Deník Kocoura Hnědoočka - O prohibici, Kalouskovi a holi…

Prohibice. Slovo, které se do včerejšího dne používalo ve spojení se zákazem prodeje alkoholu ve Spojených státech ve třicátých letech minulého století.

Dnes je nejčastěji používaným slovem v rámci informací z Česka. Jedovatý metylalkohol má za poslední týden na svědomí několik lidských životů a mnoho trvale postižených lidí, kteří přišli o zrak. Proto byl vydán absolutní zákaz prodeje tvrdého alkoholu.

Ten nejvíce dopadne na alkoholiky, státní rozpočet - protože z každé prodané lahve pěkných pár korun cinkne panu Kalouskovi – a obchodníky, pro které je prodej alkoholu významným zdrojem příjmů.

To se mi potvrdilo dnes ráno, když jsem si kupoval nealkoholickou snídani. Majitel místního konzumu rozhodně neoplýval slovy chvály nad vládním rozhodnutím. Možná by se dal zákaz obejít, kdyby se pan vedoucí nechal inspirovat vtipy, které se na téma pančovaného alkoholu objevily na internetu. Takže by stačilo ke každé lahvi tvrdého alkoholu zdarma přibalit bílou hůl a před obchod vyvěsit ceduli, že alkohol se podává od nevidím do nevidím.

Autor: Joža Kolář | sobota 15.9.2012 9:34 | karma článku: 9,53 | přečteno: 673x