ODS si kupuje voliče za státní peníze

Sociální populismus překvapivě dýchá z předvolebních plakátů ODS. Zvýšení důchodů využívá ODS ve svůj prospěch. Dělá tedy to samé, co kritizovala na ČSSD před volbami v roce 2006.

http://zpravy.idnes.cz/vyssi-penze-nesouvisi-s-volbami-tvrdila-ods-v-kampani-jsou-ji-ale-dobre-13j-/domaci.asp?c=A080820_101206_domaci_adb 

Znělo to tak hezky - ČSSD si jako vládní strana nesmí kupovat voliče předvolebními úplatami voličů za peníze ze státní kasy (zvýšení porodného apod.), tvrdila ODS.

Není to fér, věděli všichni.

Nelze totiž (když je strana u moci, a může tedy rozhodovat o rozdělování peněz nás všech) rozhodnout o výdajích peněz ze státní pokladny jenom proto, aby se strana před voliči blýskla - nerozdává totiž své peníze a není to tedy žádná její zásluha, že lidé dostanou v nějaké "populistické" verzi zpět to, co státu odvádějí.

Jestliže se takový krok, byť nemorální, dal ještě pochopit u levicové ČSSD, překvapuje u pravicové ODS.

ODS se však zachovala mnohem hůře a amorálněji - to, co se dalo u ČSSD jen tušit a co ČSSD oficiálně popírala jako předvolební trik, dnes ODS oficiálně zahrnuje do své předvolební kampaně a je jí jedno, že využívá amorální postupy, které sama kritizovala (přidala snad důchodcům ODS ze svého?).

ODS přesvědčuje, že svou konkurenční ČSSD nejen dohnala, ale dokonce předehnala - nejen absencí jakýchkoliv morálních či etických zásad, ale i v aroganci moci a korupci na nejvyšší úrovni (jak lze totiž nazvat státem placenou předvolební kampaň?).

Autor: Aleš Kadeřábek | čtvrtek 21.8.2008 12:59 | karma článku: 25,34 | přečteno: 1387x