Jsem pro ně „kořist“, takže nemám co ztratit

Honor a Emily Gilletovi žijí již několik let sami, neboť její manžel, otec a policista Eddie v jedné osobě zemřel při autonehodě. Dodnes na ně obě vzpomínají a ví, že zůstane v jejich srdcích. Poklidný život jedné ženy a

Lee Coburn. Domnělý vrah, který měl zavraždit několik mužů ve skladišti dopravní společnosti Royale Trucking Company, se začne skrývat u Gilletových doma. Ačkoliv je mírně zraněn, obě se stávají jeho rukojmími.

Postupně se dozvídáme, že si Coburn tuto rodinu vybral záměrně. Věří totiž, že je klíčem k odtajnění společnosti, která pašuje drogy, a především jejích předních představitelů. Nejvýznamnější z nich si nechává říkat Účtař. Má své lidi všude, od běžných policistů až po FBI.

Honor si však nemyslí, že by její manžel ukryl nějaké vodítko k něčemu, o čem by jí ani neřekl. Snaží se proto utéct, ale nepodaří se jí to. Po zastřelení jednoho z blízkých policistů začne ale silně přemýšlet nad tím, že by nemusel Lee Coburn být tím, za koho ho mají ostatní. Tedy za vraha, a že by mohl tedy mluvit pravdu

Co se dozví o svém zesnulém manželovi? Mohla být jeho nehoda záměrná? Jak do toho zapadá jeho otec a mariňák Stan? Proč se nedá nikomu věřit, ani těm nejbližším?

*

Využila příležitosti a vytrhla mu zbraň, kterou měl za pasem džín. Ale zápolila s ní, nečekala, že bude tak těžká. Tvrdě ji udeřil do zápěstí. Vykřikla bolestí a zbraň jí vpadla z ruky a sklouzla po naleštěném dřevě.

Oba se po ní vrhli najednou. Honor padla na podlahu ve chvíli, kdy odkopl zbraň z jejího dosahu. Po čtyřech se pustila za ní. Potřebovala se jí zmocnit jenom na tak dlouho, aby jednou vystřelila. Policisté uslyší výstřel.

Tiskla se k podlaze, co jen to šlo, ale podařilo se mu dostat ruce pod ni a snažil se vykroutit jí zbraň z ruky. Byl to zápas na život a na smrt, kdo se zbraně zmocní, a Coburn měl víc sil. Ve chvíli, kdy pevně sevřel zbraň a vykroutil jí ji z ochabujících prstů, lapala po dechu.

Vytrhl zbraň zpod jejího těla. Honor poraženě zasténala, ochabla a rozplakala se.

Překulil ji na záda. Pořád ještě nad ní klečel. Ruce měl opřené o stehna a v jedné držel pistoli. Namáhavě oddechoval a obličej měl zkřivený zlostí.

Pomyslela si: Je to tady. V tuhle chvíli zemřu.

*

Jít do knihkupectví nebo knihovny a vzít do rukou knihu, na jejímž hřbetě je vyryto jméno autorky Sandry Brown, je snad pokaždé zárukou kvality. Mě osobně ještě nikdy nezklamala. Udrží vás v napětí, vystaví příběh tak dokonale dobře, že čím blíže se přibližujete ke konci, tím více jste v napětí, jak to nakonec dopadne. A její hrdiny budete nejen nenávidět, ale především milovat. Tak se nebraňte a začněte ji také číst.

 

Název knihy: Smrtelné nebezpečí (Lethal)

Autor: Sandra Brown (http://sandrabrown.net/)

Nakladatelství: Ikar (http://ikar-knihy.cz/)

Vydáno: březen 2014

Autor: Josef Němec | středa 26.3.2014 3:26 | karma článku: 5,57 | přečteno: 575x
  • Další články autora

Josef Němec

Jsou divní, pryč s nimi…

15.5.2024 v 6:19 | Karma: 5,47

Josef Němec

Svoboda se neodpouští

30.12.2023 v 16:48 | Karma: 4,77

Josef Němec

Požár se nezapomíná

31.12.2022 v 17:57 | Karma: 3,90

Josef Němec

Zmizeli neznámo kam

26.8.2022 v 7:43 | Karma: 3,89