Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Mytí nádobí je nejotravnější práce v domácnosti. Ne, že by byla nějak těžká, to ne. Ale tím, jak je nekonečná. Pořád dokola, umýt, utřít/ nechat uschnout, uklidit. A druhý den zase. Brr.

Samozřejmě záleží na životním stylu, před dětma, kdy jsem vařila jen o víkendu a to ještě ne vždycky, byla myčka zbytečná, teď už bych bez ní být nechtěla.

1 0
možnosti
JV

Mycka nadobi ... nejdulezitejsi masina v kuchyni .

2 0
možnosti
TG

T95o72m73á27š 53G89a29y38e32r

31. 10. 2020 23:20

R^Rozumný přístup! Sice myčku máme, ale když se manželka nedívá, rád to umyju či jen oplachnu od nějakých drobečků...

Jo a tenhle týden jsem bloudil po hypermarketu a hledal droždí. Po ruce byli pouze dva doplňovači zboží, ale nevěděli. Jedna slečna se mnou i chvíli chodila a hledali jsme společně. Po deseti minutách mi poradila at se zeptám u salámů, kde mně pomérně slušně navigovala a spletli se jen o 7 metrů.:-)

2 0
možnosti
MB

Skutečně, mně velice ovlivnil bonmot otce - "Chladící technika je k ničemu ! Nikdy se mi doma nezkazilo tolik zboží - potravin, kolik stojí chod toho zařízení. Chladit a nést náklady má prodejce - nikoliv já samotný" ! Samozřejmě, že jde o názor na dřeň vyhraněný. Jde o to, kde člověk bydlí - jak se k potravinám dostává, zda má hospodářství, kde se stravuje ap. Model ovšem je :

Pořizovací hodnota techniky, (max po 6 letech vyhodit = těsnění dveří a vyběhaný kompresor) + denní spotřeba energie + náklady na případné opravy, údržbu. Možno si odečíst úsporu času nehozením po obchodech, případný benzin a přičíst si osobní radost ze zásob a toho svého vypěstovaného ...

Většinově to vychází tak, že člověk si pořizuje nákladné - součtem aritmetické alibi = Své pohodlnosti a pocitu plné sýpky ! Platí neuvěřitelné prachy denně, v podstatě si to málo kdo umí spočítat ! Podobně to vidím s myčkou, kterou v běžné domácnosti považuji za absolutní nesmysl ! Navíc, u této mi vadí princip - Odloženého problému ! "Neuklízej po sobě, někam to strč" ? Vyřeší se , až napotom. (Dcera pořídila byt s myčkou - ještě ji nepustila) ...

Při besedách, jsem byl pochopitelně vždy "napaden, jako staromil". Já nepopírám přínos pomocníků domácnosti, šetří čas a ruce. Nicméně ! Nikdo mi nebyl schopen odpovědět na otázku - A co s tím ušetřeným časem pak vlastně dělá ? Angličtinu již zvládl, tak se doučuje němčinu ? Lidé se vždy smáli a myčku si pochvalovali ... :-)

1 0
možnosti
Foto

jestli dcera ještě nepustila myčku tak jsou tu dvě otázky

1. zvládá obsluhu?

2. používá nádobí, které se tam dá dát?

a hlavně v ruce nikdy neumyjete nádobí tak jako v té myčce, protože do tak teplé vody ruce nikdy nestrčíte.

Ale samozřejmě ať si každý žije po svém.

2 0
možnosti
ND

Je na každém co zvolí, já mám myčku už drahně let a jsem s ní velmi spokojená, bez ní by to nebylo ono, sklo je z ní krásně průzračné, a nádobí se leskne, i když nepřidávat leštidlo. Také nemusím nádobí smudlat utěrkou, či nechat strašit v kuchyni až uschne a mám víc prostoru na lince kde není odkapavac. Samozřejmě i něco oplachnu ručně...

V kuchyni prostě není v dřezu špinavé nádobí, ani to umyté na odkapavaci.

A chytrý mobil? Je můj kamarád, umí toho tolik... A využívám jej, třeba číst čárové kódy je docela super.

Jak říkám, každému co vyhovuje, já zase nemusím mít dva mrázaky...

3 0
možnosti
JT

Děkuji za čtení, je na každém, co zvolí, jak trefně píšete. Když nám se ty výpěstky, často plody naší radostné práce, do jednoho mrazáku nevejdou a na dělání špinavého nádobí jsme většinou už jen dva a tak si říkáme, že to je pro myčku škoda:-)

1 0
možnosti
MS

Jak se říkalo za Husáka: De Gustibus non disputandum! ;-)

Myčka se hodí hlavně pro větší počet lidí, a nejvíce ji oceníme při oslavách s velkým množstvím nádobí. U nás ji bereme jako jeden z nejužitečnějších přístrojů.

