Klaus pošpinil vážnost úřadu prezidenta

Václav Klaus naprosto bezohledným způsobem pošpinil vážnost úřadu prezidenta - prezident má být prezidentem všech občanů republiky, má být nadstranický a spojující, nikoliv rozdělující. Neměl by nikdy vědomě zasáhnout do volební kampaně a propagovat pouze jednu stranu!

http://www.novinky.cz/clanek/152438-klaus-na-staromestskem-namesti-podporil-ods.html 

Modří příznivci - brojíte proti komunismu a varujete před rudým nebezpečím jako nebezpečím pro demokracii u nás!

Nevadí Vám, že prezident, který dle ústavního slibu má svůj úřad zastávat v zájmu všeho lidu ("Slib prezidenta republiky zní: "Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj úřad budu zastávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí."), vědomě podpořil ve volební kampani pouze jednu stranu?

Nevadí Vám, že tím prezident porušil ústavou daný slib?

Nevadí Vám, že se prezident zachoval jako typický představitel totalitní moci, který z titulu své funkce ukazuje všem občanům, která je ta jediná správná strana?

Nepřipadá Vám to nebezpečné pro demokracii?

Slyším vaši odpověď - nikoliv. A slyším Vaše smyšlené důvody - vždyť přece prezident podpořil Vaši milovanou stranu.

Vaše modrá zaslepenost už nezná mezí a je schopná jít až tak daleko, že bude tolerovat i naprosto viditelné znetvoření demokracie.

Jenže kdo uslyší tento varovný signál? Novináři, kteří nepříčetní prohrou milované ODS, neslyší, nevidí a jsou schopni omluvit i naprosto neomluvitelné chování pánů Topolánka a Klause (vládnutí za podpory přeběhlíků, tj. oprava výsledků voleb k obrazu ODS, zasáhnutí "nestranického" prezidenta do volební kampaně ve prospěch pouze jedné strany)?

Cožpak už u nás není nikoho, komu by záleželo na demokracii a morálních zásadách?

Cožpak už u nás není nikdo, kdo by uměl sundat modré brýle a objektivně pojmenoval hrůzu, která se zde prostřednictvím chování "nestranického" prezidenta děje?

Dnešním dnem totiž ztratila demokracie v ČR svůj smysl. Dnešním dnem přestal být úřad prezidenta tím, čím by měl dle ústavy být. Dnešním dnem se ukázalo, že hrozba modré totality je skutečná.

Autor: Aleš Kadeřábek | úterý 21.10.2008 18:40 | karma článku: 21,04 | přečteno: 949x