Deník Kocoura Hnědoočka - O adventu, Nečasovi a řízcích…

O tomto víkendu začíná advent, který je kromě všech ostatních tradic, zážitků a kuriozit spojen i s vánočními večírky. Měl jsem to štěstí, že jsem byl včera na jeden takový pozván. I když to nebylo takové to tradiční setkání, kde vedení té či oné firmy děkuje zaměstnancům a spolupracovníkům a na kterém se pronáší přípitky na budovatelské úspěchy v další dekádě.

Zde se jednalo o společné neoficiální posezení bývalých i současných kolegů z jisté jihlavské společnosti. Díky tomu jsem se potkal s lidmi, které jsem třeba i několik let neviděl. Trochu to připomínalo školní sraz. Třeba i proto, že jsem se od svých známých dozvěděl kuriozity a perličky z pohlavní výchovy dětí. Zcela logicky nebyl přítomen žádný vyučující, ani se nekonala prohlídka školy. Ovšem pití a jídla byl dostatek. A já se musím veřejně přiznat, že díky míse plné vepřových řízků, která se přede mnou nějakým nedopatřením ocitla, došlo k zásadnímu porušení životosprávy. Ani následná pravidelná noční čtyřkilometrová procházka nemohla tento prohřešek anulovat.

I když nejsem sám, kdo pro pravidla správné výživy zanedbává. Stačí se podívat například na premiéra Petra Nečase. Mám doma naši společnou fotografii, která vznikla na jednom fotbalovém turnaji v roce 1995. Což bylo před mnoha a mnoha kilogramy.

Na naši společnou obhajobu musím prohlásit, že oba dva se s přebytečnými kilogramy snažíme v poslední době bojovat. Já tím, že po 17. hodině nejím a pravidelně chodím na noční toulky s pejskem, pan premiér tím, že v poslední době začal posilovat.

Na zasedání vlády zvedá ministry z jejich křesel a nadhazuje s nimi. Bohužel to ještě nemá úplně natrénované, takže se občas stane, že se z křesla vyzdvižený a vyhozený ministr do tohoto již nevrátí. Drábek, Dobeš a Vondra by mohli vyprávět….

Autor: Joža Kolář | sobota 1.12.2012 8:50 | karma článku: 10,96 | přečteno: 777x