První krok k očistě české justice - odvolání Vesecké

Důvěra občanů v nezávislost české justice klesla na bod mrazu - kdyby ničeho jiného nebylo, je to pádný důvod, aby nejvyšší státní zástupkyně Vesecká odstoupila.

http://zpravy.idnes.cz/neodejdu-neustupuji-lzim-vzkazala-vesecka-f26-/domaci.asp?c=A080608_123806_domaci_jw

Ve včerejším pořadu Otázky Václava Moravce prokázala Vesecká, že není osobou na svém místě:

  • na otázku ohledně odvolání zástupce Ištvána kvůli jeho odlišnému názoru na kauzu Čunek odpověděla zcela úmyslně neurčitě - poslala návrh na jeho odvolání ministru Pospíšilovi, který s jejím návrhem souhlasil - proč navrhla odvolání, zamlčela, a k podezření ze šikany svých podřízených se vůbec nevyjádřila - ona prý sice návrh odeslala, ale rozhodl přece ministr! paní Vesecká, Vy nevíte, co děláte a proč?
  • ohledně schůzek uváděných v rozsudku krajského soudu velice neobratně mlžila - ano, schůzky proběhly, no a co, proběhly by tak jako tak, a o Čunkovi? o tom jsme se vůbec nebavili, proč také, a že tam byl exministr Němec, no a co, my jsme kamarádi...
  • rozsudek krajského soudu napadla Vesecká naprosto nehorázným způsobem - jako představitelka české justice by měla respektovat rozsudek soudu a pouze využívat práva k odvolání - ale prohlásit o soudci Ceplovi, že se nevyzná v problematice, kterou soudil, a že v rozsudku plete jablka s hruškami, a to vše jen kvůli tomu, že se rozsudek pí Vesecké prostě nelíbí a přála by si jiný, ukazuje na naprostou nekompetenčnost a strannost pí Vesecké

Dost pádných důvodů, aby byla pí Vesecká odvolána. Pokud totiž bude nadále setrvávat v čele státního zastupitelství, které by mělo být nezávislé, osoba, která je závislá a navíc není ani schopná ctít právní stát a respektovat i takové rozhodnutí soudu, které jí není po vůli, nikdy se ze současného morálního a korupčního marasmu nedostaneme.

Autor: Aleš Kadeřábek | pondělí 9.6.2008 13:58 | karma článku: 27,79 | přečteno: 1283x