Diskuse
R.A.G. - Česká bramboračka
Děkujeme za pochopení.
markyz.Gero
dobrý recept
osvědčený a dobře popsaný postup, každý si ho může upravit sám pokud se mu něco nezdá a experimentovat dle vlastní chuti, u nás se používá téměř identický postup
pobavil mne přispěvatel o něco níže, pod slovem vývar si umí představit jen k Masox či něco podobného, že existuje vývar s kostí či podobný už mu nedochází, smutný obrázek toho jak se občas u nás vaří
jinak díky
Bětka
Dotazy
1.proč houby nevaříte třeba současně s bramborami? Myslím si, že nestačí "pustit" chuť a vůni.
2. Není česneku příliš?
3.Nemaje čerstvou majoránku,sušenou je nutné povařit?
4.Čím drtíte kmín? Zkusila jsem paličku na maso,dokud byl kmín v sášku, bylo mi to houby platné. Poradíte?
Vývar bych vynechala, stačí voda.
Richard Kába
Re: Dotazy
Add 1) Když ty houby namočíte, tak je to dostatečné. Já nejsem příznivec zažité metody, že houby se musí cmudit příliš dlouho. Ideální když jsou ještě trošku křoupavé. Nevím, jestli jsem to zmínil, vodu namočených hub vylít, ta polévce nepomůže.
Add 2) Česneku neni nikdy příliš :) Ale vyzkoušejte, jsou lidé kteří česnek nemají v oblibě, dost často proto, že nevyndali klíček a je jim pak špatně.
Add 3) Sušenou bych implementoval o chvíli dřív, ale zkuste si koupit čerstvou. Mají květníčky. Nebo si zasaďte na zahrádce a na zimu skliďte do mrazáku.
Add 4) Hmoždíř je asi nejlepší. Kamenný.
Add 5) Vývar zkuste, každá polévka je lepší z vývaru než z vody :) Díky za příspěvek a dotazy.
duhacenzor
Autore, supr,
jen jedna připomínka, co mne dráždí, VÝVAR se, pane kolego, mastí do polévek a omáček v hospodě, nikdy ne doma, naše babičky podlévaly vodou/vínem/ smetanou, nehodící se škrtni - veřejné stravování si to vše zjednodušilo universálním vývarem.
Takže tu babiččinu bramborajdu s vodou, ani vývar ani masox do ní nepatří.
Richard Kába
Re: Autore, supr,
Každá polévka je lepší s vývarem (pokud je to vývar - tím nemyslím magi v kostce). Klidně si tam lijte vodu, ale já používám doma na všechny omáčky a polévky vývar.
isabell
...
Máte recht, tahle je nej, sice mám malinko jiný postup a pravý vývar šidím masoxem, ale lepší už jí nikdo nevymyslí
Jen malá rada, či obměna pro ty, co nemají tak silné nervy na dlouhé opékání zeleniny- veškerou ji nastrouhejte na hrubším struhadle, česnek na jemnějším a ten také i s cibulí nechte zvlášť, aby se dali přihodit o chvilku později.
Zelenina na nudličky rychleji zezlátne a pustí šťávu. Joo a smažím napůl na sádle a napůl na másle a jíšku dávám až nakonec, někdy totiž dám tolik mražených hub, že už tam skoro není nutná aa majoránku dávám jen někdy
Takhle ji vařila už moje prabába a bramboračka bylo moje první samostatně uvařené jídlo, zítra si jí jen tak pro chuť určitě uklohním, dík ta tip ...
Richard Kába
Re: ...
Díky. Na sádle by to samozřejmě také šlo, klidně i třeba půl na půl s máslem. Přiznám se, že mně osobně imponuje v tomto konkrétním případě ta chuť másla.
Zelenina nastrouhat je samozřejmě také dobrý nápad, který to urychlí, já jsem jen zvyklý mít v polévce kostičky zeleniny a brambor.
Ovšem tu majoránku, tu já tam rád, tu považuju za mandatorní. :)
Děkuji za milý příspěvek.
Solomon Short
nenech se odradit!
už jenom z těch fotek mi ukápla slina, rozhodně vyzkouším. Zatím karma a těším se na pokračování
Richard Kába
Re: nenech se odradit!
Diky ... po predchozich prispevcich ma clovek spis neodbytnou touhu toho nechat a varit si dobroty jen pro sve nejblizsi doma.
falm
Sory, ale jste zbabělec a moc vařit taky neumíte
"Žádnou náhražku známou ze socialistických školních jídelen, ani levných velkovýkrmen."... a kdepak máte nějaké "kapitalistické" když už se navážíte do těch scialistických? Že by všechyn ty kapitalisitcké vařily tak skvěle? Tohle dokáže napsat jen zbabělec, a v podstatě ubožák.
Jinak, té vaší slavné "nejlepší" bramboračce chybí to základní, aby byla nejlepší. Totiž krupky. Takže, to vaše opisování receptu na téma "nejlepší" holt nic moc.
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy