Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Turecký med za šest miliard eur

Hanebné opuštění zásad EU se včera odehrálo dle zástupce OSN pro migraci Petera Sutherlanda na summitu ve Štrasburku. Politikové ignorují lidskost. Problém uprchlíků je možné vyřešit pouze zdílením a to je nutné především v Evropě

Angela Merkel považuje návrh Turecka za průlomový, je to protnutí začarovaného kruhu. Do voleb v Německu již zbývají pouhé dny a paní kancléřka působí pozitivně. Turecký premiér Ahmet Davutoglu na pondělním sumitu EU překvapil novou iniciativitou. Nebylo by to zadarmo, ale je to možnost. Donalda Tuska nová varianta dokonce dovedla k závěru, že balkánská migrační cesta je uzavřena a neřízený proud migrantů po západobalkánské trase končí.

Turci slíbili, že převezmou z Řecka všechny migranty, kteří se od určitého budoucího data dostanou nelegálním způsobem na řecké ostrovy. Tyto nelegální migranty přijmou Turci od Řecka zpět, ale EU přijme za každého takto do Turecka vráceného migranta jednoho migranta ze Sýrie, který bude mít nárok na azyl. Jeden účastník summitu to komentoval slovy turecký bazar. Prezident Erdogan plánuje postavit uprchlické město v Sýrii ve spolupráci se západními spojenci. Washington však prozatím nepodpořil tento projekt.

 Přestava, že by se budoucí prezidentkou USA stala Hillary Clinton mě děsí. Podle ní by vojenský zásah USA s některými státy arabské Ligy v Sýrii stabilizoval situaci v oblasti a byl by nastolen mír. Žena, která okomentovala americkou intervenci v Lybii slovy.." Přišli jsme, viděli jsme, Kaddáfí zemřel "...a dlouhý smích.. a samotnou ( dost nechutnou ) smrt Kaddáfího, který měl rozložen svůj stan i na zahradě bílého domu, a kterého přijímali američtí prezidenti a světový politici, okomentovala jedním slovem...wow ( senzace, bomba ).

Turci dali dohromady 72 podmínek ( zrušení víz od června, obnovit jednání o vstupu Turecka do EU, další tři miliardy eur ke třem původně slíbeným ), které jsou na dohodu navázány. Rakouský deník Standart to považuje za důsledek politiky Angely Merkel, když vsadila vše na turecké řešení. Náklady ponese EU. Předseda evropské komise J.C. Juncker zdůraznil, že turecké řešení je v pořádku, Turecko je vnímáno jako bezpečná země a rozhodnutí je legální.

Naopak deník Guardian napsal, že Brusel zavírá oči před despotizmem, násilím a cenzurou. Turecko je ve válce proti etnickým menšinám, policie zaútočila na kanceláře opozičních novin, spekuluje se i o tom, že Turecko  vyzbrojuje Islámský stát. Dle autora článku je šokující vidět evropské lídry v hlubokém předklonu před prezidentem Turecka.

Maďarský premiér Viktor Orbán nový turecký návrh vetoval a údajně zdaleka ne pouze on. Jeho vláda naopak chystá snížení příspěvků pro uprchlíky, nesouhlasí s přesídlováním uprchlíků a chce zavřít hranice EU. Premiér Bohuslav Sobotka návrhy Turecka uvítal.

OSN je šokována a přistoupení EU na turecký návrh považuje za hanebné porušení zásad evropské unie. Všichni pouze mluví o tom, jak proud uprchlíků zastavit, a to i v Bruselu. Řecko je izolováno ploty, vojáky a zdmi. To je nepřijatelný přístup k obrovskému lidskému problému. Politikové ignorují lidskost. Postoj OSN je ten, že problém uprchlíků je možné řešit pouze a jenom sdílením. Sdílet uprchlíky především v Evropě, protože Evropa je místo, kde je jich mnoho. Naše EU je založena na solidaritě. Peter Sutherland nepřijímá argument, že je jakákoliv evropská země pro uprchlíky již plná. Slova pana OSN mi znějí jako diktát, ale má pravdu v tom, že Evropa je místo, kde je uprchlíků mnoho. Věřím, že to by mohlo být hlavním důvodem brzkého konce Angely Merkel. 

