Deník Kocoura Hnědoočka - O planetě, žábách a šnecích…

Už kdysi dávno jsme se na základní škole učili o tom, že tvorové obývající planetu Zemi se dělí podle struktury svojí stravy na býložravce, masožravce a všežravce.

Lidé obecně patří do té poslední skupiny. Ovšem díky tomu, že člověk o jídle může přemýšlet, se někteří dvounozí savci rozhodli, že se stanou výhradně býložravci. Tomuto myšlenkovému pochodu příliš nerozumím, protože sám sebe vidím na pomezí mezi všežravcem a masožravcem.

Z tohoto důvodu mne zaskočila zpráva o tom, že stav čuníků v českých zemích je na nejnižší úrovni od roku 1922. Jestli tomu dobře rozumím, za doby hospodářské krize ve 30.letech, ale i v době německé okupace, jsme na tom s prasaty byli lépe než dnes. Tento fakt společně s tím, že vepříci mají mít větší životní prostor znamená, že by se cena na pultech měla vydat směrem vzhůru.

Pokud ten posun bude vyšší než menší, klidně se přeorientuji od čuníků na šneky nebo žáby. Pokud se vám nyní udělalo nevolno, tak to znamená, že jste ještě žabí stehýnka ani měkkýše neochutnali. Protože mezi námi – kam se na ně hrabe vepřové.

Autor: Joža Kolář | neděle 13.5.2012 8:42 | karma článku: 5,50 | přečteno: 315x