Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J57o40s45e85f 85S63u43k

21. 4. 2024 9:46

Přesně napsáno, k tomu není co dodat! Russku je třeba ukázat, kam patří, a to rázným způsobem. Divím se NATO, že nechá beztrestně likvidovat ukrajinskou infrastrukturu a neudělá to, co v případě Izraele.

0 3
možnosti
JH

"Zde už se jedná, také o naší, svobodnou existenci."

V jakém jazyce je to napsáno?

3 0
možnosti
ZB

Autor je přesvědčen, že je správné, pořídit F-35. Ale existují srovnatelné stroje za mnohem menší náklady. Naše vláda si dělá legraci z důchodců, tvrdí že nemá peníze na jejich důchody dle platných zákonů a musí tedy ty zákony změnit. Valorizaci důchodů tedy vyplácí dle současnou vládou upravených zákonů. Jeden by čekal, že tedy upraví mzdy politiků, členů vlády, církevní restituce podobně jako důchody důchodcům, ale to se nestalo. Zřejmě na to zapomněli. Očekával bych tedy také nákup skvělých letadel, třeba mnohem levnějších Gripenů, protože vláda by zároveň řešila pořízení skvělé vojenské techniky a také by hleděla na naši špatnou finanční kondici, ale to se také nestalo! Kdo to mohl volit?

7 4
možnosti
JS

J53o98s38e24f 17S60u37k

21. 4. 2024 10:00

To, jak utratí armáda peníze na svou modernizaci v rámci navýšení příspěvku na 2% nebo i výš bych nechal na ní, mají tam na to dost odborníků A Zaorálek mezi ně rozhodně nepatří. A srovnatelných strojů jako F35 moc není, jinak by je ostatní státy při nákupu neupřednostňovaly.

Ale souhlasím plně s Vámi, že je nehorázné snižovat důchody, zatímco sobě, soudcům, atd. mzdy když ne zmrazit nebo snížit (podle stejného principu výpočtu jako důchody), tak je naopak zvyšovat. Pak ať se nediví, že otěže řízení státu po volbách převezmou různí populisté a bude zas dalších 10 let trvat, než se naše ekonomika aspoň trochu vzchopí.

0 0
možnosti
Foto

Musíli války být, běžte si válčit sami a vaši věrní s vámi, mě nechte být (píseň pánové nahoře)

3 6
možnosti
Foto

Proc to Nohavice nerekne Putlerovi?

5 3
možnosti

Pro mne je absurdní, jak mnoho lidí u nás chce, aby se Ukrajina vzdala Putinovi. To by Putin vykročil do Evropy, Fico a Orbán by ho šli uvítat jako sudetští Němci vítali Hitlera, a pak bychom měli Putinovy tanky v Praze na Václaváku!

20 12
možnosti

Proč tolik lidí u nás usiluje o to, aby se Ukrajina vzdala Putinovi? Pak Putin zamíří do Evropy, Fico a Orbán ho přivítají jak sudetští Němci Hitlera a máme ruské tanky v Praze. Děkuji, soudruzi, nechci!

6 8
možnosti
MP

And the wind, the wind is blowing, through the graves the wind is blowing... (L. Cohen)

0 0
možnosti
LF

L30u85k53a31s 80F88i31k88r

19. 4. 2024 4:59

Kdyz uz L. Cohen tak spis: "When they poured across the border. I was cautioned to surrender. This I could not do. I took my gun and vanished."

2 0
možnosti
Foto

Rusko je imperiální země, která se od 16 století do 19 století se rozšiřovala rychlostí 9O km čtverečních za den až dosáhla hranic Kanady. I když má Ruský imperialismus kořeny v carském Rusku, tak ruský imperialismus převzali bolševici a dnes Putin s odkazem na Velkou vlasteneckou válku se snaží Putin legitimizovat válku na Ukrajině a návrat k roku 1989, kdy světová válka de facto skončila pro národy, které se dostaly pod sovětský protektorát, ale ne pro Rusko.

15 1
možnosti
NP

Díky za skvělý text

10 5
možnosti
PN

Uzasny pocin, Mozna by Ukacka mohli dodrzet puvodni dohodu s Ruskem, na zaklade ktere bez problemu dostali samostatnost v ramci SSSR a bylo by vse v pohode. Tedy zadna valka. Ale to je na mistni "znalce" prilis komplikovane. A kolik tady budu mit minusu me nezajima, realitu tim nezmenite.

12 24
možnosti
Foto

Jakou původní dohodu, když se SSSR rozpadl? Pokud myslíte Budapešťské memorandum, tak to spočívalo v tom, že Ukrajina dostane samostatnost a za to vrátí Rusku všechny atomové zbraně.

Což se stalo. Ukrajina zůstala bez jaderných zbraní, ale Rusko dohodu nedodrželo.

30 3
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1161x
Mezi lety 2014 až 2018 jsem působil jako starosta a místostarosta města Ostrova (Karlovarský kraj), předtím jsem byl rovněž člen rady tohoto města. Většinu své profesní dráhy jsem však strávil v soukromém sektoru jako podnikatel a jednatel obchodní společnosti. Mezi oblast mého zájmu patří především dějiny, podnikání a politika. Jsem ženatý a mám syna, který studuje doktorát na univerzitě v Plzni.

Seznam rubrik