Přes mrtvoly k lepším zítřkům

Čím větší chaos, tím lépe pro nás. Aneb pokud jde o volební hlasy, je každá mrtvola dobrá. Ale může za to Babiš, protože jel do Srbska. Možná bychom to ještě i dva týdny prodloužili, ale Okamura nám do toho „hodil vidle“.

Kdyby to nebylo k pláči, bylo by to k smíchu. Je mi jasné, že toho bylo na toto téma napsáno mnoho i lidmi povolanějšími a ani tento můj blog na věci samotné nic nezmění, ale dnes si opravdu nemohu pomoct. Protože když vidím v televizi ty vážně se tvářící ksichty těch pokryteckých dobrodějů, kteří nám s vážnou tváří do očí lžou, že se vlastně nic neděje a oni ten „jiný stav“ nepodpořili vlastně jen pro „blaho všeho lidu“, udělá se mi z nich vždy téměř fyzicky nevolno. Jak může někdo na jedné straně kritizovat a dávat za vinu vládě téměř katastrofální situaci v nemocnicích, jak může někdo děkovat zdravotníkům, kteří padají na hubu a riskují své zdraví, jak může někdo vyjadřovat lítost nad „zbytečně zemřelými“ a takto se jim přitom vysrat na hlavu??!! Jednoduše, chtělo by se říct. Protože volby klepou na dveře a čím víc mrtvých, nemocných a postižených, čím víc spadne ekonomika díky chaosu do červených čísel, tím lépe. Protože volby se blíží. Protože viník je jasný. Babiš a jeho parta! A pro jednoduché lidi – jednoduché řešení – Odstraňme Babiše, odstraníme zlo a virus zmizí, budeme lyžovat, otevřeme hospody, obchody, školy . A my znovu poobědváme na mostě a nad Atlantidou se znovu rozzáří slunce.

Nu, všichni víme, že tomu tak téměř určitě nebude. Protože všem je jasné, že k žádnému velkému rozvolňování v nejbližší době nedojde. Ti kašpaři z opozice, kteří nám tady chtějí „zachránit demokracii a svobodu“, velmi dobře vědí, že hejtmani, na které teď ten černý Petr vyšel, si ten chaos na triko nevezmou. Nejraději by samozřejmě znovu přehodili horký brambor vládě, aby obešla sněmovnu a vyhlásila nouzový stav znovu sama (a aby se pak vyrojily stovky různých odborníků na ústavní právo a vypeskovaly Babiše za nedodržování ústavy), nebo vyhlásí nějaký ten „stav nouze“ sami. Ještě jsem nikde velice neslyšel, že by se chystali všechna ta vládní opatření sami zrušit, protože každý z nich má svoji nemocnici a svoji hygienickou stanici a hlavně – vlastní odpovědnost. I když je mi jasné, že v případě zhoršení stavu by měli o viníkovi jasno vlastně všichni, bez politické příslušnosti – opět Babiš.

Nu a opozice? Politici opozice mají jasno už teď: Pokud se stav zhorší, je to jen díky tomu, že vládní strany nepodpořily ten jejich NEJDŮLEŽITĚJŠÍ a NEJÚČINNĚJŠÍ návrh na řešení pandemické krize. Totiž VÝZVU OBČANŮM, aby se chovali zodpovědně a dodržovali opatření vydaná vládou a kraji.

Autor: Jiří Jurčák | sobota 13.2.2021 9:45 | karma článku: 40,68 | přečteno: 1767x