se sebó nenechám vykévat jako v minulym zaměstnáni. Nadřizeni furt akorát lhali, jakože makáme a tak a já tróba že né, a taky to tak dopadlo. Nechtěl sem uhnót podobně jako prezident Zeman, ten taky neuhybá, řikali před volbama na Čétéčku.

Navic mezi kanálama mám aji ruskó telivizu. Takže jak v té naši začnó, že Rusko kuje pikle, tak přepinačka na tu ruskó a tam uvidim jak Laďa de tema dveřama ze sálu do sálu a módře kévá tem kámošum z Dumy a tak. Teď už budu vědět, že Laďa ani ten jeho ministr zatím ještě pro nás – Lavrov -  nelžó.

Nic, končim montáž, nemá cenu to protahovat. Mňéte se pěkně před svátkama, o svátcich a po nich taky. Já du shánět staró svazáckó šlajfku, ať zétra při tym novym začátku pěkně zasvitim.

___________________________________________________________

Hanácký interdialekt nemá plnit funkci nějaké pokleslé lidovosti, ale odlehčení formy. Pokoušel jsem se o obecnou češtinu, ale v ní to nedávám - sorry jako.

Autor: Pavel Kalabis | pátek 14.12.2018 10:25 | karma článku: 8,38 | přečteno: 133x
  • Další články autora

Pavel Kalabis

SPD s Hradem spojená

Odsouzení důchodce Baldy přimělo mnohé z nás popřemýšlet o jeho motivech. Šel jsem přímo ke zdroji, tedy na oficiální stránky SPD Tomia Okamury. Exkurz naplnil očekávání a nejen to, některá zjištění stojí za pozastavení.

15.1.2019 v 12:00 | Karma: 24,62 | Přečteno: 540x | Diskuse| Politika

Pavel Kalabis

Zavilý nepřítel - zbytečný člověk

Žijí mezi námi a škodí, seč jim síly stačí. Výsledky voleb jim nevoní a usilovná práce také ne. Proto škodí a dělají to potměšile. Však poznáte je snadno - podle skutků jejich. Žádné strachy, lidé, čtěte!

14.1.2019 v 20:22 | Karma: 21,70 | Přečteno: 717x | Diskuse| Poezie a próza

Pavel Kalabis

Nenávist náhodou nalezená

Krátká úvaha o hranicích, které se v publicistice překračovat nesmí. Základním důvodem je slušnost nebo snaha neubližovat a neponižovat. Provokovat předloženými názory je potřebné, ale ta provokace se nemá stát cílem a nelze lhát.

13.1.2019 v 22:23 | Karma: 13,93 | Přečteno: 450x | Diskuse| Média

Pavel Kalabis

Na brigádě v době třídní ostražitosti

Bezstarostné mládí v těžké době, to není nejoriginálnější nápad. Naopak, mnohokrát zpracované téma a určitě lépe než je níže uvedený pokus. Mě jde o to, že ta těžkost doby nebyla vidět na první pohled, ale mohla mít své důsledky.

12.1.2019 v 11:48 | Karma: 15,14 | Přečteno: 390x | Diskuse| Poezie a próza

Pavel Kalabis

Nejsou lidi a moderátoři taky ne

Pokračuji z téhož inspiračního zdroje jako u předchozího článku, tedy ze surfování po programu TV Barrandov. Při sledování Týdne s prezidentem ze záznamu přetekl tento až do Duelu. Chytil jsem se drápkem a zůstal čumět na drát.

11.1.2019 v 17:41 | Karma: 20,32 | Přečteno: 987x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

„Mami, ve zdech je příšera,“ tvrdila holčička. Dům ovládlo 60 tisíc včel

1. května 2024  18:21

V domě rodiny Classových v Severní Karolíně číhalo po několik měsíců opravdu nečekané překvapení....

Silný vítr komplikuje dopravu. Z Havlíčkova Brodu nejezdí vlaky na dvou tratích

1. května 2024  17:13

Silný vítr potrápil hlavně řidiče na Pardubicku. Z důvodu pádu několika stromů museli policisté...

V O2 areně prochází voda magnetickou rezonancí. Zlepší led pro MS v hokeji

1. května 2024  16:57

Organizátoři se připravují na mistrovství světa v ledním hokeji, nedávno instalovali unikátní...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....

  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 646x
Bývalý dlouholetý zaměstnanec jednoho státního podniku. Jsem absolventem vysokoškolského bakalářského programu v oboru žurnalistika, ale nikdy jsem v této oblasti nepracoval. Abych se vyhnul termínu "normální", tvrdím, že nejzajímavější je na mně to, že na mně celkem nic zajímavého není. Hlavně u mě absentuje tah na branku, negativní reakci u mě vyvolává zmínka o užitečné práci pro tým a jiné projevy manažerské kultury.

Seznam rubrik