Evropská unie volá po změně pravidel pro migranty!

Eurokomisař Margaritis Schinas, který má v komisi na starosti migraci a bezpečnost, bije na poplach! Co to, co to? Vždyť všechny naše osvícené, rozumné a zavedené strany nám tvrdí, že uprchlíci už dávno NEJSOU volební téma!

Tož že by se zase něco zvrtlo?

A kdo za to může? No samozřejmě Talibán a Lukašenko! A potažmo jistě i Putin (protože ten podporuje Lukašenka) a v neposlední řadě určitě i Zeman (protože ten podporuje Putina). I když – není to až tak jednoduché, protože Zeman svého času prohlásil, že u Kábulu se bojuje o Prahu a Babiš ten zrychlený přesun vojsk NATO do předem připravených pozic také odsoudil. Ale to přejděme, protože o tomto problémku jsem pojednal ve svém minulém blogu. Nuže zpět k těm uprchlíkům. To, že nejsou tématem a problémem v domácí politice jsem totiž neslyšel jen od vrcholných politiků těch správných stran, ale často jsem podobná slova čítávál i na stránkách tohoto listu i od renomovaných blogérů a diskutérů. A tu máš čerte (Okamuro, Trikolóro…aj) kropáč a to téma nenavozuje ani Babiš, Okamůra či Ondráček, ale sám velký komisař z Únyje. Naštěstí první, pro bezpečnost moc důležitý, krok již byl učiněn u našeho mocného přítele a spojence – Německo pozastaví vyhošťování nelegálních migrantů zpět do Afghanistánu. No a paní Pekarová přijme pro začátek (až bude tou místopředsedkyní vlády, samozřejmě), alespoň ty děti a sirotky, co tam zbyli po Šojdrové. Jen ty prověřené, samozřejmě... Kdo a jak je bude prověřovat a jak to bude následně s příchodem jejich rozvětvených rodin ve smyslu zákona o jejich slučování, prozatím taktně pomlčí.

Možná by se milí komisaři měli poučit u Lotyšska či Litvy. I když – pokud si vzpomenu na ten kvikot a kritiku Orbána v Maďarsku, když si dovolil zachovat podobně, nedovedu si představit tu mediální smršť, kdyby stejně jako Lotyšsko vyhlásil vyjímečný stav a lifroval to zpět přes hranice hlava nehlava. Nóty, sankce, evropské soudy? Invaze humanitárních vojsk? Ale „naštěstí“ je ti Lotyši vrací do Běloruska, které je momentálně fuj, takže je vše v pořádku a Lukašenkovi toho „černého Petra“ přejeme a Lotyšům a Litevcům zatleskáme. Nicméně i já jim tleskám. A tleskal bych ještě víc, kdyby je Řekové a Frontex vraceli stejným způsobem do Turecka či Libye. Ale… to vlastně nejde, protože Erdogan je ještě furt kamoš a Libye – no, proč je nemohou vracet do Libye, to jsem doposud nepochopil. Že by – každá koruna dobrá? Nevím.

Myslel jsem, že se k tomuto tématu už vracet nebudu. Ale když slyším ty samé lidi, kteří ještě nedávno tvrdili s povzneseným útrpným úsměvem nám, hloupým sedlákům a uklizečkám, že „UPRCHLÍCI NEJSOU TÉMA“, teď naopak moudře mudrovat, že ústupem z Afiku nastane uprchlická apokalypsa, nedá mi to nepoložit kompetentním evropským orgánům, včetně té strážkyně svobody a lidských práv Jourové, jednoduchou otázku: CO JSTE KURVA CELOU TU DOBU DĚLALI a CO JSTE VYMYSLELI!?

Přeji všem krásný zbytek neděle a alespoň snesitelné pondělí!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Jiří Jurčák | neděle 15.8.2021 19:53 | karma článku: 40,02 | přečteno: 1440x