Jak prof Nutela a ministr na poli Páně odhalili Putinovu pátou kolonu

Vydírání vidláků v Praze už komentoval kdekdo. Proč se zdržovat zjišťováním, o co těm sedlákům vlastně šlo! Proč ztrácet čas s proruskými agenty na traktorech z půjčovny, kteří nebyli nikdy na poli! Farář a politolog to ví nejlíp!

Náš nejlepší premiér od pádu monarchie a vzniku republiky nám přece vysvětlil, že demonstrace byla spíše akcí „protivládních proruských sil, která má s problémy zemědělců málo společného“. Přece každý pokrokový, inteligentní, poctivý a pracovitý člověk vidí, jak se naše ekonomická situace za vlády novodobých apoštolů, Petra a Pavla, vylepšila a protestovat proti nim mohou prostě jenom  kremrole v Putinově žoldu, které situaci v zemědělství vlastně ani řešit nechtějí! Jen tak sypou písek do soukolí dobře namazané pětikolky, která nás už třetím rokem veze nezadržitelně k lepším zítřkům! Babišovu drahotu vystřídala Fialova levnota a za potlesku všech inteligentních a osvícených demokratických sil tak míříme...do Evropy! Pár dezolátů je sice přesvědčeno, že se spíš ocitneme úplně někde jinde, tedy tam, kde slunce nesvítí, je tam tma a něco tam smrdí, ale to není podstatné. Přece mnohem, mnohem důležitější než kus mrzkého žvance jsou ty naše nezpochybnitelné a všemi těmi evropskými komisemi deklarované a požehnané "správné evropské hodnoty"!! Nejhorší na tom je, že těch prokremelských agentů, kolaborantů a přisluhovačů je plná Evropa. Blokují Brusel, Berlín a představte si, v Polsku vysypávají na silnice a do kolejiště i ukrajinské obilí. Agenti na traktorech kam se podíváš. Péťa to musí vědět nejlíp. Proto je také nejoblíbenějším premiérem v Evropě a širokém okolí.

Naštěstí mu v tomto agenty přesyceném rezortu, zemědělství, kryje záda odborník na slovo vzatý. Výborný syn výborného odborníka na právo, obranu, ministerstvo i ústavu, advokáta Výborného. Vyštudovaný teolog a filozof, „pomocný farář“ a kariérní politik, Výborný Marek! Tento jmenovec jednoho z evangelistů je přímo předurčen k vedení tohoto nelehkého rezortu. Protože to vypadá že není zas až tak daleko doba, kdy bude třeba nasytit zástupy sedmi chleby a několika rybkami či proměnit vodu ve víno! Člověk s tak vysoce odborným vzděláním v oboru a bohatou zkušeností na poli Páně přece nebude jednat s nějakým Jandejskem, nebo Vidlákem Danielem, kteří „nebyli ve chlévě ani na poli“! No a ten Jandejsek, on to byl sice také předseda té dnes hodné agrární komory, prošel různými zemědělskými podniky a zemědělstvím se živí, ale… když se tak dívám na seznam těch organizátorů, kteří berou ty dotace... No tak řekněme takový pan Jandejsek. Je to jinak možná milý pán, ale on už několik let po sobě miliardu, dvě miliardy bere, ten Jandejsek... každý rok! Jandejskové a jiní… Ano, my přiznáváme určité problémy s byrokracií či grýndýlem. Ale proč hned traktory a blokace. Proč pěkně v klidu nejedete s těmi hodnými zemědělci spořádaně na hranice a nevydáte prohlášení, že neprotestujete ani proti vládě, ani ÉÚ! Proč neprotestujete proti Putinovi a Babišovi? Vždyť všichni uvědomělí a inteligentní občané vědí velmi přesně, kdo ve skutečnosti může za všechny problémy nejen v zemědělství, ale s největší pravděpodobností i za klimatické změny, nelegální migraci a za všechny špatnosti tohoto světa vůbec!!

Ještěže to zachránil Vondra se "zvacím dopisem", o kterém vlastně ani nic neví a který se nakonec přizná, že ho vlastně ani nečetl, protože rusky neumí. Byť s ruštiny musel maturovat. No a Rohlík Čupr sdělil všem svým spořádaným a inteligentním zákazníkům, že jim už od toho zloducha a kolaboranta Jandejska nedoručí netoliko rohlík, ale ani suchou kůrku! No a pak ještě pár rozhovorů a distancujících se dopisů od kováků...ééé, vlastně těch správných zemědělců a komentářů od vybraných komentátorů. Už chybí jen BAPE a DIkobraz.

Mně sice celá ta atmosféra po těchto protestech silně připomínala situaci v osmdesátých letech minulého století. Veřejnoprávní média odsuzují rozvracení republiky, demokratické síly Nové Národní Fronty, pracující inteligence, kulturní fronta a angažovaný pracující lid požaduje klid na práci a útok na "demokratické principy" hlasitě odsoudí! Ale možná je to jenom tým, že už su starý a škaredý a tým novým, "evropským hodnotám", na rozdíl od těch mladých a krásných, moc nerozumím.

(Panu Šikovi a Valíčkovi přeji hezký den i víkend a kolegovi Trčálkovi předem děkuji za hodnotný, "opravdu ftipný" příspěvek, kterému předem uděluji zaslouženou vtipnou karmu!)

Více o problematice zde: https://myzemedelci.cz/

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | pátek 1.3.2024 9:15 | karma článku: 37,86 | přečteno: 1027x