Skandální chování rasistů během záplav při hurikánu Harvey!

Zatímco do oblastí USA, postižených hurikánem Harvey, pojmenovaném na počest atentátníka na prezidenta Kennedyho Harveyho Lee Osvalda, míří pomoc,cynismus jižanských rasistů vrcholí. 

Po událostech v Charlottesville je to už druhá těžká provokace, která nesmí zůstat bez potrestání. Náš reportér zachytil vrtulník Ku-Klux-Klanu, který místo záchrany černochů, mávajících marně ze střech zaplavených domů, vysvobozuje z bouřících vod – sochu generála Lee (!), tohoto odporného symbolu otrokářství a konfederačního trýznitele černošského obyvatelstva.

Vrtulník Ku-Klux-Klanu zachraňuje z rozbouřených vod generála Lee.

„Tak tohle už jste, náckové, těžce přeťápli,“ vyjádřil se na nejvyšší míru rozzlobený místní guvernér. Čeká se ještě na reakci prezidenta Donalda Trumpa, který má oblast navštívit a zatím jen nemastně-neslaně akci rasistů odsoudil, ale zároveň podotkl, že záchrana kulturních památek je také důležitá, takže nikdo doteď neví, na čí straně vlastně stojí.

........

Tohle je samozřejmě černý humor, ale ruku na srdce, kdyby nyní měli na jihu Spojených států k dispozici 2,1 milionu dolarů, které např. padly jen na odstranění symbolů bývalé Konfederace v New Orleans, nepomohlo by to obětem záplav podstatně víc než „hřejivý“ pocit z vítězného boje se sochami – symboly přes 150 let a mnohem více staré historie?

Autor: Josef Prouza | středa 30.8.2017 16:53 | karma článku: 37,92 | přečteno: 2800x