Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P95e18t40r 20M14a44n61d12a

3. 5. 2023 15:48

ty jsi ještě nevzpamatoval, hvězdičko ?

0 1
možnosti
Foto

. Schodek státního rozpočtu za vlády Babiše vzrostl na 420 miliard korun, na covid šlo 10 procent. Spolu s tím ale Česku rostou náklady na obsluhu tohoto dluhu. Na úrocích a poplatcích se tak muselo v roce 2O22 zaplatit přes 42 miliard korun. Tato částka v příštích letech ještě poroste. a za tři roky až na 80 miliard korun ročně,“ Od roku 2021 šly ceny energií nahoru a začal narůst inflace : Vláda Babiše o tom věděla a nedělala nic. Nechala zásobníky na plyn prázdné. Nechala padnout smlouvu s Norskem o dodávkách plynu, bylo ji jedno, že jsme zcela závislí energiemi na Rusku. Současná vláda dokázala za krátkou dobu se závislosti na Rusku zbavit vyjednala z EU zastropování energií

1 4
možnosti

Hezky manipulujete.

Čisté výdaje na obsluhu státního dluhu.

2013 - 58,9 miliard

2017 - 39,77 miliard

2021 - 42,23 miliard

2022 - 49,71 miliard

Vážně to koblihy vedly tak špatně???

Vláda Babiše nic nedělala? Neodpustila náhodou na rostoucí ceny energii DPH?

Rostoucí inflace? Konec roku 2021 - 3,8 %- pověstná Babišova drahota...

Konec roku 2022 - 15,1 % Dnes k tomu připočteme dalších 16-17% Boj proti inflaci se současné vládě vyloženě daří..http://www.czso.cz/documents/10180/132433649/Inflace_2000_2022.pdf Vláda Babiše nenechala zásobníky na plyn prázdné. Proč asi lžete? Plynu bylo v zásobnících srovnatelně s minulostí v tom samém období. A fakt je pro Vás úspěch zastropování cen energií, kdy ten strop máme prakticky nejvyšší na celém světě s ohledem na kupní sílu? Je to láska? Nebo to děláte za prachy?

6 1
možnosti

Hele, pane Juchelko, strach z covidu jsem tedy opravdu nikdy neměl. Měl jsem pouze strach z toho, že mě vláda bude chtít před covidem chránit. A jak se ukázalo, byl to strach oprávněný.

Ve své touze po moci jste zakázali všechno možné. Hlavně aby proti vám, nedejbože, nemohl nikdo demonstrovat. A postižené subjekty jste neměli v úmyslu sebeméně odškodnit. Až se začala ozývat opozice a připomínat vám zákonnou povinnost vyrovnat se s poškozenými, přistoupili jste k odškodnění.

A samozřejmě zase blbě. Nepomáhali jste poškozeným, ale rozdávali jste úplně všem. Takže to bylo vlastně stejné jako byste neodškodnili nikoho. Pouze s tím rozdílem, že jste tak rozpoutali obří inflaci, se kterou se potýkáme dodnes.

A protože jste zadlužovali stát i v době prosperity (a prožrali jste i rezervy, na které se neodvážil sáhnout ani Kalousek), tak šla veškerá pomoc na dluh, z natištěných peněz, což inflaci jen umocnilo. Račte si povšimnout např. toho, že Němci v letech 2015-2019 (prosperita) dokázali generovat docela slušné rozpočtové přebytky. Z těch pak platili covidové náhrady a proto u nich dnes není s inflací až takový problém.

Takže vaše nesmyslné texty si nechte až na dobu, kdy lidé zapomenou, jak to doopravdy bylo.

9 3
možnosti

ODS poukazovala na to, že ČR náhrady sice také platí, ale málo - a měly by být ještě vyšší.

Obří schodky státních rozpočtů byly v době Covidu prakticky v celé Evropě - ve všech státech. Problém je ale v tom, že tato vláda si vede prakticky nejhůř z celé EU. Nejvyšší schodek, nejvyšší růst zadlužení, nejvyšší inflace, největší pošlapání zákonů, největší angažovanost na Ukrajině, nejvyšší ceny elektřiny, plynu, .......

Pokud náhodou v nějakém ukazatelu není nejvyšší , tak patří mezi 4 země s nejhoršími výsledky.

4 1
možnosti

Docela dobré, pobavilo. Hlášení beru jako zpověď mladého požárníka : "ANO vážen. Ten stoh slámy jsem v ČR podpálil já, s naší grupou. Hořelo to dobře, tepla plno, zábava. Prostě - bylo to bezva, takové lépe" ...

