Deník Kocoura Hnědoočka - O Koudelkovi, kondiciogramu a emocích…

Jáchyme, hoď ho do stroje. To je legendární český film s Luďkem Sobotou v hlavní roli. „Strůjcem“ úspěchu v životě mladého venkovana se stává kondiciogram s přesným vyznačením úspěšných i kritických dnů.  František Koudelka se tímto rozpisem slepě řídí – i když, jak se ukáže, soudruzi z výpočetního střediska udělali chybu. 

Dnes si takový graf díky internetu a serverům, které se věnují horoskopům či numerologii může prohlédnout a vytisknout každý. Stačí zadat datum narození.  A pak už je na vás, jak s danými údaji naložíte. Bavil jsem se na toto téma s jedním svým známým, který se k horoskopům, astrologii, numerologii a dalším lehce okultním vědám staví dost skepticky.  Podle něj se k těmto zdrojům informací uchylují lidé, kteří nejsou dostatečně silní k tomu, aby nějakým způsobem ovlivnili svůj osud. Já osobně s ním až tak nesouhlasím, protože podle mého názoru existuje spousta věcí mezi nebem a zemí, které ovlivňují náš život.  A do něj se určitě promítá i zkušenost z případných minulých životů. Takže pokud jsem ve své minulé zemské pouti nějakým způsobem ubližoval ženám, tak ony mi to nyní mohou vracet i s úroky a já se divím, proč to tak je. Přitom odpověď se nabízí.

Když se ještě vrátím k těm kondiciogramům, se kterými jsem svůj dnešní Deník začínal -  myslím si, že fungují. Jako příklad mohu uvést jednu svoji známou, na kterou se dá přesně aplikovat emocionální biorytmus – pro vysvětlení, tento určuje náladu, pocity, pohled na život a budování vztahů s lidmi. Pokud se její emocionální sinusoida nachází v záporných hodnotách, vím, že vůbec nemá cenu s ní komunikovat. Veškerá snaha je totiž marná. 

 

Autor: Joža Kolář | sobota 23.2.2013 7:52 | karma článku: 6,20 | přečteno: 193x