Pravdoláskaři jsou stoupenci zla

U některých osobností veřejného života, které jsou relativně populární a oblíbené, se mi stále vynořuje otázka, proč tomu tak je? Co dobrého je v poselstvích ultra kněze Tomáše Halíka? Ve zlobě pana Dienstbiera? A pan M. C. Putna?

" Hned za láskou kráčí v jedné řadě nenávist, jež ji zastupuje " ( Ludwig van Beethoven )

Ďáblův žolík - Tomáš Halík

Když jsem asi před dvaceti lety poprvé zaznamenal pana monsignora, prof. dr. Tomáše Halíka, zaujal mi jeho vzhled a tón hlasu, a to více než obsah jeho slov. Dnes již obsah jeho slov velmi vnímám. Stále jsem tehdy přemýšlel, proč ve mě vzbuzuje takový lehký odpor. Později mi to došlo. On je pro mou představivost zpodobněním zla. Přesně tak si ďábla představuji. V posledním roce se tato má představa ještě umocnila. Neustálá obhajoba koránu z úst pana Halíka a poukazování na jeho mírumilovnost mě v tom utvrzuje. Ten zvednutý prst pana Halíka, nad neochotou křesťanů uvěřit v dobro a lásku koránu. Podle pana kněze Halíka by měla být kritika islámu trestným činem. To jsou strašidelná slova.

Pan kněz Tomáš Halík doporučuje, aby Čr přijala 100.000 imigrantů ze Sýrie a Afriky. Přijde mi, že lidé jako on, chtějí rozvrátit evropskou kulturu a její hodnoty. Cíl jeho mise neznám, ale ďábelštějšího posla si představit neumím. Pan kardinál Dominik Duka je dle slov pana kněze " ozdobným oleandrem moci " pana prezidenta Miloše Zemana. Pan kněz Halík je pro mě " vyplazený jazyk ďábla ". Jeho nenávist k panu Václavu Klausovi a panu prezidentovi Miloši Zemanovi je odpuzující.

Srdcový kluk - Jiří Dienstbier ml.

Ministr pro legislativu a lidská práva, pan Mgr. Jiří Dienstbier ml. obviňuje pana prezidenta Miloše Zemana z úmyslného rozdělování společnosti. Pan prezident údajně vytváří podhoubí k fašizaci české společnosti, je xenofobní, islamofobní a vytváří ve společnosti strach. Mě zase nahání strach ta falešná láska k imigrantům, kterých by zde pan Dienstbier uvítal alespoň 30.000. Pan Dienstbier, narozdíl od pana prezidenta Miloše Zemana, zcela ignoruje pocity mnoha svých spoluobčanů. Pan Dienstbier se snaží vytvořit ve společnosti falešný pocit viny z uprchlické krize. Společnost rozdělují jeho slova ohledně uprchlíků. Slova a názory vlastních lidí jej nechávají chladným, nebo je bagatelizuje.

Z prezidenské porážky se nikdy nevzpamatoval a zášť k panu prezidentovi je obludná. Pokud se společnost začne bránit ( on říká fašizovat ), tak to bude kvůli lidem jako on, kteří to dopustili tím, že obhajovali islámskou invazi do Evropy. V pořadu Partie pan Václav Klaus použil slovo blouznivci. Kapitánem týmu českých blouznivců je v mých očích Jiří Dienstbier. Růst nesnášenlivosti mezi lidmi je i zásluha pana ministra pro lidská práva. Češi mají také svá práva a dokonce i povinosti. A pan Dienstbier by chtěl zavézt novou povinost. Povinost milovat a pomáhat náboženství a kultuře, která se cítí nadřazená, je plná nenávisti a netolerance ke všem ostatním.

Srdcová dáma - Martin C. Putna

Pan prof. Martin C. Putna, literární historik a kritik, je také jedním z nejhlasitějších kritiků pana prezidenta. Velký zastánce a ohájce migrace, signatář výzvy vědců proti strachu a lhostejnosti, ve které se poukazuje na nárůst aktivit extremistických skupin. Pan Putna se dále vymezuje proti tomu, jak je u nás rozdmýchávána náboženská a etnická nesnášenlivost. Z těchto nálad obviňuje především pana prezidenta Miloše Zemana. Cítím to opačně. Náboženskou a etnickou nesnášenlivost rozdmýchávají lidé jako je pan Martin C. Putna, když tvrdí, že se není čeho a koho bát. Lidé nemusí mít titul profesora k tomu, aby prožili své osobní a třeba dokonce i špatné zkušenosti s muslimy. Navíc stačí číst a poslouchat zkušenosti lidí žijících v zemích, kde jsou dnes muslimů již milióny. Také jim povídali pohádky, jako vy nám. Ale oni již dospěli. Museli. Realita je dostihla.

Chcete zajistit bezpečí všem nelegálním imigrantům, valících se Evropou. Už pouze tato věta říká mnohé o realitě, ve které žije pan kritik Putna. Taková profesorsky literárně do růžova zabarvená utopie profesora Putny.

Tarotová karta - Velekněz - Karel Schwarzenberg

Naštěstí ta jedovast, zloba, nadřazenost a touha po moci Karla Schwarzenberga již zkončila. Představa, že by byl prezidentem pan Schwarzenberg mi stále děsí, i když už to naštěstí není možné. Svou prezidentskou prohru také neunesl a celý čas po volbě již jen kritizoval a poučoval všechny, protože má asi pocit, že má na to nárok. To, že pan Karel Schwarzenberg v politice zkončil, je pro mě velký happy end roku 2015 a děkuji Vám za to pane kníže.

Tarotová karta - Spor - Bohuslav Sobotka

Pan premier Bohuslav Sobotka kritikou na pana prezidenta nešetří. Stále mám celá léta před očima tu zradu z roku 2003, kdy panu Miloši Zemanovi vrazil kudlu do zad. Ač jsem tehdy přál v prezidentské volbě panu Václavu Klausovi, na to zrádné divadlo pana Sobotky, Špidly a některých ostatních hrdinů z ČSSD nikdy nezapomenu.

Ale lidé povolali pana Miloše Zemana z Vysočiny zpět do boje. Odpočatého a plného energie. Panu premierovi nevěřím ani dnes, ač je mi to líto. Stále se pohybuje mezi tím, co si přejí jeho voliči, a mezi tím, co mu diktuje Brusel. Snad bude mít dost odvahy k tomu, aby zájmy Čr upřednostnil před vlastními ambicemi a některými nesmyslnými rozhodnutími Evropské unie.

" Slepá je odvaha, když za vůdce chce náhodu."  ( Lucius Annaeus Seneca )

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Patrik Juda | pondělí 4.1.2016 7:33 | karma článku: 40,44 | přečteno: 1690x