Bémova nehorázná arogance moci

To, co včera předvedl v pořadu Otázky Václava Moravce primátor Bém, předčilo chování i těch nejarogantnějších českých politiků za posledních 20 let.

Byla to smutná podívaná, kam až dospěla česká politika 20 let od sametové revoluce.

V hlavní roli demagog, arogantní politik, lhář a korupčník Pavel Bém.

Svým slušně argumentujícím protivníkům nedovolil doříct téměř jedinou souvislou větu, jakmile začal někdo z nich argumentovat, okamžitě ho obvinil ze lži a svým dehonestujícím povykem jej úplně ukřičel.

Bezmocný moderátor podlehl Bémově demagogii a psychologické hře a místo aby Béma podrobil tvrdé palbě otázek, které zůstaly nezodpovězeny, útočil na Bémovy oponenty, jako kdyby oni byli těmi, kdo se mají zodpovídat.

Pavel Bém se choval jako diktátor, hulvát a arogantní sprosťák, který každého, kdo s ním jen trochu nesouhlasí, ukřičí, obviní ze lží a vzteklým chováním udolá. Nikdo mu neunikne, nikdo nemá šanci, protože jedině ON je ten nejlepší a má ve všem pravdu, nikdo jiný.

A cože nám vlastně primátor Bém stačil během hodinové urážlivé skorosamomluvy sdělit?

  • Všechny projekty Magistrátu jsou v pořádku, nikdo neprokázal žádné korupční chování (jak jinak, že, když se všechno dělá tak, aby to bylo podle zákona a nikdo nemohl na nic přijít - jenže jádro pudla je jinde - nikoliv v porušení zákona, ale v extrémně vysokých platbách za objednané služby - prostě se jen někdo podle zákona a za peníze daňových poplatníků napakoval).
  • Projekt OPENCARD není předražený, neboť - i když vlastně po roce fungování platí karta pouze jako tramvajenka, karta do knihovny a do parkovacího automatu (opravdu "zázračná karta", kterou lze v podobném rozsahu pořídit za zlomek vynaložených nákladů, stačí se zeptat v Plzni, u ČD či jinde) - je přece na začátku (ani slovo o tom, proč byly služby za marketing apod. několikanásobně předražené oproti průměrným cenám za podobné služby apod.).
  • Audit vlastně neprokázal žádná zásadní pochybení a nové audity byly zadány, aby se zjistilo, zda má OPENCARD nějakou šanci dále fungovat (a přitom by se stačilo zeptat každého soudného a rozumného člověka - každý by hned bez dlouhého rozmýšlení a zadarmo pověděl, jak by mohla karta fungovat, plán rozvoje by už snad zvládl zpracovat schopný odborný úředník Magistrátu - nač tedy drahé posudky, studie apod.)
  • Prý bude zveřejněna vlastnická struktura firmy HAGES - hmm, ale to, že - jak správně podotkl Cyril Svoboda - není možné při formě této společnosti zjistit skutečnou vlastnickou strukturu, to pan primátor schválně zamlžil.
  • Pan primátor nepotřebuje nikomu nic prokazovat, vysvětlovat, zdůvodňovat. A vůbec - Praha sice nezvládá odklízení sněhu, správu divadel, památek (stačí si vzpomenout, jak divadla bojovala za pár korun, které jinak vyletěly magistrátním komínem), zvyšuje nehorázně nájmy, vyhodila miliony za přípravu olympiády apod., ale rozhodně potřebuje elektronickou encyklopedii památek za 160 milionů Kč. A také internet do ulic. A miliardovou OPENCARTU. A kdo o tom pochybuje, je lhář a hlupák.

Každý slušný politik by po tak nehorázném a agresivním vystoupení okamžitě odstoupil, nebo by byl k odstoupení donucen. U nás si bude pan primátor Bém spolu s panem Jančíkem vytírat voličskými hlasy zadní část těla bez uzardění dál. Miliardu sem, miliardu tam. Hlavně že přece všechno funguje a je v pořádku a nikdo za nic nemůže. Modrá arogance moci na absolutním vrcholu.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Aleš Kadeřábek | pondělí 25.1.2010 16:20 | karma článku: 32,31 | přečteno: 1907x