3 0
možnosti
JT

Nemám nic proti myčkám, jen po ní netoužím. A ani žena, kdyby tomu tak bylo, už ji dávno máme;-) Nevylučuji, že ji jednoho krásného dne mít budeme.

0 0
možnosti

S myčkou to máme jednoduché...mám dvě ruce, a chvilku po jídle je umyto:-)))

Jsme dva, a než bych nastřádala nádobí, byť do menší myčky, tak je hotovo. A ještě té chemie, kterou se ta myčka plní... Nemám ani mikrovlnku, a vůbec mi nechybí.

Ovšem loni nás mrazák v kombinované lednici renomované značky (stáří 6 let!) pěkně vypekl. Měla jsem tam zásobu višní, ostružin a jahody (kromě jiného) ze zahrady, kterou už nemáme. A odjeli jsme na léto na chalupu. Lednice v letních měsících patrně aktivovala kazítko, a o všechno jsme přišli.

Pak jsem zjistila, že firma úspěšně prodává lednice s kazítkem (neopravitelné), klidně dál.

Nakupuji potraviny i u dovozových firem na netu. Mají všechno, a když potřebuji, zpravidla jsou schopni to doručit týž den. To je skvělá služba.

2 0
možnosti
JT

My tu kuchyň máme asi 6 let (možná o rok víc) a to je doba, kdy necháváme mrazák "dožít" a zdá se být odolný, pořídili jsme ho pár let po ledničce a bydlíme tu 28 let. Nejsem si jistý zda lednici máme teprve druhou, nebo už třetí, ale mrazák jistě první. I kdyby byl koupen v roce 2000, tak je mu úctyhodných dvacet let, a to může být ještě starší, nebo i mladší, ale hledat papíry nepůjdu;-)

1 0
možnosti
Foto

Tak zrovna já jako městský člověk si odpustím druhý mrazák a bez myčky si život nedokážu představit. Dokonce jsme myčku koupili tchánovi a tchýni k vánocům (po vzájemné domluvě) a dodnes slyším, že to bylo jejich nejlepší rozhodnutí. Ono totiž když se nás tam sešlo třeba 8 na obědě, tak potom stáli hodinu u dřezu a myli a myli a co si budem povídat s přibývajícím věkem už na to umyté nádobí až tak dobře neviděli a bylo mi trapné jim k tomu něco říkat.

1 0
možnosti
JT

Určitě jsme s tím v jistých kruzích za podivíny, když se nás sejde víc, je toho nádobí opravdu hodně a za 20 let (pokud se dožijeme) to nemusíme zvládat. Předpokládám, že mrazák to už 20 let nevydrží a možná na tu myčku dojde a možná, že už v dnešním bytě bydlet nebudeme. Kdo ví:-)

0 0
možnosti
Foto

I98v20a16n 41M10a51r42e89k

31. 10. 2020 19:07

Naprostý souhlas pane Tichý. Podvečerní mytí nádobí je pro mne obřadem.

Ovšem pozor. Nádobí myji výhradně v horké vodě s přidáním octa + oplach.

Po propagovaných saponátech "šetrných k pokožce rukou), jsem na ně dostal vždy ošklivý ekzém.

A ten mrazák? Jeho valnou část obsahu tvoří hlavně švestky. Pečeme celkem pravidelně dva plechy švestkových buchet, na které se vejde okolo 80 švestek.

V obchodě mají mražené švestky balené po dvaceti. . . balíček stojí 20 Kč.

Čerstvé maso si mohu nyní koupit kdykoli, ale kupovat švestky po koruně kus, ani náhodou. . . . Vám karma. R^

1 0
možnosti
JT

Také raději čerstvé maso, ale když např. dostanete půlku divočáka, pak by se vám za chvíli přejedl a mrazák vám jeho pojídání rozloží v čase a to je dobře. :-)

1 0
možnosti
Foto

Velký mrazák nebo dva mrazáky je velmi užitečná věc. R^

1 0
možnosti
JT

Je to železná zásoba, uskladnění přebytků, možnost něco ušetřit. Nutnou podmínkou je, že půjde elektrický proud;-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 1077
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 556x
Mám rád život a přirozenost. Víc je pro mě být, než mít. 

Tento blog jsem se rozhodl ukončit. Nezáleží na mě, jak dlouho tu ještě bude. Najdete mě:

https://www.tichy-blog.cz/

web: https://www.tichaci.cz/

email: tichy.jan.bnj@centrum.cz

Děkuji za přízeň, kterou jste mi zde věnovali.

Seznam rubrik