MB

Mám novou klávesnici, na něco jsem klikla a rozepsaný text zmizel. Omlouvám se, jestli tady bude 2x.

Ani kdybyste napsal 100 článků, přidal odkazy, fotky, videa atd. nemáte šanci některé lidi přesvědčit.

Nedávno jsme se odstěhovali z města v Sudetech, kde žije velká romská komunita. Je tam i dětský domov. V červnu je každý rok pouť. Provozovatel atrakcí daroval bloček volných lístků dětskému domovu. Stalo se to před asi tak 20 lety. Od té doby se každý rok mluví o tom, že romské děti dostávají volné lístky od města, zatímco české děti musí za kolotoč platit. Pravidelně každý červen se tenhle drb objeví a stačí někde říct, že atrakce zdražily a najde se někdo, kdo tohle řekne. Na městském diskuzním fóru se to každoročně probírá. Každý rok někdo z úředníků, často i sám starosta, tuhle informaci vyvrací. Bez šance. Je červen...

JZ

Raději budu žít v USA, které jsou právním státem s nezávislou justicí a svobodným podnikáním, než v Rusku, které je mafiánským státem řízeným kremelským putinovským gangem, kde neexistuje nezávislá justice a není zaručeno právo na spravedlivý proces. V Rusku také není možné svobodně podnikat a neumí ochránit soukromé vlastnictví.

DR

Tak s chutí do toho. Je to tam přímo ráj na zemi.

VH

Házení hrachu nazeď.

Rusomilové a podobná individua mají svou pravdu.

Pobavil jste, spolu s autorem...

James Risen Says War Profiteering Is Out Of Control And Driving The "War On Terror"

https://www.youtube.com/watch?v=F9DT-0RWJac

General Wesley Clark "We're going to take-out 7 countries in 5 years."

https://www.youtube.com/watch?v=6Knt3rKTqCk

9/11 Truth March in Brussels

https://www.youtube.com/watch?v=KaixrURYk7s

JN

J57o29s80e84f 42N58i12k76l

19. 6. 2024 17:11

Úkol propagandy: Nedopustit, aby se lidé nechali mýlit pravdou.

(Roman Kozel)

JZ

Ano, v tom mají rusáci velké zkušenosti.

SB

Rozhodně jsem rád, že patříme do té částis věta, které šéfuje Amerika, ale mýty se povídají vždycky.

Napíši dva mýty, které jsem v dobách komunismu slyšel o tehdejším Československu. I když na tu dobu nevzpomínám rád, určitě každým uzná, že to byly nesmysly:

1) Letní tábory pro děti ve věku docházky do základní školy byly povinné.

Měl jsem babičku na venkově a na letní prázdniny jsem jezdil tam. Na dětském letním táboře jsem byl pouze jednou, a to navíc na skautském, když kolem roku 1968 skautské hnutí na dva roky povolili. Poté, co skauta tehdejší režim zrušil, jsem na žádném pionýrském táboře nebyl.

V té vesnici, kam jsem jezdil za babičkou, jsem zapadl do dětského kolektivu se vším všudy, takže dobře vím, že žádné dítě z té vesnice nikdy na žádném letním dětském táboře nebylo.

2) Výuce jazyků členských zemí NATO kladl tehdejší režim překážky.

To též nebyla pravda. Učebnice anglištiny, francouzštiny, italštiny a některých jiných jazyků členských zemí NATO byly běžně k dostání. Ve volném čase mnoho lidí navštěvovalo kurzy. Na střední škole byl jeden jazyk vedle ruštiny dokonce povinný a na výběr bylo ze tří jazyků: angličtina, francozština, němčina. Posledně jmenovaný jazyk můžeme považovat i za jeden z jazyků Varšavské smlouvy, protože existovala tzv. Německé demokratická republika, ale angličtinu a francouzštinu nikoli. Přesto se na gymplu běžně vyučovaly.

Jiná věc byla, že v těch učebnicích bylo hodně prorežimní politiky. Ale když si tohle člověk odmyslel, tak na větách o odborovém hnutí ve Francii nebo o tom, jak se britští turisté divily vynikajícím výsledkům práce československých jednotných zemědělských družstev, se člověk může naučit francouzštinu nebo angličtinu jako na kterémkoli jiném textu.

Takže mýty nejsou výsadou dnešní doby a nejsou zaměřeny jenom na USA:

SB

britští turisté se divili, nikoli divily.

Omluva za překlep.

VB

Pěkné, ale marné. Snad jediná chyba, že považujete Rusácko za evropskou zemi. Ne, ona není ani asijská. Nepatří ani na jeden kontinent.

Snad by u Indiánů chtělo popsat, jak Rusáci kolonizovali Sibiř, Kavkaz, jak zacházeli s místními obyvateli. Je to poslední země s koloniemi.

Foto

Díky. Rád to těm zoufalcům občas otluču o hlavu.