Útoky v azylových centrech v Německu stoupají a byt v Jihlavě neprošel

V německých ubytovnách pro uprchlíky jsou stále častější útoky na křesťany, ženy, homosexuály i jezídy. V Durynsku jsou již odděleni podle víry a původu. Včerejší reakce íráckých křesťanů v Jihlavě na byt na náměstí mě překvapila.

Ve Stutgartu se již inspirovali Durýnským modelem a křesťanské uprchlíky již oddělují do jiné čtvrti. Problémy hlásí z uprchlických center i v Berlíně a Norimberku. Křesťanští uprchlíci, jezídé a homosexuálové čelí diskriminaci, násilí, sexuálnímu obtěžování a šikaně. Bývalé zajatkyně z Iráku, jezídky, již žijí odděleně. Prožili těžké trauma z násilí a znásilňování, kterého se jim dostalo v zajetí ISIS. Naštěstí mají pomoc lékařskou i psychologickou. Nejmladší je osm let ( Die Welt ). Informace zveřejnil M. Lessethin, který je předsedou organizace moniturující život křesťanů ve světě.

Muslimští muži v německých uprchlických táborech trhají bible, sexuálně zneužívají ženy i děti, napadají křesťany, jezídy a bijí homosexuály ( The Telegraph ).

Když jsem včera viděl reakci íráckých křesťanů na nabídnuté byty na náměstí v Jihlavě, zprvu jsem to považoval za nějakou provokaci, nebo nejapný žert. Zprávy na tv Prima jsem si pustil pro jistotu ještě jednou. V reportáži je početná, sedmnáctičlenná rodina, slovy otce rozčarována a zklamána z nabídnutého bydlení. Přesun těchto uprchlíků z Bejrůtu na Vysočinu platil nadační fond Generace 21, čeští křesťané. Paní ředitelka Centra multikulturního vzdělávání, Dana Fiedlerová přiznala, že jsou to krásné byty a sama by v nich ráda bydlela.

Naopak otec rodiny Georgis Batto se reportérovi svěřil, že se vrátí zpět do Iráku, nedostanou li lepší bydlení, než ten přemalovaný kravín. Může se prý také vrátit domů a příbuzné má v Kanadě, USA, Německu i Švédsku a všude by dostali více. Nerozumím tedy tomu, co této rodině brání v tom, se vrátit domů, kde žili na vysoké úrovni, když to sám pan Batto zmiňuje jako možnou variantu a je tolik rozčarován. Někteří jiní křesťanští uprchlíci jsou v Německu rádi za ubytovnu a ještě čelí násilí a ponižování od muslimů. Proč si vybrala tato rodina naši zemi, když mají příbuzné v jiných zemích ? A tam dostanou uprchlíci více, než u nás, jak sám řekl Georgis Batto.

Ve Finsku včera diváci zhlédli nové instruktážní video od finské policie, které nese název, " Jak se ubránit před znásilněním ". Žena má prý tři možnosti. 1) Říci Ne, 2) Odstrčit pachatele, 3) Použít kabelku... pepřový sprej je nelegální. Diváci televize Yle považovali pořad zprvu za parodii a zábavnou show. Když pochopili, že se jedná o oficiální video policie, tak se snesla na odvysílaný pořad těžká kritika od finských diváků. I ve Finsku byly o silvestrovské noci znásilněny ženy migranty a okomentoval to IIkka Kosmikaki ( zástupce náčelníka policie Helsinky ). " Tento jev je v historii finské sexuální kriminality nový ". Nikdy před tím zde při oslavách znásilňování žen nebylo ( The Telegraph ).

V Mnichově se sešli dnes lídři zemí EU a velmocí. Pan Lavrov a John Kerry se shodli, že příměří v Sýrii může být do týdne. Pan Lavrov ( ruský min. zah. ) konstatoval, že máme společného nepřítele a koalice západu vedená USA, by měla s Ruskem blíže spolupracovat. To dnes zopakoval i ruský premiér Medveděv a pro list Handelsblatt se vyjádřil o uprchlické krizi. Migrační politika selhala. Otevřít dveře dokořán všem, kdo chtějí přijít, je hloupé a hrozné. Je zcela nevypočitatelné bezpečnostní riziko, když chodí po Evropě statisíce uprchlíků, a to často bez kontroly. Mnozí uprchlíci přicházejí do Německa pro štědré sociální dávky, jiní jako teroristé. Evropu vyzval ke zrušení sankcí proti Rusku.

Je pro mě zajímavé hledat na serverech nové informace o vývoji a situaci v Evropě, a tak napíši ještě nejčerstvější statistiku k migrační krizi. Denně do Evropy přijde minimálně 2000 migrantů, a to je desetkrát více, než loni touto dobou ( IOM, mezinárodní organizace pro migraci ).

Tak snad se v Evropě bude těm skutečným uprchlíkům před válkou líbit více, nežli prominentní uprchlické rodině pana Batta u nás, který se snad raději vrátí domů, když to tady viděl, co mu bylo nabídnuto.

 

 

 

Autor: Patrik Juda | pátek 12.2.2016 13:20 | karma článku: 40,03 | přečteno: 2108x