Hrst perliček aneb ironických glos není nikdy dost

Výstavba betonového plotu na celé hranici schengenského prostoru EU je v plném proudu. Už se zkoušejí zmenšené prototypy zátarasů kolem vánočních trhů. Praha přispěla úspěšným otestováním destrukce lávky přes příhraniční řeku.

Motýlí efekt je jev, kdy Trump mávne křídly velvyslanectví USA směr Jeruzalém a ve Švédsku začne hořet synagoga.

Ironie je, když Okamura vyhraje v EET loterii na účtenku z Lidlu.

Superironie je, když akademik Drahoš poskytl Parlamentním listům rozhovor otištěný podle něj korektně bez jakýchkoli zásahů. A potom chtě nechtě musel okamžitě zařadit Parlamentní listy mezi přední dezinformační weby.

Radnice Prahy 6 vybrala vítězný návrh z umělecké soutěže na novou sochu maršála Koněva v Dejvicích. Sovětský maršál bude nově v jedné ruce držet šeřík, jednu nohu ve vojenském bagančeti, a ve druhé ruce bude třímat zvací dopis Bilaka a spol. a místo druhé nohy bude mít kopyto.

Stanoviska evropských politických stran SPD k budoucnosti Evropské unie se sbližují. Martin Schulz z německé SPD navrhuje Spojené státy evropské, kdežto Tomio Okamura z české SPD navrhuje Spokojené státy evropské. Doladění je prý otázkou týdnů.

Komunista Ondráček v parlamentu na obhajobu své kandidatury do čela výboru pro kontrolu GIBS pronesl vynikající projev. Bohužel, přišel na zasedání v památeční uniformě Pohotovostního pluku, takže přes plexisklo nebylo rozumět, co říká, a nebyl tak v prvním kole zvolen.

Na besedě k prognóze ekonomického vývoje navrhla ekonomka Šichtařová označit současnou ekonomickou situaci jako „přehřátá“, kdežto Matěj Stropnický by volil jemnější výraz „přihřátá.“

Zvláštní: expremiér Sobotka v EU mluvil jen česky a se všemi si rozuměl, kdežto nový premiér Babiš mluví francouzsky, anglicky, německy a rusky, ale v otázce imigračních kvót mu v teď v Bruselu nikdo nerozuměl. Proč ze všech jazyků, které ovládá, zvolil zrovna ruštinu?!

Specifický jev, kdy představitel evropské země, získá-li v EU významnou, skvěle placenou funkci, se okamžitě zcela odřízne od politiky jím vyslané země, se v Polsku nazývá „tuskovatět“, kdežto v Česku „teličkovatět“.

Nechápu, proč Martin C. Putna používá výraz ruský šváb, když existuje daleko vhodnější brouk zvaný přímo rus domácí.

Německé úřady mají na seznamu místních nebezpečných teroristů i ženy a děti. Na seznam je zařazena každá žena, která do kolonky imigračního formuláře Stav zaškrtne z nabídnutých možností: svobodná, vdaná, rozvedená, černá vdova, poslední možnost. Dítě je na seznam zařazeno, když na více než pět z deseti otázek z pohovoru s dětským psychologem odpoví Alláhu akbar. 

Kampaň Metoo má další oběť. Jistá Venuše Urbinská obvinila Tiziana, že ji přinutil se svléknout a pózovat před ním v nemravných pozicích. Případ je sice téměř pět set let starý, ale tyto věci nesmí být promlčeny. Obrazy chlípníka už jsou stahovány z galerií. 

Venuše Urbinská obvinila Tiziana z obtěžování.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Prouza | sobota 16.12.2017 17:48 | karma článku: 28,37 | přečteno: 900x