Největší mýty o volbách - aneb nenechat se ovlivnit předsudky
Když se tak probírám diskuzemi, názory lidí, docházím k závěru, že lidé pod tlakem různých ideově masírovacích propagačních akcí ztrácí soudnost samostatně myslet a podléhají různým mýtům.
Rád bych na některé upozornil a nabídl k nim vysvětlení, jak to vnímám já.
1. Kdo nevolí velké strany, volí komunisty
Jedná se o předvolební mýtus podporovaný snahou volit proti komunismu. Je to samozřejmě velký nesmysl. Uvědomte si, než ten lístek v obálce upustíte do urny, že toto je vaše takřka jediná šance jednou za čtyři roky něco změnit, projevit svoji vůli, delegovat svého zástupce, který bude vládnout. Nevolte tedy proti někomu, nebo ze strachu z něčeho někoho, u koho tušíte, že nebude reprezentovat to, co vy chcete!
2. Pokud zvolím stranu, která se do parlamentu nedostate, můj hlas propadl
To je další oblíbený mýtus. Není to pravda. Pokud strana překoná 1,5% dostane za Váš hlas alespoň finance na svou činnost (Konkrétně 100Kč). Pokud ne, jsou peníze z vašeho hlasu přepočítány všem stranám, podle poměrného klíče. A váš hlas může aspoň příště strhnout více lidí, odvážit se volit někoho, kdo je i Vám nejbližší.
3. Malou stranu volit nebudu, i kdyby se dostala do parlamentu nic neprosadí
Platí to co, jsem napsal u bodu 1. i 2. Váš hlas má určitě smysl. Každý by měl volit toho, kdo je mu nejbližší. Pokud existuje strana, jejíž volební program je mi blízký, lidem v té straně důvěřuji, dokáži se ztotožnit s jejími ideály a žádná jiná taková neexistuje, co by mě mělo vést k tomu, volit někoho jiného ???
4. Nemá to smysl, volit nepůjdu, můj jeden hlas stejně nic nezmění.
Toto je asi největší mýtus, bohužel někteří lidé takto sobecky uvažují. Čekají, že za ně rozhodnou jiní, protože jim je jedno, jaký bude osud naší země, nás a našich dětí. Kdybychom uvažovali všichni takto, tak volby rozhodne pár jednotlivců ... je to podobná pitomost, jako kdysi když nebylo povinné svícení, radil jeden příslušník VB v rádiu. Redaktor zelené vlny hvězdy se ho zeptal, kdy je nejvhodnější doba večer rozsvítit a on mu odpověděl: "Mám pro vás radu, kterou se mohou řídit opravdu všichni. Nejlepší je rozsvítit tehdy, když už potkáte někoho kdo svítí."
Přijďte všichni volit, přijměte svůj díl zodpovědnosti za Českou republiku, nevolte proti něčemu, nevolte menší zla, volte za sebe, volte dobro.
Richard Kába
R.A.G. - Kapustová polévka
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si uvaříme klasickou tuzemskou kapustovou polévku. Není to žádné peklo, každý to zvládne a dobře si pochutná. Vycházím z receptu Kapustnice z knihy Romana Vaňka Kouzlo kuchyně Čech a Moravy.
Richard Kába
R.A.G. - Vosí hnízda
Vánoce klepou na dveře a tak si v dalším díle RIKovy Amatérské Gastronomie zkusíme jeden z klasických starých českých receptů na vánoční cukroví a to na vosí hnízda. Vosí hnízda patří mezi nepečené cukroví a existuje skoro tolik variant, kolik kuchařů. Tak se pojdme podívat, jak může vypadat jedna z nich.
Richard Kába
R.A.G. - Créme fraîche
Créme fraîche. Typicky francouzská věc. Najdeme jej v každém druhém receptu na francouzskou kuchyni, ale mnohem obtížněji v domácích obchodech. A když už, tak je to buď kysaná smetana plus anebo výrobek velmi nepříznivé ceny.
Richard Kába
R.A.G. - Telecí na estragonu
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie zavítáme do Francie a připravíme si telecí s dvěma ingrediencemi typickými pro francouzskou kuchyni. Těmi není nic jiného než bylinka estragon a créme fraîche. Invenci budeme čerpat z Pohlreichovy knihy Šéf na smetaně. Vzhledem k tomu, že kniha je spíše než kuchařkou reklamou na mléčné produkty jedné nejmenované firmy, tak jsou recepty v ní neúplné, schématické a občas neunikla korektuře i nějaká ta chybka. My si ukážeme, jak tento recept udělat správně, krok za krokem, jak bývá v R.A.G. obvyklé.
Richard Kába
R.A.G. - Citronový konfit
V dnešním díle RIKovy Amatérské Gastronomie si necháme poradit Gordonem Ramsaym a připravíme si citronový konfit - aneb způsob, jak si připravit do foroty citronové plátky k pozdějšímu použití. Citronová kolečka můžeme použít např. do koktejlů, položit před dopečením na různé druhy masa a ryb, případně jako podklad brusinkového terčíku v klasické české svíčkové omáčce.
Další články autora |
Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka
Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...
Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici
Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...
Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů
Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...
Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné
Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...
Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let
Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...
Poslanci se rozhodli umožnit prodej některých lehčích drog dospělým
Dospělí si v Česku budou moci koupit lehké drogy jako HHC, kratom nebo konopí s nízkým obsahem THC,...
Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie
Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...
Na Česko loni útočili ruští hackeři. Nechte toho, vyzval je Černínský palác
Za loňskými útoky na českou internetovou infrastrukturu stáli ruští hackeři, uvedlo ministerstvo...
Garáž vedle už hořela, nemocného penzistu s kyslíkem zachránili policisté
Špatně pohyblivého sedmdesátníka zachránila v úterý během dvou minut z hořícího domu na...
Ärztin/Arzt für Innere Medizin
Allgemein öffentliches Krankenhaus Spittal/Drau
nabízený plat:
172 000 - 273 000 Kč
- Počet článků 149
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2570x
Seznam rubrik
- Diabetes Mellitus
- R.A.G.RIKovaAmatérskáGastronom
- Tip na výlet
- Společnost
- Formule 1
- Čeští jezdci
- Kartrace
- Cestopisy