Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

" Nominovat Pekovou se rozhodl benešovský senátor Zdeněk Hraba (STAN), měla by získat Medaili Za zásluhy v oblasti vědy, uvedl Hraba" nakonec dostala jen medaili od Mensy:

Mensa Česko

@MensaCR

Čestné uznání Mensy ČR za rok 2020 získala molekulární genetička MUDr. Soňa Peková, Ph.D. SRDEČNĚ GRATULUJEME! Mensa ČR uděluje čestné uznání osobnostem, jež se zasloužily významnou měrou o intelektuální přínos a šíření dobrého jména České republiky.

12:17 odp. · 17. 6. 2020

0 0
možnosti

J89a87n 31P92a38v41e86l

3. 10. 2023 8:22

I držitelé nobelových cen dokázali šířit nesmysly. Viz

Linus Pauling

0 0
možnosti
Foto

zahrnout příčiny války na na Ukrajině mezi konspirace je nesmysl. Ta válka má geopolitickou příčinu a NATO v tom hraje rozhodující roli. A západní státy si to uvědomovaly, když odmítly v minulosti přijetí Ukrajiny. Pokračovalo to váhání i u dodávek zbraní. Proti nabídce vstupu do NATO byly i významné osobnosti z vojenských a politických a bezpečnostních kruhů. Mimo Evropu je toto přesvědčení dost rozšířené. Naposledy potvrdil nepřímo Stoltenberg, že Rusko NATO varovalo, že rozšiřování povede k válce. November 30, 2021

MOSCOW (AP) — Russian President Vladimir Putin on Tuesday sternly warned NATO against deploying its troops and weapons to Ukraine, saying it represents a red line for Russia and would trigger a strong response.

Commenting on Western concerns about Russia’s alleged intention to invade Ukraine, he said that Moscow is equally worried about NATO drills near its borders.

Speaking to participants of an online investment forum. Putin said that NATO’s eastward expansion has threatened Russia’s core security interests. He expressed concern that NATO could eventually use the Ukrainian territory to deploy missiles capable of reaching Moscow in just five minutes.

1 1
možnosti

Tak se svým životem jsem vcelku spokojený, frustraci mám jen z vládnutí fialového slepence a přesto neberu nikdy na 100% oficiální údaje ani o 11.9. ani o kovidu, tady se pár konspiračních teorií naopak potvrdilo, a ani o konfliktu na Ukrajině, jak je nám servírován mainstreamovými médii...

2 3
možnosti

Poučné. Díky.

1 1
možnosti

Pane Ulmane. Bez urážky, ale podařilo se vám dát dohromady pěknou manipulativní slátaninu.

Velmi oceňuji, že jste ve svém příspěvku použil odkaz na vynikající knihu Psychologie davu od G. le Bona. Ale bohužel, vzal jste si z toho jen malý střípek, který se vám hodil, ale který jste dost překroutil.

Ano, je pravdou, že jeden z parametrů popisovaných le Bonem je obrazotvornost, kdy dav lze ovládat skrz vytváření nějakých představ. Účinným prvkem obrazotvornosti je např. budování obrazu našeho nepřítele - může to být jak EU, Fiala, ale taky Rajchl, Okamura, globální oteplování, záleží jen na propagandě. Hned vedle parametru obrazotvornosti je další parametr - budování prestiže, kdy je třeba vlastní prestiž (např. Fiala) všemi prostředky s pomocí propagandy zvyšovat a prestiž politického soupeře (např. Rajchl) jakýmkoli způsobem snižovat.

Asi nejhodnotnější částí Psychologie davu je metoda tvrzení-opakování-nákaza. Je to metoda programování lidí, kterou s velkým úspěchem využil jak Hitler tak i Stalin. Jedná se o velmi účinnou metodu spočívající v nějakém tvrzení (byť nepodloženém), které je nutné neustále, pokud možno stejnými slovy, opakovat ráno, odpoledne, večer, stokrát, tisíckrát, miliónkrát, v rádiu, televizi, na internetu. Třetí fází je pak nákaza, kdy se podvědomí občanů díky neustálému opakování "přeprogramuje" a daný občan začne myslet přesně tak , jak si manipulátor (propagandista) přeje. A nejen myslet, začne hovořit i ve frázích, které mu do hlavy nacpe propagandista a začne pronásledovat všechny kolem, kdo myslí jinak. Ano, je to přesně ta metoda, k níž se řadí rčení "tisíckrát opakovaná lež se stává pravdou".

A zde se dostáváme k meritu problému - jakým druhem informací jsme neustále programováni, který druh informací je nám stokrát, tisíckrát, miliónkrát denně skrz televizi, rozhlas agresivní propagandou cpán do hlavy? Kdo je skrz propagandu dennodenně vyzdvihován a na koho je dennodenně pliváno?

Pokud si na otázky poctivě odpovíte, poznáte pravdu.

3 2
možnosti

No moment, pravdu poznám tedy tím, že spočítám největší počet veřejných pochval, pak největší počet veřejných odsouzení a nakonec přidám k obojímu opačné znaménko?

