Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Uhlí se několikanásobně více vyváží než prodává pro naše teplárny-není důvod limity prolamovat.

Energetická koncepce státu s tím uhlím nepočítá-není potřeba

Uhelné teplárny jsou přežitek, je potřeba je omezovat.  Jaou daleko vhodnější a ekologičtější varianty,

Mimochodem ani prolomení limitů nám dost elektřiny nezajistí- stíjně budem potřebovat JE.

Pokud postavíme JE-uhlí nepotřebujeme

2 1
možnosti
VJ

Pokud postavíme JE, budeme je mít nejdřív až po roce 2030, spíš později. Teplárny se svými protitlakými a odběrovými turbinami vyrábějí především teplo, elektřinu až ve druhém plánu. O uhlí se jedná zejména proto, že jsou obavy z bezprostředních problémů s dodávkami zemního plynu. Malé, operativní zdroje pro výrobu elektřiny potřebují pro vykrývání diagramu spotřeby jaderné elektrárny, pracující v základním režimu a zejména pak t.zv. alternativní zdroje kvůli katastrofální nestabilitě provozních parametrů. Takové moderní zdroje pracují se spalovacími turbinami na zemní plyn nebo s parními turbinami a předřazenými kotly na uhlí. S alternativními zdroji výroby elektřiny udělalo v Evropě dost velkou botu Německo a další takový experiment by byl v této oblasti už asi fatální. Je třeba myslet na základní pud sebezáchovy. Aspoň občas.

2 0
možnosti
JN

J79a33n 97N54o72v45á56k

5. 2. 2015 21:55

Když vás tak zajímá bezpečnost dodávek, tak se začněte ptát, proč se těží a následně pálí 2x tolik hnědého uhlí než je reálně pro ČR potřeba.

A co dělali teplaři posledních 24 let, aby se připravili na zákonem stanovený konec těžby uhlí?

A kolik hnědého uhlí je vlastně bezpodmínečně nutně třeba?

Jen abyste nakonec nebyl za užitečného idiota.

2 1
možnosti
VJ

Proboha, pane Nováku, proč navrhujete panu autorovi tak hloupé otázky? Vy skutečně víte, že se těží a pálí dvakrát tolik hnědého uhlí, než je pro ČR potřeba? Když to víte, proč se ptáte kolik toho uhlí je tedy bezpodmínečně a ještě k tomu nutně třeba?

1 2
možnosti
  • Počet článků 55
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1040x
Jmenuji se David Kádner a jsem starosta obce Nová Ves v Horách. V letech 2010 - 2013 jsem byl poslancem za Věci veřejné. V předčasných parlamentních volbách v roce 2013 jsem byl zvolen jako lídr kandidátky hnutí Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury v Ústeckém kraji.

Můžete mne sledovat:
www.davidkadner.cz
www.facebook.com/davidkadner.cz

Seznam rubrik