Poděkování slušným vajíčkářům

Po včerejším útoku na předvolební mítink ČSSD, který hraničil s politickou diskriminací, porušováním svobody projevu a honem na názorové/politické odpůrce, ukončili iniciátoři "vajíčkové akce" svou internetovou kampaň.

http://www.novinky.cz/domaci/169883-slozte-vejce-vyzval-po-kanonade-zakladatel-vajickove-iniciativy-na-facebooku.html 

Chtěl bych jim tímto poděkovat.

Udělali pro českou demokracii víc než samotnými vajíčkovými útoky, které jako nevinnou a zčásti recesistickou akci iniciovali.

Zároveň mě přesvědčili o tom, že jejich cílem nebylo pošlapání základních hodnot demokracie, tedy svobody politického boje a názoru, ale pouze vyjádření svého vlastního názoru, nesouhlasu s určitým politickým směrem a určitým politikem, a to v rámci pravidel demokracie.

Uvědomili si totiž, kam až jejich iniciativa bohužel vedla, a pochopili, že to už nemá nic společného se svobodným projevem svého názoru a nesouhlasu, ale že to směřuje až k potlačování práv jiných politických a názorových skupin daných Ústavou a Základní listinou práv a svobod.

Jistě nechtěli, aby se fyzicky napadali představitele jedné z legitimních politických stran a vyvolávala se netolerance a nenávist k ní.

Proto bych jim chtěl ještě jednou poděkovat. A i když s nimi nesouhlasím, budu vždy bojovat za to, aby mohli své názory a nesouhlas svobodně a kdekoliv demokratickým způsobem vyjadřovat (demokratickým způsobem rozuměj bez fyzického napadání a urážení).

Autor: Aleš Kadeřábek | čtvrtek 28.5.2009 12:17 | karma článku: 22,93 | přečteno: 1674x