Mostecký boss Zelenka chce stále víc

Uplynulé zasedání Mosteckého zastupitelstva připomínalo, spíše než spořádané zasedání, pořádně trpkou tragikomedii. Zasloužil se o ni místní boss a duchovní otec stávajících poměrů na radnici Jiří Zelenka.

Už i vrabci na střeše si cvrlikají, že rozšiřování průmyslové zóny Joseph doprovázela ve velkém korupce a uplácení. A možná i proto se odehrálo ono divadlo. V hlavní roli se samotným režisérem. Jiří Zelenka přišel na zastupitelstvo jako řadový občan a na první dobru obvinil svou pravou ruku z přijetí úplatku. Na první pohled neuvěřitelné! Ale podívejme se na věc s přihlédnutím k aktuální politické situaci a pomalinku nám vše začne zapadat do sebe.

O korupčním skandálu v souvislosti se zónou Joseph se hovoří již dlouho, ale až v poslední době se začaly ve vyšetřování pomalu dávat věci do pohybu. Jméno Hany Jeníčkové se v souvislosti s touto kauzou skloňuje ve všech pádech. Ale kým je Jeníčková dosazená, kdo jí pohybuje jako figurkou po šachovnici? No přeci šedá eminence Jiří Zelenka. A v nadcházejících volbách si on a jeho Severočeši.cz žádný podobný skandál nemohou dovolit. Natož pak, aby, nedej Bože, začala policie vyšetřovat přímo jeho. A tak milá Jeníčková musí z kola ven, protože tady jde o víc, tady jde o sněmovnu, potažmo státní zakázky za stovky milionů korun.

Tím nechci říct, že paní Jeníčková je v tom úplně nevinně, a je na orgánech činných v trestním řízení, aby světu řekly, jak se věci měly. Jen chci podotknout, že v pozadí může stát někdo úplně jiný. Někdo, kdo velmi dobře ví, jak působit na voliče, aby si získal jeho důvěru. Proto mě v této souvislosti překvapuje, s kým se dal pan Babiš do holportu. Buď není dobře obeznámen se situací, anebo mu takovéto jednání není cizí. Jinak si to vysvětlit neumím.

Prosím sledujte mé texty i na mém Facebooku
https://www.facebook.com/davidkadner.cz

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: David Kádner | úterý 1.10.2013 0:29 | karma článku: 4,61 | přečteno: 292x