Události v Paříži konečně uspíšily účinná opatření proti teroristickým útokům.

Hrůza a zděšení. Lítost a soucit. Rozhořčení a pocit hnusu. Odpor a znechucení, přerůstající v nenávist. Vztek a pocit bezmoci.To jsou mé pocity bezprostředně po tom, když jsem ráno z rádia slyšel o událostech ve Francii.

Už to začalo. Přiznám se, že mé obavy o budoucnost Evropy a tím pádem i o naši budoucnost a pocit strachu o své blízké, se stávají stále více reálnější. Doma jsem hned sedl k internetu a hledal podrobnosti.

A mé obavy se postupně začínají rozplývat. Samotný president Holland sice na okamžik podlehl panice, protože sestoupil blíže ke svým podda… ééé, co to třepu, ke svým spoluobčanům a výbuchy, přes řev na stadionu, dokonce dolehly i k jeho sluchu. V nějakém náhlém pohnutí mysli dokonce pohrozil i uzavřením hranic! Ovšem v klidu své kanceláře zase brzy přišel k rozumu a s rozhodností sobě vlastní, zmírnil svá přehnaně tvrdá slova a pouze důrazně trvá na zvýšení kontrol na hranicích s Francií. Jo a také vyhlásil vyjímečný stav! To jsem si oddechl.  Velmi ostře zareagovala i paní Merkelová. Představte si, že ji to přímo ŠOKOVALO!! Velmi razantně útoky odsoudila a prohlásila, že útoky na Francii jsou útokem na celý SVĚT! Mají v Evropě rozdmýchat strach a nenávist!  Naštěstí se nenechala k podobným pocitům strhnout a „lidem, kteří chtějí žít svůj život jako svobodní občané“, nebude i nadále ve svobodném pohybu bránit.

Už jsem se lekl, že těm chudákům, kteří přicházejí do našich končin vlastně také bojovat za svou svobodu, začne někdo třeba brát otisky a nedej Alláh, třeba je i fotit a vydávat náhradní doklady.

I Slovenský president Kiska je rozhořčen a šokován. Slíbil, že „demokracii si rozvrátit nedáme a své hodnoty budeme bránit rozhodně…“.

Ovšem nikdo z těchto lokálních potentátů nepochopil situaci úplně a detailně, jako největší ze světových vůdců posledních staletí a nositel Nobelovy ceny MÍRU, který jediný trefil hřebík na hlavičku a vyjádřil se stručně a pregnantně: „ Jde o ohavný pokus o terorizování civilistů!“  UFF!! Tak to jsem si oddechl. Konečně je tu i mezi vrcholnými politiky někdo, kdo pojmenoval věci pravými jmény a kdo problematice opravdu rozumí!!

Další dobrá zpráva přišla od německých a českých tajných služeb! Bezprostřední teroristické útoky nám, podle všeho, opravdu NEHROZÍ! To mi spadl kámen ze srdce. Červíček pochybností sice poněkud hlodá. Co tedy dělaly tajné služby francouzské? O útoku věděly a jenom nechtěly rozsévat paniku?  Nebo, že by… ani se mi nechce domyslet, že by si také myslely, že „bezprostřední útoky také nehrozí a ...?!“

Naštěstí se stále více ozývají hlasy, které slibují to jedině správné a účinné řešení: pozemní operaci NATO  přímo v ohnisku nepokojů! Někdo přece musí těm statisícům mladých mužů, z nebezpečných oblastí, toužících po svobodě, tu svobodu a mír vybojovat. I kdyby nás při tom měli rozsekat na sračky.

 

Autor: Jiří Jurčák | sobota 14.11.2015 11:35 | karma článku: 21,32 | přečteno: 455x