"Bilancujeme dva roky..."

Abych pravdu řekl, osobně příliš nebilancuji. A taky se trochu bojím zeptat, kdo je v babišovském světě "my". Patříme do holdingu, nepatříme do holdingu, je to kampaň, není to kampaň...?

Poslední otázka je ovšemže řečnická, o kampaň bezpochyby jde. A tak to nakonec má v demokracii být. Hurá. Zbytek vezmeme hopem, ať jej máme rychle za sebou.

„Bilancujeme dva roky, co jsme předali vládu pětikoalici. Udělali jsme to bez vytáček a obstrukcí,“

?Děkujeme pěkně! Za něco takového by si panovník dříve vysloužil přízvisko "Dobrotivý". Na druhou stranu je tak trochu škoda nevidět Schillerku střílet z barikády před Thunovským palácem.

"...na konci roku 2021 jsme byli devátou nejvíce prosperující zemí v Evropské unii a šestou nejbezpečnější zemí v EU."

A pak začala válka, jakou Evropa nepamatuje 80 let. V nastálém zmatku sehrálo roli více faktorů (mimo jiné také stupeň závislosti na ruských surovinách), vláda některé zvládla a některé ne. Minimálně práce zamini a obrany jsou v této velmi komplikované situaci naprosto v pořádku a zejména vystupování Jana Lipavského mnoho z nás překvapilo. Pozitivně.

„Celkem jsme lidem a firmám za dobu, co bylo hnutí ANO ve vládě, daně snížili o 504 miliard korun,“

Díky bohu, že ono snížení daní (ano, prohlasované s pomocí ODS) bylo vysoce koncepční a ty peníze nám teď v rozpočtu vůbec nechybějí.

„Reálné mzdy u nás propadly nejvíce ze všech vyspělých zemí,“

Inu - my nemáme politický leadership pro těžké časy. Ta nebohá vláda, za níž se při COVIDu pro změnu nejvíc umíralo, by mohla vyprávět. 

„Nikdy v dějinách jsme neměli tak arogantní, amatérskou a neschopnou vládu v čele s naprosto nekompetentním premiérem,“

Je fakt, že za časů ANO bylo přívětivých, geniálních profesionálů tolik, že se na ministerstvech museli střídat. Na spravedlnosti 3, na práci 2, na zdravotnictví 5 (pomineme-li fakt, že ten pátý byl stejný jako ten první), na zamini 3, na kultuře 2, na průmyslu 2 a na dopravě 3, přičemž poslední dvě jmenovaná ministerstva zvládal naráz, s prstem v nose, obzvláště geniální Karel Havlíček.

„Držte se, mám vás rád.“

Nechť jsou všechny bytosti šťastny.

PS. Přátelé, to byl hokejíček, co?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Petr Kahanek | úterý 2.1.2024 18:00 | karma článku: 11,60 | přečteno: 232x
  • Další články autora

Petr Kahanek

Trh na roztrhání

27.6.2022 v 11:31 | Karma: 16,29

Petr Kahanek

Minoritní akcionáři, plaťte?

24.6.2022 v 12:23 | Karma: 37,68