5 0
možnosti
Foto

Pravděpodobnost, že se dvojčata kvůli požáru volným pádem sesunula do své vlastní stopy, je tak malá, že hraničí s nemožností. Podle principu Occamovy břitvy (nejjednodušší vysvětlení) tedy šlo o řízenou demolici.

Naopak, pokud je oficiální verze událostí mnohem nepravděpodobnější, NEMŮŽETE jedním dechem argumentovat, že zastánci KT nerozumí pojmu nepravděpodobnost.

Pokud "postižení nerozumí principům, jak věci fungují" jak tvrdíte, tak mi vysvětlete, jak je možné, že přes tři tisíce aktivních profesionálů z oboru podepsalo petici "Architects and Engineers for 911 Truth", za obnovení vyšetřování 9/11.

2 5
možnosti
Foto

Takže tam pak pád způsobili Alumináti s Nanotermity? Nebo tam snad zapracovali Vogoni v létajícím omáčniku při čištění trasy intergalaktické megadálnice?

5 0
možnosti

Doporučuji autorovi přečtení jeho vlastního blogu na téma dezoláti. Evidentně splňuje bod 1 - frustrace. Nedokáže pochopit, že jiní lidé si mohou myslet něco jiného než on.

Takže pište, je to určitě dobré k uvolnění přetlaku. Kdo si hraje, nezlobí.

9 0
možnosti

Otázka je, jestli i hlopoust je pouze formou jiného názoru.

1 1
možnosti

J85a57n 32P92a19v24e94l

1. 10. 2023 21:40

TLDR

Jinak, docela by mě zajímalo, proč autora tak kakají konspirační teorie. Měl jsem tu čest mluvit s lidmi, kteří věří ezoterickým věcem. Byli schopni plácat šílené nesmysly, ale byli tam i lidé, kteří docela slušně nahlodávali moje racionální myšlení. Průšvih je v tom, že i u konspiračních teorií si občas můžeme říct "není to vyloučené". Viz to jedenácté září.

Co se konspiračních teorií týče, věřím, že jejich výskyt by hodně mohla snížit skutečně otevřená společnost. Jenže průšvih je v tom, že absolutní většina z nás něčemu věří a reaguje hodně podrážděně, když se jim někdo pokouší jejich pravdu vyvrátit. A to i politici a lidé s mocí. A ti vytváří docela slušné podhoubí pro konspirační teorie. Víme, že lžou a kalí vodu. Ale nevíme kdy

2 0
možnosti

K51a12r57e89l 95J27a76n23d56a

2. 10. 2023 16:23

Nelžou, mají jiný názor, který se neshoduje s vaším, v politice to tak prostě je. Já mám docela stejné názory se spoustou politiků. A ty pak volím. Říkat, že politici lžou je přilévání oleje..

Jiná věc jsou KT - drtivá většina se odvíjí od nepochopení souvislostí (příp. je motivem zisk).

1 0
možnosti

Diskutovat s nějakým zastáncem takových teorií je jako hrát šachy s někým, kdo se moc nevyzná v pravidlech této hry. Tady už pak nění zkouškou vlastní duchaplnosti to, jak rychle mu dokážeme dát mat, který on stejně za konec hry neuzná, ale spíše to, jak rychle pochopíme, že s ním vůbec nemá cenu pokračovat ve hře. Jen škoda, že zastánce různých konspiračních teorií potkáme nejspíše mezi svými přáteli, kde jsme pak vystaveni dilematu, jestli vynaložit tu snahu, ranit jeho city a ukázat někomu, že uvažuje hloupě, nebo to radši nechat nějak taktně být a skousnout tu jeho obvykle sebevědomě a vítězoslavně vyslovenou hloupost. Jak krásně by se to hádalo s lidmi, na vztahu k nimž vůbec nezáleží! Jenže s takovými lidmi se zase obvykle nepouštíme do diskuzí.

12 1
možnosti
  • Počet článků 28
  • Celková karma 30,03
  • Průměrná čtenost 2226x
Nemám předem jasno, na čí straně budu stát. I nepřítel může mít někdy pravdu a naopak. Jako ajťáka mě nezajímá politická korektnost, pouze 1 nebo 0.

Protože trpím fóbií z pomlček, používám spojovníky, přestože je to stylisticky špatně.

Přesto, že jsem hned v několika článcích zmínil definici slova dezolát, neustále se objevuje tatáž otázka doplněná o manipulaci, kterou mi podsouvá definici zcela jinou, dávám to rovnou do popisku blogu. Dezolát je "protagonista dezinformační scény, většinou trvale nespokojený jedinec na okraji společnosti, který si životní frustraci kompenzuje odmítáním společenských autorit a příklonem ke konspiračním teoriím a politickému extrémismu". Zapamatujte si to a už se mě na to neptejte. Čili ne, dezolát není člověk "s jiným názorem". Tedy pokud nešíří dezinformace, tak to, alespoň pro mě, není dezolát.

Seznam rubrik