Slovenský prezident Andrej Kiska pověří sestavením vlády Roberta Fica. Sešel se s představiteli všech stran, které byly zvoleny do parlamentu s výjimkou Kotlebovi LS-NS. Přijde mi to jako urážka a dehonestace všech těch možná až 200.000 Kotlebových voličů. Všem těm mladým, starým, vzdělaným i nevzdělaným, věřícím a doufajícím dal pan prezident Kiska facku.

Věřím, že se toto chování a jednání pana prezidenta Kisky otočí proti jemu samotnému až voliči použijí tu zbraň, tu volební urnu, až se bude volit slovenský prezident. Věřím, že mu voliči vrátí toto pohrdání slovenskými občany.

Autor: Patrik Juda | úterý 8.3.2016 14:32 | karma článku: 34,14 | přečteno: 1163x
  • Další články autora

Patrik Juda

Hrůzné počty útoků kyselinou v Británii, Itálie nás chce trestat a ČR pošle stamiliony

Premiér Itálie Conte by chtěl trestat země, které odmítají migranty, protože jeho nová vláda je chce přerozdělovat. Británie a rekordní počet útoků kyselinou. Česko pošle stamiliony Africe a Piráti u nás ruší linku pro vozíčkáře..

13.9.2019 v 20:36 | Karma: 26,43 | Přečteno: 425x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Cirkus v Británii: Na studentky v sukních povolána policie. A co vymysleli naši Piráti?

Rodiče i studenti v Susssexu protestují a mají proč. Škola zakázala sukně. Naši Piráti vymysleli jak udělá maturitu každý i s nula body! Kdo všechno jsou ti architekti novodobé tyranie? Václav Klaus mladší byl dnes hostem Výzvy...

9.9.2019 v 20:09 | Karma: 41,40 | Přečteno: 2339x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Jan Hrušínský o Češích, kteří přišli k soše maršála Koněva.

Panu Hrušínskému prý přetekl pohár a promluvil o stalinistech a neonacistech, kteří se sešly u sochy maršála Koněva. Je to prý největší úpadek morálky, řekl pán, který odsuzuje dotace, ale saje jako pijavice a mluví jako hulvát...

7.9.2019 v 7:03 | Karma: 44,72 | Přečteno: 3894x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Švédsko je ve válce a zodpovědní jsou politici. Nepěkné rekordy, ale premiér by oslavoval

Premiér chce slavit jak se Švédové starají jeden o druhého, ale zároveň i vychází manuál pro občany, jak přežít pracovní den. Švédsko dnes. Kalašnikovy, bombové útoky a počet střelby stoupl o 100%. Soudy a společnost si neví rady.

5.9.2019 v 8:47 | Karma: 40,76 | Přečteno: 1860x | Diskuse| Ostatní

Patrik Juda

Každotýdenních 168 hodin fake news Nory Fridrichové a tvrdá drezúra diváků za naše peníze.

Objektivní ČT? Ha. Tahle země prý není pro mladý a tak by se dle paní Nory měli lidem 40+ zaplatit letenky do zemí mimo EU. Mladí vyjdou opět do ulic. ČT slaví a podporuje. Kdy už z veřejnoprávní obrazovky někam odletí paní Nora?

2.9.2019 v 1:26 | Karma: 42,78 | Přečteno: 2358x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Hlavně díky manželce. Britský premiér Sunak je se svou ženou bohatší než král

17. května 2024  22:12

Britský premiér Rishi Sunak a jeho manželka Akshata Murtyová v loňském roce, kdy byl Sunak celou...

Vlak na Děčínsku usmrtil člověka, provoz na trati do Ústí nad Labem byl přerušen

17. května 2024  18:10,  aktualizováno  21:32

Vlak u Dobkovic na Děčínsku v pátek vpodvečer srazil člověka. Na místě podlehl svým zraněním, řekl...

Manžela šéfky americké Sněmovny napadl kladivem. Kanaďan dostal třicet let

17. května 2024  21:06

Soud v Kalifornii vyměřil trest třiceti let odnětí svobody muži, který v roce 2022 vtrhl do domu...

Auto sjelo pod pražským Vyšehradem do Vltavy. Na místě zasahovali potápěči

17. května 2024  19:57,  aktualizováno  20:44

Hasiči a policie zasahovali na Podolském nábřeží, kde sjelo vozidlo do Vltavy. Podle pražských...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 233
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2757x
Samotář a cestovatel

Seznam rubrik