Koukání pod pokličky

Nahlížení do soukromí všemi způsoby a téměř za všech myslitelných okolností je dnes dosti rozšířenou zábavou. I my blogeři se tady předvádíme a obnažujeme minimálně stav své mysli. Sama dnes dovolím, abyste mi nakukovali pod pokličky.

Jakmile se člověk trochu zapíše jako dobrá kuchařka, lidem okolo začne vrtat hlavou, zda opravdu vaří tak výborně a nápaditě, jak předvádí. I blog je takovou výkladní skříní, kde se prezentuje to nejzajímavější, ale co ty ostatní dny, jak to asi vypadá? Opravdu pořád vaří? Nejí mezitím točeňák, smažák a  mraženou pizzu?

Moje pokličky v minulém týdnu skrývaly následující pokrmy.



 

Z předního hovězího masa jsem vyrobila guláš trochu po mexicku, s fazolemi a paprikami. Masová papriková klobása, kterou jsem už pěkně dlouho nekoupila, do něj skvěle pasovala. Potřebovala jsem ji taky do zelňačky, na kterou mi zbylo zelí i šlehačka ještě od návštěvy. Do pěti litrů polívky jsem dala na půl kila zelí a jeden kelímek, udělá chuť opravdu lahodnou.
Dostala jsem i malou žlutou tykev - o něco větší než cuketa, ale s tuhou slupkou. S tou jsem trochu zabojovala a vatovitý vnitřek taky odstanila - kostičky po orestování změkly raz dva, zpracovala jsem je do nádivky paprik s kuskusem a sýrem.
 
 
Z výhodného výřezu vepřového (3 kg) jsem libovější maso dala zmrazit v kostkách a zbytek umlela. Na stroji je to ve chvilce. K ledu šly tři půlkilové balíčky a jednu část jsem použila hned na kapustové karbanátky, letos jsem je totiž ještě nedělala. Kapustu jsem vařila den předem a umlela na stroji po mase, a ač byla dost vykapaná, vody z ní stejně ještě hodně vyteklo. Odstranila jsem jí co nejvíc. Doma mleté maso, i to nejobyčejnější, je pořád o hodně libovější než kterékoli kupované - nevím, jak velká by byla hromada sádla, která by se do něj ještě musela přidat, aby se to vyrovnalo:)
 
Kapustové "karboše" posloužily i na výletě, je to kompletní strava - zelenina, houska i maso "vědnom". Dokonce jsme si k nim u silnice koupili pár rychlokvašek. Vedle nich i další zeleninu: dlouhé fazolky budou jako příloha v tomto týdnu a v plánu mám i kedlubnové zelí.
 
 
Cukrářský koláč mě napadl taky jen proto, že jsem dostala po nedávných šiškách s mákem chuť na něco makového a měla jsem ještě půl sáčku mletého máku. Čas na kynutí nebyl, tak jsem použila tohle těsto a náplň z máku, další z tvarohu s vajíčkem a dozdobila jsem novými povidly. Ty chutě jsou dohromady geniální. Berte to jako pokus - se zdobením by bylo možno si vyhrát mnohem více.
 

Taky jsme otestovali jednu novou restauraci a zúčastnili se rodinného grilování. Snědla se i pomazánka z ořechů a nivy. A týden byl pryč včetně vaření.

Autor: Jaroslava Kadlasová | úterý 2.10.2012 8:57 | karma článku: 8,27 | přečteno: 1014x
  • Další články autora

Jaroslava Kadlasová

Zrnka všehochuti

2.4.2022 v 19:37 | Karma: 3,58

Jaroslava Kadlasová

Vaření do kouta

5.8.2016 v 11:12 | Karma: 18,34

Jaroslava Kadlasová

Crazy Cake

28.7.2016 v 9:00 | Karma: 11,62