Televizní „husička“ zavražděna

Chcete-li Nejvysmívavější Švédka tisíciletí, tak se totiž mluví o moderátorce televizní talkshow Pohovka pro ženy, která byla někým usmrcena v přenosovém vozu v areálu zámku  Yxtaholm nedaleko Stockholmu. Kdo z dvanácti přítomných mohl Michellin život ukončit tak násilně?

Jedenáct vyslýchaných vyšetřujícím policistou Q, mezi kterými je členka církve Ježíš žije, neonacistka, manažer usmrcené, herečka z nekonečných seriálů, dalších pár lidí v pozadí televize, sloupkařka a kolegyně z Večerníku, ale také utajovaný host – rocková hvězda John Essex, který se před smrtí s Michelle vyspí, jsou postupně propouštěni. A vypadá to, že policie se blíží k rozhřešení.

Annika Bengtzonová se právě vrací po mateřské dovolené zpět do práce, a i přes neshody s manželem, se kterým měla strávit oslavy letního slunovratu u jeho rodiny, se do tohoto případu pouští naplno. Stále nevěří tomu, že by její kolegyně Anne mohla být tím, kdo vystřelil z revolveru. S kým vším měla moderátorka neshody? Proč vyhodila svého manažera? Kdo všechno mohl držet vražednou zbraň? A kdo nakonec vystřelil?

Kruté hádky. Žhavé hrátky v zámecké stodole. Noční bouřka. Tajné natáčení. Problémy v redakci. Moc celebrit na své okolí.

*

Oklepala si dlaně od sazí a prachu. Vtom nebe explodovalo. Dům se celý zatřásl, zablesklo se. Zděšeně se přitiskla ke stěně. Vzduch byl nabitý elektřinou, stoupala jí do krku, byla z ní cítit síra.

Už chápu, proč naši předkové věřili na Tóra, pomyslela si.

Hned nato uslyšela nějaké zvuky za hlavními dveřmi na opačné straně místnosti. Neschopná pohybu se zadívala na kliku, v dalším záblesku zvenčí viděla, jak klesá a dveře se zvolna otevírají.

Prudce se nadechla, třemi rychlými kroky vběhla do kuchyně a skryla se za zárubní dveří. Viděla odtamtud, že do místnosti proklouzl nějaký muž a zavřel za sebou. Když si pak sundal kapuci, ulevilo se jí do té míry, až jí zabrněly nohy. Ten syčák! Co tady asi chce?

Zůstala stát za dveřmi a sledovala, jak muž cosi hledá v rozházených věcech. Pohyboval se pomalu, při každém úderu blesku se zarazil, bral do rukou různé předměty, prohlížel je a zase odkládal nebo odhazoval. Pak se sklonil, nadzvedával a převracel věci ležící na podlaze, šátral rukou i v těch nejtemnějších koutech. Když byl asi metr od kuchyňky, Annika prudce otevřela dveře dokořán a řekla:

„Něco jsi tu ztratil?“

*

Počtvrté se i u nás v České republice setkáváme s reportérkou Annikou, která řeší nejen problémy rodinné, ale především ty kriminální. Tentokrát se samotná švédská autorka snažila vyzkoušet Agathinu vraždu v uzavřené společnosti lidí. Ale nesrovnávejme. Liza Marklundová si s tím poradila naprosto dokonale a znovu své čtenáře nezklamala. Neváhejte a vstupte do prostředí televizní show.

 

Název knihy: Prime Time (Prime Time)

Autor: Liza Marklundová (http://www.lizamarklund.com/)

Nakladatelství: Knižní klub (http://www.bux.cz/)

Vydáno: červenec 2014

Autor: Josef Němec | čtvrtek 7.8.2014 12:00 | karma článku: 5,96 | přečteno: 1342x
  • Další články autora

Josef Němec

Jsou divní, pryč s nimi…

15.5.2024 v 6:19 | Karma: 5,47

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89