Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Chci také americký zákon o zahraničních agentech FARA

V USA musí být politické a kvazipolitické organizace označeny za zahraniční agenty, pokud jsou prokazatelně napojeny na cizí mocnosti. Už ho mají i Rusové. A já ho chci také, ne trafiku, ale Faru. A v návrhu jdu ještě mnohem dál!

Zákon o registraci zahraničních agentů (Foreign Agents Registration Act - FARA) má spoustu výhod. Lobbisté a nevládní organizace musí ve Státech pěkně nosit nálepku ‚ZAHRANIČNÍ AGENT‘ na klopě jak kriminálníci pruhovaný mundúr. Já požaduji jen to samé u nás, ale mám pro zákon významná rozšíření. Každý takový agent by se před jakýmkoli písemným či ústním projevem musel hlásit. U mimů to ještě nemám dotažené, ti by ale před svým vystoupením třeba zatančili kousek kozáčka nebo pantomimicky znázornili hvězdy a pruhy. Pro slovní projev bych nevymýšlel nic nového, to už dávno vymysleli výborně na vlnách éteru, abyste hned věděli, komu nasloucháte. Tak zahraniční agenti by museli ve všech článcích, besedách televizních i rozhlasových, na videích a streamech, před projevem na demonstraci, atd. úplně nejdřív zahlásit:

ti napojení na USA: Posloucháte Hlas Ameriky. Ti sponzorovaní Velkou Británií: Volá Londýn. Ti podporovaní z Ruska: Gavarit Moskva. Příjemci dotací a fondů z Evropské unie pak: Tady Svobodná Evropa. Samozřejmě, musela by se zrušit stanice Evropa 2, to by posluchače mátlo, ale Leoš Mareš by mohl pracovat ve státní instituci na hlídání FARA jako mluvčí. Ani by nový úřad nebyl potřeba, agendu by převzal již zřízený orgán Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám. Odhalovat agenty z Ruska už umějí, tak by jen přidali celý svět. A co s těmi, kteří jsou sice mohutně podporováni ze zahraničí, ale ani sami nevědí přesně, odkud, protože jde o nadnárodní globální společnost? Tak tady navrhuji kompromis, třeba povinnou hlášku: Naladili jste si Rádio Jerevan. To taky neexistuje, i když ho všichni známe. Ale víme, že je ze zahraničí.

Víte, jak by hned ubylo dohadů, kdo za koho kope? Kdo právě servíruje pravdu a ze které líhně štěbetají tahle kuřátka? Skončila by obvinění ze zahraniční diverze a pochybnosti, odkud se penízky sypou a jaké temné (zářné) zájmy jsou hájeny. Tady Sputnik, gavarit Moskva, konec dohadů. A početli bychom si o názorech ruské vlády na dění ve světě. Nebo by si Václav Moravec pozval do České televize 6 hostů. Už při jejich představování bychom měli jasno. A kdyby se ozvalo šestkrát Posloucháte Hlas Ameriky, hned bychom věděli, jak je besední pořad objektivní a vyvážený, žádnou rozsáhlou studii nebo analýzu bychom nepotřebovali. Ušetřily by se milióny. A navíc by ti nevzdělaní venkovští burani, co se vůbec neorientují v politice a volí jen extrémisty, konečně zorientovali a nebylo by nutné za nimi posílat školící brigády politické práce z humanitních fakult. Ono už to funguje u politiků – a moc neprotestují. Květiny k hrobu položil Miroslav Kalousek (TOP 09), květiny k hrobu Miroslava Kalouska se snaží položit Tomio Okamura (SPD), atd. Tam ty nálepky v závorce nevadí - a používají se masově – a u politických neziskovek že by to nešlo?

Mělo by to jistě nějaké mouchy, u některých představitelů politických neziskových organizací, čiperných ve sběru peněz ze všech možných i nemožných zdrojů, by to znamenalo, že je do krátkých rozhovorů vůbec nepozvou, protože jejich úvodní představení by mohlo zabrat celý pořad: Posloucháte Hlas Ameriky, Svobodnou Evropu, Volá Londýn, … a následovalo by rozloučení redaktora s hostem s tím, že určená čtvrthodinka už vypršela. Také by občas muselo za základním hlášením následovat upřesnění, třeba jaký že Hlas Ameriky to posloucháme, ten Trumpův nebo ten Deepstate. Ale to jsou detaily, ty doladíme v parlamentních pozměňovacích návrzích. Tak co, vyjdeme na náměstí tenhle zákon konečně prosadit?

