Topolánkův vlastní gól

Aférou se svou dovolenou si Topolánek v zápase s Paroubkem, nad kterým dosud lehce vedl, vstřelil (možná) osudový vlastní gól.

A přitom to začalo tak hezky a slibně.....

Paroubek začal kazit, na co jen sáhl, svými nervózními výroky a chováním otrávil velkou část veřejnosti a Topolánek - dosud se rozumně stahující do úkrytu, nemluvící a do ničeho nezasahující, naopak začal získávat sympatie (Paroubek se zdál mnohem horší, Topolánkovy staré kiksy byly přebily současnými Paroubkovými).

Jenže pak došlo na Topolánkovy skutky - mlčení a nicnedělání přece jen k výhře nad soupeřem nestačí.

Místo aby Topolánek zareagoval na stoupající Paroubkovu nepopularitu, a přetavil tak antiparoubkismus ve svůj volební triumf, všechno zkazil svým nelogickým a vůči voličům, citlivým na jakýkoliv závan korupce, arogantním chováním:

  • Cožpak mu nedošlo, že naplánovat dovolenou s Dalíkem a ve společnosti lobbistů a významných ekonomických klik je po všech těch kauzách smrtící?
  • Proč nezajel někam pouze s rodinou?
  • A když už se vše provalilo, proč se vyhýbá přímé zodpovědnosti?

Takhle se prozměnu Paroubek dostal do pozadí, a když bude mlčet a potlačovat svoje ješitné chování, Topolánek slízne oprávněný hněv voličů (a jen málokdo si všimne, jak jsou si Paroubek s Topolánkem podobní).

Vždyť to není tak dávno, co po prohraných krajských volbách a několika korupčních vládních kauzách Topolánek coby zázrakem přežil ve funkci lídra ODS - ovšem za výrazného slibu, že zamete s korupcí. A neuplynul ani rok, a Topolánek vyvolal démony korupčních podezření přímo na sebe - kdo mu po všech těch skandálech uvěří, že na své dovolené nedojednával kšefty za státní peníze a že jeho vláda bude bojovat s korupcí?

Ve sportu někdy bývá vlastní gól ten rozhodující - a výsledek zápasu nemusí být výsledkem dobré/lepší hry soupeře. Teď záleží na Topolánkovi, aby získal body na svoji stranu - bude to však sakra těžké, zvláště když se odmítá k věci postavit jako chlap a obviňuje všechny kolem.

Autor: Aleš Kadeřábek | pondělí 17.8.2009 14:40 | karma článku: 20,05 | přečteno: 1365x