Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Martina 77

25. 12. 2009 17:10
já jsem spokojená a připadám si nepatřičně

To je to divné... člověk musí před ostatními reptat, aby "zapadl" - jinak je podezřelý

0 0
možnosti
B

basniklidu

24. 12. 2009 11:28
Ja jsem spokojeny

neziji sice v CR ... jestli to ma na to vliv ...

0 0
možnosti
W

wiki5.5

24. 12. 2009 4:43
proste jste slaby kus

ktery nicemu neodola... proc to hned vztahujete na ostatni?

0 0
možnosti
MR

TrueRobos

24. 12. 2009 0:17
V době krizí a válek taková melancholie mizí

A víte proč? Protože jenom ti, kteří se mají dobře a nic jim nechybí, mají čas meditovat nad blbostmi. Až vám půjde o přežití, až sehnání trochy jídla bude rozdílem mezi životem a smrtí, pak se i autor bude podivovat nad tím, nad jakými nesmysly trávil svůj život ve chvíli, kdy si mohl vychutnávat hojnost a mír.

0 0
možnosti
D

deatomizator-treti-generace

24. 12. 2009 10:24
Re: V době krizí a válek taková melancholie mizí

tojo, trochu mi z celyho clanku prijde, ze nejvetsi problem je nejaka reklama v televizi.... koho trapi naky reklamy? me teda rozhodne ne

0 0
možnosti
VK

vit.kucik

23. 12. 2009 21:26
Ale my se opravdu máme dobře...

... a není to jen zdání. Vy máte pocit, že vás stále Něco Někam strká a tlačí. Já ten pocit nemám. Reklama a módní společenské trendy pochopitelně ovlivňují i mne, ale nakonec jsem to já sám, kdo má poslední slovo a možnost volby. Pokud se jí sám dobrovolně nevzdám. Pokud nezačnu sebelítostivě naříkat - to já ne, to ti druzí, to ty okolnosti.

Možnost volby nemáme nekonečnou. Ale přesto ji máme největší v celých dějinách lidské historie. A to je prima. :))

P.S. jak už zaznělo níže... historii není radno si příliš idealiovat...

0 0
možnosti
JK

Terrurek

23. 12. 2009 23:50
Re: Ale my se opravdu máme dobře...

to je ale pěkná kravina. Ve středověku taky nikdo nemusel tvrdit že je země placatá... jen si vyžral reakci okolí... determinace okolím se tomu řiká. A je jedno jestli vás pálej nebo jinak vyvrhnou ze svého středu...

Takže podle mě máme +- stejnou... pokud je vám buřt že vás ma okolí za blázna pak ji téměř nekonečnou máte ale chudí duchem byli blahoslaveni vřdy že... takže nemám pocit že bych na tom byl líp než kdysi.

Jde o to tvářit se že uznávám stejné hodnoty jako okolí kterým je určuje reklama abych do okolí zapadl.. to je jedno. PPokud to pro vás není překážka tak se vám žije asi gut. Mě tolik ne. neskuhral bych jak autor ale ani bych to nepopíral..

0 0
možnosti
PTDT

Lenka PT

23. 12. 2009 21:15
Víte proč?

Protože nikdy není tak dobře, aby nemohlo být ještě líp.

Kdybych byla se vším spokojená, už bych neměla žádné další cíle a asi ani důvod dál žít ;-D

0 0
možnosti
P

pěnice

23. 12. 2009 21:40
Re: Víte proč?

Určitě máte pravdu,jde jen o to,aby se život nezvrhl v honbu za něčím stále lepším a lepším, a nakonec  není čas užít si ani to,co máme.

0 0
možnosti
UBR

URB-inspirace básníků revoluce

23. 12. 2009 20:55
Proč ta melancholie? Je to jen pohyb v nepřátelském území

Nikdy nebylo jednodušší odhadnout co si ten druhý myslí a jak bude reagovat.Jsou to jen modely, na které reaguje 90% lidí úplně stejně. Když se mně třeba nechce vyhazovat peníze za Vánoce, tak se musím připravit na protiútok na otázku, co budu letos kupovat. Tak když se mě na to zeptá hloupá husa ze sousedství, tak jí řeknu, že to nechám na manželovi, že stejně jsem pořád sebou nosila 30.000 a byla líná s tím dojít na banku a tak jsem mu je na dárky dala. Nic mě tahle finta nestojí a v očích sousedky mám respekt. Nevím jestli mně rozumíte, ale jde o to zvládnout svou úlohu, která se ode mě očekává a pak je to docela jde.

0 0
možnosti
P

pěnice

23. 12. 2009 18:07
Máme se dobře,

jen si to nejsme schopni uvědomit,protože je stále něco lepšího,čeho bychom chtěli dosáhnout. Vzpomínám,jak jednou se vrátil syn z cesty po Indonésii a ještě na nádraží mi řekl: maminko,máme se moc dobře".Byl na ostrově kde se s přáteli potápěli a pozvali je domorodci na večeři.Hliněná podlaha,chatrč z rákosu.Snacha mi pak řekla,že tam nechali všechno oblečení,které mohli postrádat,když viděli tu bídu.Vždy si na to vzpomenu a jsem spokojená.ano,máme se dobře.

0 0
možnosti
P

Petr-Individuace

23. 12. 2009 16:26
Není to ideální

Souhlasím s článkem. V dnešní době je těžké žít. Na jednu stranu máme všechno, po čem jsme toužili, na druhou jsme stále nespokojený. Žijeme v zajetí materiálních hodnot. A protože některým to vadí a chtějí něco víc, upínají se k různým sektám, které nabízí pseuduchovno. Církve jsou v krizi, nenabízí mnohdy lidem odpovědi na jejich otázky, politika je prasárna, kde ideál se hledá těžko. Média nás masírují, co všechno máme mít, udělat apod. ideálem je zamilovanost a ne láska. Tradice je překonaná a chybí, o co se opřít. Jediná možnost je začít sám od sebe si uvědomovat absurditu tohohle světa a hledat možnosti, které jsme dávno zatratili...

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

23. 12. 2009 15:48
PROTO

Možná právě proto, že žijeme v míru a máme co jíst. ;-) Ale i dřív lidé věřili na materiálno (jen neměli takové možnosti nákupů na úvěr), a láska? Láska nebyla emoce, se kterou se počítalo. Zodpovědnost, to ano, ale láska? Kdepak! :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 213
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1380x
Narozen v roce 1976.
Pracovník v pojišťovnictví.
Hobby: politika, hudba, divadlo, literatura, historie, film, cestování.
Pocházím z venkova, ale od roku 1996 bydlím v Praze.
Pracoval jsem v různých oborech, např. v cestovním ruchu, překladatelské firmě, marketingu apod.

Seznam rubrik