Osvoboďte Petra Kramného

Žalobce Vít Legerský si je nezpochybnitelně jistý o vině Petra Kramného. Navrhuje trest 30 let. Zbláznil se? Na základě čeho? A kde je presumpce neviny? Žádné důkazy neexistují. Existují pouze teorie a hypotézy vytvořené znalci...

Žalobce Vít Legerský chce poslat pana Petra Kramného na 30 let do vězení, za vraždu své manželky a dcery. Petr Kramný říká, jsem neviný. A proč mu nemám věřit? Proč mám věřit verzím o vraždě elektrickým proudem, které navíc vznikali až měsíce po první pitvě v Egyptě? Ve zprávě egyptských patolgů není ani zmínka o nějakých skvrnách na těle mrtvých po zasažení elektrickým proudem. A co motiv? Byl by skutečně schopný Petr Kramný zavraždit svou rodinu? Působí na mě klidně a vyrovnaně. Nedovedu si představit, že by mohl být dvojnásobným vrahem. Navíc ani nepůsobí jako někdo, kdo je schopen něco takového naplánovat. Nevěřím, že je vinen. Naopak se obávám justičního omylu. S důkazy, které žalobce Vít Legerský předložil, podložené závěry našich znalců, věřím nemůže uspět.

Poslední "důkazy" uváděné v závěrečné řeči státního zástupce , že si Kramný pořizoval aliby, žádostmi o toaletní papír a nápoje mi přijdou spíše jako projev zoufalství z důkazní nouze, která je evidentní. Jsou to pouze spekulace a konspirace. Prostě nevěřím, že může být Petr Kramný odsouzen za dvojnásobnou vraždu bez důkazů. Rodiče mu věří a stojí za ním. Podle reakcí lidí si většina národa přeje odsouzení a potrestání Petra Kramného. Nechápu to. Bez jediného přímého důkazu. Stále věřím, že Petr Kramný bude osvobozen. Stále věřím, že nemůže být odsouzen pouze na základě teorií znalců, kteří vyděli těla mrtvých až po mnoha týdnech, narozdíl od těch egyptských. Závěry patologů z Egypta jsou diametrálně rozdílné od závěrů našich expertů. Jak může paní JUDr. Long Slámová mluvit o Petru Kramném jako o vrahovi, když verdikt nebyl vynesen. Ona přeci musí vědět, že porušuje presumpci neviny. Dělá to záměrně, ale proč? Co ji k tomu vede? Vůbec si nedovedu představit ten tlak a mediální lynč, kterému je Petr Kramný již déle než rok vystaven. To, že se nezhroutil považuji za zázrak. Nezhroutil se proto, protože je neviný a věřím mu.

Znalostní posudky expertů a lékařů se neshodovali takřka v ničem. Pan Vít Legerský je přesvědčen, že jeho verze je ta správná. Soudnělékařská komise v Egyptě si stojí za svými závěry. Českou verzi odborníků a věštců nepovažují za pravděpodobnější, než tu svou.

Věřím, že teorie několika znalců, které se navíc neshodují s jinými znalci, ať českými, nebo egyptskými nemůže poslat člověka na zbytek života do vězení. Věřím tomu.

Autor: Patrik Juda | sobota 19.12.2015 10:07 | karma článku: 31,08 | přečteno: 1913x