Kimi se rozloučil s druhým titulem

Tým Ferrari bude nyní preferovat Massu.

Bridgestone Motorsport

Kimi si to včera pěkně po... mohou se domnívat mnozí fanoušci. Tak skvěle rozjetý závod, ten start a první kola a takový konec. 

Pravda je ovšem taková, že Kimi jel ve Spa vabank. Od chvíle kdy zhasla světla až do osudného střetu s bariérou. Kimi má za sebou nepovedenou sezónu, nedaří se mu skoro nic na co sáhne a navíc ho začal předjíždět Massa. Do konce sezóny zbývalo před Velkou cenou Belgie jen 7 závodů. A ztráta na první začala být vidět. Aby si Kimi udržel šance na titul a podporu týmu, musel vyhrát. Kimi celý rok předváděl, že umí jezdit na body a s chladnou hlavou, včera to ale neplatilo. Proč? Protože jel opravdu o vše, o celý zbytek sezony.

Nepovedlo se, vyhraje-li letos Ferrari titul, vyhraje ho Brazilec (tedy pokud udrží stávající výkonost a nepovede se mu závěr sezony a'la Louis.

Mimo jiné to vyplývá z faktů a mezi řádky z prohlášeních:

šampionát: Hamilton: 76, Massa 74, ... Kimi 57.

Do konce sezóny zbývá 6 závodů a Kimi ztrácí 19 bodů. I kdyby Kimi vyhrál všechny zbývající závody a Hamilton s Massou dojížděli druhý a třetí, titul nezíská.

Kimi po závodě: "Nestačilo mi druhé místo. Byl jsem připraven vyhrát, nebo prohrát ..." další komentář to snad ani nepotřebuje...

Stefano Domenicali: "Jsem velmi zklamáni kvůli Kimimu, který odjel vynikající závod a zasloužil si vyhrát, zejména v tomto těžkém čase. Tento výsledek je samozřejmě velmi důležitý pro naše vyhlídky na zisk šampionátu: Musíme nyní vložit maximální soustředění a přípravu do nadcházejících závodů ...."

v dalším prohlášení později pak Domenicali ještě dodal: "Nejsme pod tlakem činit hned nějaká rozhodnutí. Rozhodnutí učiníme v zájmu týmu, ale musíme ho učinit v klidu po důkladném zvážení a ve správný čas."

Nene, nevěřte tomu. Pokud Massa nedojede v následujících dvou závodech bez bodu, Kimi se letos procvičí jen v nošení vody. Koneckonců už bitvou s Hamiltonem Massovi daroval vítěství ...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Richard Kába | pondělí 8.9.2008 11:11 | karma článku: 11,39 | přečteno: 963x
  • Další články autora

Richard Kába

R.A.G. - Guacamole

13.5.2013 v 13:40 | Karma: 11,13

Richard Kába

R.A.G. - Salát Niçoise

12.5.2013 v 14:01 | Karma: 12,53