Deník Kocoura Hnědoočka-O Antikristovi,sušených mravencích a oslovi

Podle prezidentova vicekancléře Petra Hájka se blíží apokalypsa v čele s Antikristem, který je již na tomto světě. Proto se možná bude hodit sledování béčkových thrillerů, kde se dozvíme, jak s takovou pohromou správně bojovat. Zároveň tímto vyzývám Chucka Norrise, Bruce Willise a Václava Klause k bojové pohotovosti.

Osobně jsem se zatím s obavami z příchodu ďábla  ve svém okolí nesetkal. Lidé řeší úplně jiné problémy. Například jeden můj známý si ze svého výletu do Číny přivezl pytlík s usušenými mravenci, kteří se mají upravit a zkonzumovat. Návod na úpravu je sice přiložen, ale písmena připomínají tělíčka těch nebohých tvorů, takže můj kamarád neví, zda je má vařit, smažit nebo snad péct. Ten dobrý člověk žije ve Zlíně, tak bych mu doporučil navštívit jeden ze skladů jedovatého alkoholu - kterých se v tamní oblasti pár nalézá - a mravence umístit do lihu.

V jeho lehkém opojení se ocitla i naše veselá společnost ze čtvrtka na pátek v jednom příjemném hotelu nedaleko Benešova. Pokud je mi známo, všichni se z něj následně bez problémů a bílých holí dostali. Ale pod jeho vlivem se vedli zajímavé diskuse. Mimo jiné i o vlivu pouťových atrakcí na motoriku a obsah žaludku jejich návštěvníků. Přitom jsme došli k zajímavému závěru, že vážné ohrožení představují nejen různé horské dráhy, centrifugy, kladiva nebo kamikadze. Jeden z kamarádů zavzpomínal na to, jak se pod ním na pouti v Novém Bydžově splašil osel a následně s ním utíkal několik kilometrů.

Proto se vstříc pouťovým atrakcím vydávejte nejen s prázdným žaludkem, ale i s příručkou Jak řídit osla.

Autor: Joža Kolář | sobota 20.10.2012 8:56 | karma článku: 6,93 | přečteno: 715x