Nyní pozoruji zásah 5 hasičských jednotek. Moc jim to nejde, hasil bych lépe. Důkaz? U požářiště jsem byl první. Žádný chaos v naší jednotce bych nepřipustil. Důkazem je toto hlášení a mé nadšení. Za chapadla medúzy vás zdraví Aleš ... [#1f642]

12 2
možnosti

J62a47n 41R11á35ž

24. 4. 2023 15:36

Souhlasím s těmi diskutéry, kteří říkají, že vláda pod vedením Andreje Babiše byla vláda chaosu. Co však nechápu, že vláda Petra Fialy nejenom v chaotickém vládnutí pokračuje, ale ten chaos nekoordinovanými, a mnohdy protichůdnými prohlášeními svých ministrů, ještě umocňuje.

9 1
možnosti

Přesně tak. Jinými slovy z bláta do louže.

2 0
možnosti
Foto

Inflace?A co ten váš vzor Orbán? Orbán má nyní setkrat větší inflaci než byla za Orbána...

4 2
možnosti

Ten Orbán to ale kompenzoval růstem mezd a příjmů obyvatel, takže nejhůř z celé EU dopadla ČR a ne Maďaři, které zachránil růst reálných mezd.

[#1f609]

2 7
možnosti
Foto

Člověk, který je na pozici bezvýznamného a bezejmenného náměstka v Babišově firmě ANO, mluví o holdingu Pětikoalice. [#1f642]

Jinak by mě docela zajímalo ten smajlík s vyplazeným jazykem. Doufám, že za jeho použití bude administrace dávat ban, protože to přece nepatří do slušné a kultivované diskuse.[#1f609]

9 12
možnosti

Vaše komentáře také nepatří do slušné a kultivované diskuse !

[#1f61d]

10 10
možnosti

To není chaos - to je normální způsob systémového neřízení této země pětidemolicí, do naprostého zpustošení tuzemských domácností i průmyslu a zemědělství.

Bude ještě hůř.

[#1f622]

8 5
možnosti
Foto

[#1f642] Všichni, co žijí/praktikují polyamorii tvrdí, že jsou spokojeni, a že jim to funguje., a nikomu do toho nic není. Proč by měla být politika výjimkou?[#1f609]

0 0
možnosti

Jak to doopravdy bylo:

Premiér pořádá minimálně tři tiskovky denně a tlumočníkům do znakové řeči začíná nejhorší šichta jejich kariéry.

Distributoři ochranných pomůcek jsou připraveni dělat svou práci. Vláda jim to zakáže a pro jistotu na ně zaklekne. Někteří z nich kašlou na vládu, a když nemůžou nemocnicím respirátory prodat, tak jim je věnují.

Premiér jedná s ministrem zdravotnictví jako s nesvéprávnou onucí. Nikdo se tomu nediví, ministr zdravotnictví je nesvéprávná onuce.

Distributořům ochranných pomůcek vláda zakáže dělat svou práci a pro jistotu na ně zaklekne. Vláda tvrdí, že v pražské ÚVN se testuje. Novinář s podezřením na nákazu tam přijede a je odmítnut.

Po více než dvou týdnech od první nákazy je ustaven ústřední krizový štáb. V jeho čele je protizákonně náměstek onuce, vojenský lékař. Nastupuje vláda plukovníků a uvede se návrhem na zavření hranic na dva roky.

Národ zasedá k šicím strojům. Premiér tvrdí, že o žádném šití neví a všeho je dostatek.

Nejznámější český výrobce destilátů vyrobí a rozdá desinfekci potřebným. Pak se sám udá celníkům a ti mu to dodatečně zakážou. Jeho kolegové, kteří by chtěli pomoci legálně, si podali žádost, a už třetí týden čekají na odpověď úřadů.

Přilétá letadlo z Číny a vláda se mu hluboce klaní. Následně se zjistí, že nejdůležitější respirátory nepřiletěly, ty co přiletěly jsou evropanům malé, nedá se v nich dýchat a smrdí. Roušky jsou z hedvábného papíru a rychlotesty mají spolehlivost 20 procent.

Čeští výrobci ochranných prostředků nabízejí své kapacity. Ministr vnitra z útrob čínského velvyslance vzkazuje, že jeho čínské kšefty nikdo kazit nebude a stejně by to neuměl objednat.

13 4
možnosti
Foto

A také se zjistilo, že tzv. materiálové rezervy pro podobný případ se nějak zapomněly naplnit.

5 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 941x
Jsem manžel, táta, v posledních letech též politik, moderátor, scenárista a dramaturg, od října 2017 poslanec Poslanecké sněmovny PČR zvolený jako nestraník za hnutí ANO 2011, předtím v letech 2010 až 2014 zastupitel města Ostravy za TOP 09. Zajímá mne sociální problematika, rodina a konzervativní hodnoty u mne mají navždy zelenou.

Seznam rubrik