- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Začneme zase surovinama: Koupíme si čtyři velký zavináče.
Nene, kecám, ten čtvrtej jsem já, hi hi!
Pak budeme potřebovat jednu středně velkou řepu (já vzal dvě a bylo to moc, ale o tom potom). Přiznám se bez mučení, že jsem podváděl a koupil si je předvařený. Víte totiž, jak se vaří řepa? Stejně jako brambory, ale DVĚ HODINY!!!
Dál budeme potřebovat osm středně velkých brambor (já vzal pět a bylo to málo, ale o tom potom), menší sklenku majonézy, sůl a mletý pepř.
Nejdřív dáme vařit brambory ve slupce. Pak rozvineme zavináče, dáme z nich pryč tu cibuli, stáhneme je z kůže a nakrájíme na čtverečky.
Potom na hrubém struhadle nastrouháme řepu
(tu, co jste se s ní dvě hodiny vařili nebo si koupili už měkkou jako já).
Je fakt, že to je činnost, při který je všude rudo. Šťáva jde dolů ze všeho kromě plyše, takže mě k tomu vůbec nepustili, jen mě nechali zapózovat za bariérou ze struhadla a pak mě uklidili co nejdál.
Pak vezmeme to samý struhadlo a nastrouháme oloupané brambory na hoblinky. Já je poněkud rozvařil, takže jsem je měl spíš jen na blinky. Ale na výslednou chuť to nemělo vliv, takže sláva! Brambory trochu přisolíme, opepříme, a já pozdě, ale přeci přišel na to, že je dobrý nasekat do nich cibuli, co nám zbyla ze zavináčů.
Pak vezmeme zapékací misku, na její dno rozprostřeme nakrájenou rybu a lehce to přetáhneme majonézou. Ale fakt jenom trochu, ono to i tak bude pěkně kalorický!
Na to rozprostřeme ty brambory. No vidíte, co mi z toho vzniklo, v tom by hoblinky nehledal nikdo... No ale zase jsem si to mohl podepsat!
Pak vezmeme nastrouhanou řepu, vyždímáme z ní šťávu, smícháme ji s majonézou a celý to natřeme nahoru jako poslední vrstvu.
A teď přijde to nejhorší: Dáme přes to fólii, uložíme to do ledničky a necháme to být.
Do druhýho dne.
Strašný.
Normálně jsem to obrečel...
Nakonec jsem se dočkal a stálo to za to! Taková lahoda...
Byl to podařený první pokus, jen si pro příště píšu poznámku: Víc brambor, míň řepy a do brambor přimíchat nasekanou cibulku ze zavináčů.
Děkuju Šárce M. za zprostředkování parádního kulinářského zážitku!
Další články autora |
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!