Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mamina2

25. 10. 2010 8:47
Zásoby

Domácí nudle se dají dělat i do zásoby. Pěkně natenko nakrájené nudle se usuší na válu a dají se do pytlíku nebo do sklenice.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

25. 10. 2010 9:00
Re: Zásoby

Ano ano, to jsem zapomnel uvést. Pokud si je usušíte, můžete skladovat, případně můžete dát těsto do mrazáku, ale to je vpodstatě zbytečné.

0 0
možnosti

mamina2

25. 10. 2010 8:40
Tohle jsou nudličky?

Teda takový tlustý nudle, to by se babička styděla. Pořádné domácí nudle  se nožem skoro strouhají, aby byly fakt vlasové.Tyhle jspou tlustší než z krámu:-P

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

25. 10. 2010 8:52
Re: Tohle jsou nudličky?

Tohle jsou nudle ... vlasové musím ještě potrénovat :)

0 0
možnosti
AP

Anselm

22. 10. 2010 13:13
Hladká mouka -

- to mě trochu překvapilo. Máma je dělávala z polohrubé nebo hrubé. Přesně nevím, ale pamatuju si hmatový vjem z té mouky na pomoučení když se ty proužky braly do prstů. Anebo že by používala hrubou jenom na to pomoučení? Netuším, jaký by to mohlo mít důvod.

U nás se nudle nekrájely, ale řezaly na takovém jednoúčelovém strojku na kliku - dva válečky s drobnými výřezy se otáčely proti sobě. Šlo to rychle a výsledek byl perfektní, bylo to jednoduché, jako děcka jsme tím byli pověřováni my. Proto ta vzpomínka na pásky těsta v prstech.

Tetička z vesnice měla grif, jak je krájet hezky na tenko nožem. Tak nějak ten plát srolovala, takže se krájelo víc vrstev najednou a řez nebyl kolmo na tu ruličku, ale jaksi zešika, tuším dokonce ve dvou osách. Nudle vycházely opravdu tenké.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

22. 10. 2010 13:28
Re: Hladká mouka -

Díííky za příspěvek. Ano samozřejmě chybka .... má to být hrubá mouka. Já tím, že používám jiné mouky, tak jsem tak automaticky napsal nesmysl ...

Moc díky za připomínku ! R^

0 0
možnosti
I

ika

21. 10. 2010 21:45
Moje maminka

tam dává ještě čajovou lžičku másla. A na zamíchání na začátku používá příborový nůž.

0 0
možnosti
IM

Irena Maura

21. 10. 2010 21:32
To zkusím

Dělala jsem je, dokud byl můj syn malý, dnes o ně nemá zájem. Ale těsto vyválet a usušit velmi dobře, jinak se to lepí. Výborné jsou šunkofleky z domácích nudlí. R^

0 0
možnosti
W

wood

21. 10. 2010 20:46
ještě chybí

přívlastek "BIO".Máš pravdu ,takhle občas vaří obyčejní lidé.Rozmícháš vejce v mouce a vznikne těsto,ze kterého se dají udělat mimo jiné,i ty nudle.Dobrou chuť.

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

21. 10. 2010 20:49
Re: ještě chybí

wood: BIO mi prosim nepredhazujte, nic o BIO tu nezaznelo ...

P.S. Z ceho dela polevkove testoviny odbornik jako Vy ?

0 0
možnosti
BR

Stobka

21. 10. 2010 20:39
tož ty vaše stopky jdou jinak než moje

jen propracovat dobře to těsto zabere 10 minut

0 0
možnosti
RK

Richard Kába

21. 10. 2010 20:40
Re: tož ty vaše stopky jdou jinak než moje

V tomhle mnozstvi mi pripada toto dostatecne ... ale necham si poradit ...

0 0
možnosti
W

wood

21. 10. 2010 20:35
napiš

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.