Konec paniky! Paní předsedkyně komise von der Leyenová nás zachrání!

Jistě totiž ví, jak. Prozatím sice ví, jen to, co děláme špatně a že uzavírání hranic nepřináší patřičnou efektivitu. „Mají silný společenský a hospodářský dopad, narušují životy lidí a přeshraniční obchod,”

Kritizovala uzavírky hranic von der Leyenová na tiskové konferenci k dopadu pandemie.

A okamžitě nabízí pomoc: evropská komise bude s jednotlivými státy v neustálém kontaktu a bude je přesvědčovat, aby volily „přiměřená opatření“. Samozřejmě, že zároveň okamžitě nabízí i možná řešení. Státy by měly provádět zdravotnické kontroly nejenom na vnitřních hranicích, ale i na území jednotlivých států. Ministři vnitra jednotlivých států už podle ní dnes o tom debatují s příslušnou komisařkou… No tož to su klidný!!! Paní komisařka mi připadá ještě více mimo, než jak většinou vypadá na fotografiích. Když si ji představím při jednání s Erdoganem, tak je mi naprosto jasné, jak to s celou tou situací kolem těch ubohých chlapců na tureckořeckých hranicích (a nejen tam), může reálně dopadnout. Ta hodná paní to jistě myslí dobře. Přece nebudeme používat ty nelidsko-právní diktátorské a bolševické metody, jako třeba Čína. Sice je pravda, že v boji proti nebezpečné pandemii měla výsledky, ale co ta lidská práva? Ji neznepokojuje, že v Itálii se lékaři rozhodují, koho napojit na plicní ventilaci a koho nechají umřít! Neznepokojuje ji, že tam už umírají lékaři a zdravotnictví, díky nedostatečným opatřením a podceněním situace kolabuje! Ona má starosti o nějaká „lidská práva“ v Česku a na Slovensku. Bože, to nevymyslíš. Mnohem důležitější je přece právo pacientů udusit se bez možnosti léčby…

Jo a ještě jedno nebezpečí nám všem prý hrozí. Ta opatření na hranicích budou mít také silný negativní hospodářský dopad a mohly by mít také „dominový efekt“.

Může se pak ještě někdo divit, že rozumně uvažující člověk považuje výrazy „evropská unie“, „lidská práva“ či „eurokomisař(ka), za sprostá slova? Že se s podobnými „vůdci“, jako je tato, jinak na pohled docela milá paní, necítí lidé bezpečně a připadá jim, jako by žila na nějaké jiné planetě?!

No a to se raději nezmiňuji o paní Merkelové. Ta sice prohlásila, že očekává nákazu až sedmdesáti procent Němců (jaké ztráty na životech by to byly, pokud bude smrtnost  podobná jak v Itálii si jistě umíme spočítat), ale žádná velká opatření na celostátní úrovni zatím nechystá! Bude jistě stačit, když bude „apelovat“. Ale protentokrát by asi nebylo nejrozumnější se „semknout“ ale spíš rozptýlit. Než se bude, nedej Bůh, rozptylovat jinak a hromadně.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | pátek 13.3.2020 16:00 | karma článku: 48,33 | přečteno: 15392x