Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

markyz.Gero

27. 11. 2010 11:09
dobrý recept

osvědčený a dobře popsaný postup, každý si ho může upravit sám pokud se mu něco nezdá a experimentovat dle vlastní chuti, u nás se používá téměř identický postup

pobavil mne přispěvatel o něco níže, pod slovem vývar si umí představit jen k Masox či něco podobného, že existuje vývar s kostí či podobný už mu nedochází, smutný obrázek toho jak se občas u nás vaří

jinak díky :-)

0 0
možnosti

Pavel Skeptik II

27. 11. 2010 10:24
Právě

jsem dostal ohromný hlad a chuť! Díky R^

0 0
možnosti

Richard Kába

27. 11. 2010 10:50
Re: Právě

Také děkuji za Váš příspěvek.

0 0
možnosti

Bětka

27. 11. 2010 9:59
Dotazy

1.proč houby nevaříte třeba současně s bramborami? Myslím si, že nestačí "pustit" chuť a vůni.

2. Není česneku příliš?

3.Nemaje čerstvou majoránku,sušenou je nutné povařit?

4.Čím drtíte kmín? Zkusila jsem paličku na maso,dokud byl kmín v sášku, bylo mi to houby platné. Poradíte?

Vývar bych vynechala, stačí voda.

0 0
možnosti

Richard Kába

27. 11. 2010 10:50
Re: Dotazy

Add 1) Když ty houby namočíte, tak je to dostatečné. Já nejsem příznivec zažité metody, že houby se musí cmudit příliš dlouho. Ideální když jsou ještě trošku křoupavé. Nevím, jestli jsem to zmínil, vodu namočených hub vylít, ta polévce nepomůže.

Add 2) Česneku neni nikdy příliš :) Ale vyzkoušejte, jsou lidé kteří česnek nemají v oblibě, dost často proto, že nevyndali klíček a je jim pak špatně.

Add 3) Sušenou bych implementoval o chvíli dřív, ale zkuste si koupit čerstvou. Mají květníčky. Nebo si zasaďte na zahrádce a na zimu skliďte do mrazáku.

Add 4) Hmoždíř je asi nejlepší. Kamenný. 

Add  5) Vývar zkuste, každá polévka je lepší z vývaru než z vody :) Díky za příspěvek a dotazy. R^

0 0
možnosti

duhacenzor

27. 11. 2010 8:12
Autore, supr,

jen jedna připomínka, co mne dráždí, VÝVAR se, pane kolego, mastí do polévek a omáček v hospodě, nikdy ne doma, naše babičky podlévaly vodou/vínem/ smetanou, nehodící se škrtni - veřejné stravování si to vše zjednodušilo universálním vývarem.

Takže tu babiččinu bramborajdu s vodou, ani vývar ani masox do ní nepatří.

0 0
možnosti

Richard Kába

27. 11. 2010 10:52
Re: Autore, supr,

Každá polévka je lepší s vývarem (pokud je to vývar - tím nemyslím magi v kostce). Klidně si tam lijte vodu, ale já používám doma na všechny omáčky a polévky vývar.

0 0
možnosti

isabell

27. 11. 2010 0:01
...

Máte recht, tahle je nej, sice mám malinko jiný postup a pravý vývar šidím masoxem, ale lepší už jí nikdo nevymyslí ;-)

Jen malá rada, či obměna pro ty, co nemají tak silné nervy na dlouhé opékání zeleniny- veškerou ji nastrouhejte na hrubším struhadle, česnek na jemnějším a ten také i s cibulí nechte zvlášť, aby se dali přihodit o chvilku později.

Zelenina na nudličky rychleji zezlátne a pustí šťávu. Joo a smažím napůl na sádle a napůl na másle a jíšku dávám až nakonec, někdy totiž dám tolik mražených hub, že už tam skoro není nutná aa majoránku dávám jen někdy ;-)

Takhle ji vařila už moje prabába a bramboračka bylo moje první samostatně uvařené jídlo, zítra si jí jen tak pro chuť určitě uklohním, dík ta tip ...

0 0
možnosti

Richard Kába

27. 11. 2010 7:20
Re: ...

Díky. Na sádle by to samozřejmě také šlo, klidně i třeba půl na půl s máslem. Přiznám se, že mně osobně imponuje v tomto konkrétním případě ta chuť másla.

Zelenina nastrouhat je samozřejmě také dobrý nápad, který to urychlí, já jsem jen zvyklý mít v polévce kostičky zeleniny a brambor.

Ovšem tu majoránku, tu já tam rád, tu považuju za mandatorní. :)

Děkuji za milý příspěvek. R^

0 0
možnosti

Solomon Short

26. 11. 2010 22:46
nenech se odradit!

už jenom z těch fotek mi ukápla slina, rozhodně vyzkouším. Zatím karma a těším se na pokračování R^

0 0
možnosti

Richard Kába

26. 11. 2010 22:49
Re: nenech se odradit!

Diky ... po predchozich prispevcich ma clovek spis neodbytnou touhu toho nechat a varit si dobroty jen pro sve nejblizsi doma.

0 0
možnosti

falm

26. 11. 2010 22:14
Sory, ale jste zbabělec a moc vařit taky neumíte

"Žádnou náhražku známou ze socialistických školních jídelen, ani levných velkovýkrmen."... a kdepak máte nějaké "kapitalistické" když už se navážíte do těch scialistických? Že by všechyn ty kapitalisitcké vařily tak skvěle? Tohle dokáže napsat jen zbabělec, a v podstatě ubožák. Rv

Jinak, té vaší slavné "nejlepší" bramboračce chybí to základní, aby byla nejlepší. Totiž krupky. Takže, to vaše opisování receptu na téma "nejlepší" holt nic moc.

0 0
možnosti
  • Počet článků 149
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2570x
RIK je bývalý šéfredaktor několika internetových stránek zaměřených na motorsport a momentálně volný spolupracovník www.motorelax.cz. Kromě toho založil motokárový šampionát www.kartrace.cz, který nyní funguje jako občanské sdružení. V poslední době našel zálibu ve vaření. Takové jsou RIKovy koníčky, občanským povoláním je zapřažen v mezinárodní společnosti poskytující IT služby.