Šťastné a veselé Velikonoce.

Dovolte mi abych i já se přidal s přáním šťastných a veselích Velikonočních svátků. Dnes je již bílá sobota, předposlední den velikonočního pašiového týdne.   

Šťastné a veselé Velikonoce.

Dovolte mi abych i já se přidal s přáním šťastných a veselích Velikonočních svátků.
Dnes je již bílá sobota, předposlední den velikonočního pašiového týdne. 
Slunce vyšlo v Praze v 5:41 ale předtím již několik minut po páté začalo svítání, kdy je už možné venku vykonávat většinu činností bez umělého osvětlení.
V noci na zítřek nás čekájí křesťanské vigílie, které jsou oslavou vzkříšení Ježíše Krista během Velké noci ze soboty na neděli.
Letos se během této noci proběhne také administrativní úkon a posunou se hodiny o jednu hodinu dopředu a východ slunce v Praze nastané v 6:41 hodin a take i svítání začne po šesté hodině.
V předchozích článcích jsem navrhoval jiný, nový postup provádění sezonních změn času.  V souladu s tím bychom od začátku března posouvali hodiny o pouhé dvě minuty denně dopředu. Udrželi bychom východ slunce přibližně ve stejnou dobu.  (přesně mezi 6:46 a 6:41).
A tak o Velké neděli by se už žádný jednohodinový skok nemusel konat. Lidé by netrpěli náhlým časovým posuvem. 
Prosím ty, kteří se domnívají, že tato myšlenka je zajímavá, aby mi ji pomohli dále šířit, aby se  dostala až k těm, kteří o tom mohou v budoucnu v parlamentu EU rozhodnout, nebo připravit o tom referendum. Děkuji

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Josef Petera | sobota 30.3.2024 9:59 | karma článku: 4,54 | přečteno: 129x
  • Další články autora

Josef Petera

Jaro postupuje mílovými kroky

15.3.2024 v 15:41 | Karma: 4,41

Josef Petera

Tak už se nám blíží jaro.

5.3.2024 v 13:32 | Karma: 5,74