Deník Kocoura Hnědoočka - O konci, Campingovi a kempu…

Američan Harold Camping tvrdí, že právě dnes začne konec světa. Celý destrukční proces prý potrvá pět měsíců. Definitivní finále podle něj přijde 21.října. Zachráněno má být 200 milionů obyvatel naší planety. Tyto vyvolené má čekat nanebevzetí a spasení.

To jsou sice pěkné a důležité informace, ale já vůbec nevím, co ten konec světa má způsobit? Je to snad dnešní demonstrace odborářů, která zablokuje dopravu v centru Prahy?  Nebo snad bývalý spolupracovník bývalého premiéra Topolánka - Marek Dalík, kterému miliony za Pandury nestačí? Nebo za to může sraz bývalých spolužáků Vojenského gymnázia Jana Žižky z Trocnova v Praze, kteří se dnes, včetně mojí maličkosti, po dvaceti letech sejdou v Českém ráji?  Nebo máme věřit oficiální verzi pana Campinga o tom, že datum zcela jasně vyčetl v Bibli? Mimochodem, jedním datem z Bible tento dobrý muž koncem světa už hrozil. Bylo to v roce 1994. Tenkrát to nějak neklaplo.

Světlo do případu vnáší jako vždy Agentura Srandopysk. Ta do svých řad možná už brzo uloví osobnost s velkým „E“. Je to exmanžel, exnovinář a  exministr. Jmenuje se Radek John. Ale pojďme od personálních otázek přímo k jádru pudla. Nebo bernardýna? To není podstatné. Hlavní je, že tým jazykových expertů Agentury Srandopysk za pomocí bohatého grantu z prostředků Evropské unie přišel celé věci na kloub. Záhada podle profesora Jazyka spočívá ve jméně amerického proroka. Tedy v jeho příjmení  - Camping. Jak mi pan profesor vysvětlil, se svými kolegy došli k názoru, že zásadním problémem jsou peníze. Tedy jejich úbytek. Pan Camping totiž velmi pocítil úbytek turistů v kempech. Majitelé těchto veřejných zařízení mu totiž musí posílat z každého ubytovaného jakési tantiémy. A tak přišla finta s koncem světa a případným spasením pro vyvolené. Hlavní podmínkou ke spasení je modlitba. Tu musí případný zájemce pronést v kempu. Tam musí zároveň strávit minimálně 48 hodin. Ideálně ovšem právě pět měsíců, které do konce světa podle pana Campinga zbývají.

 

Autor: Joža Kolář | sobota 21.5.2011 9:15 | karma článku: 5,50 | přečteno: 786x