Autor: Josef Prouza | sobota 17.3.2018 11:07 | karma článku: 29,55 | přečteno: 1337x
  • Další články autora

Josef Prouza

Dnešní mladý zkazily písňový texty

Přišel jsem na to, proč mladý jsou dneska tak přízemní, s primitivníma depkovejma názorama. Za to můžou dnešní písňový texty, soukaný do jejich hlav horem dolem. Psychologický poradny a psychiatrie praskaj ve švech.

25.7.2023 v 9:29 | Karma: 31,62 | Přečteno: 1220x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Kvíz: jak znáte novotvary z poslední doby?

Kdekdo tuší, co znamenají nové výrazy jako „chcimír“, „dezolát“ nebo „kremlobot“. Ale tak snadné to nebude. Odlehčený kvíz pro znalce novotvarů z poslední doby. Rozumíte jim? Vyzkoušejte si vše v malém kvízu, který vás otestuje.

13.7.2023 v 9:22 | Karma: 25,97 | Přečteno: 1093x | Diskuse| Společnost

Josef Prouza

Jak mi lékařka z pobytu u moře udělala tábor hrůzy

Když tu kolega bloger Ravek líčil děs letošní dovolené v zahraničí, zvednul jsem hozenou rukavici a štafetu „je to šílený, ale aspoň zas bude o čem psát“ posílám dál. Pokud právě balíte na dovolenou (nedejbože do Itálie), nečtěte.

29.6.2023 v 9:42 | Karma: 43,98 | Přečteno: 10712x | Diskuse| Cestování

Josef Prouza

769 dotačních titulů a 769 korun důchodcům ve valorizaci

Sdělit občanům, obývajícím českou kotlinku, že jim musíme „udělat škodu ráznou, uřezat jim kapsu prázdnou“ dle dávné říkačky, je tabu. I když i prezident NKÚ M. Kala prohlásí, „že země zdegenerovala z tržní ekonomiky na dotační“.

6.6.2023 v 9:40 | Karma: 42,97 | Přečteno: 4466x | Diskuse| Politika

Josef Prouza

Vtipy O Zlatou mříž - kudy premiér neprojel

Dnes se z nové hrsti fórků dozvíte, v jakém jazyce je třeba zveřejnit volební programy, kdo zvýšil poplatky na WC nebo na co je třeba dávat pozor při prohlídce Hradu. Také okusíte vzpomínky na budoucnost, co si špitají mladí, atd.

30.5.2023 v 8:51 | Karma: 38,79 | Přečteno: 3111x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

První máj lákal motorkáře, nehodu na Klatovsku jeden z nich nepřežil

1. května 2024  16:40

Krásné počasí a sváteční volno vytáhly ven motorkáře, jarní vyjížďky měly ale v Plzeňském kraji i...

Práce k lidem patří, hodnotí účastníci první máj. Oslavy zdůrazňují i politici

1. května 2024,  aktualizováno  16:31

Politické strany, hnutí a spolky a jejich příznivci se sešli k oslavám prvního máje. V Praze se...

V ODS plnil roli Klausova vlčáka. Kousl a nepustil, vzpomíná Vondra na Macka

1. května 2024  16:31

Miroslav Macek měl podle Alexandra Vondry (ODS) celou řadu kontroverzních názorů, se kterými on sám...

Hrál na počítači a nechodil ven. Policisté u něj doma našli varnu pervitinu

1. května 2024  15:51

V bytě na okraji Brna našla policie varnu pervitinu, podezřelý muž skončil ve vazbě. Stíhaná je i...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 277
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3399x
Inženýr ekonom, choreograf, lektor tance a společenské výchovy. Příjemce kapesného od státu za celoživotní sociální a zdravotní pojištění proti přetížení peněženky. Docent spontánní dojmologie a rychlých polních soudů. Na hlavu vzatý odborník na mediální obluzování, mentor exekutorů ducha, travič politické blbé nálady a deratizátor zapouzdřených ideologií. Čtyři děti, pět vnoučat. Životní heslo: Gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo (Kapka proráží kámen nikoli silou, ale opakovaným kapáním). Znamením štír. 

Seznam rubrik