Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IA

Maura Irena

25. 4. 2011 13:44
Děkuji za názor

a jsem ráda, že oponujete mému článku o Dobešově reformě školství. Něco bych k Vašemu názoru přidala. Asi oba jsme dlouhá léta studovali a jistě se oba věnujeme svému povolání a nemyslím si, by změna školství nějak konkurovala našim dosaženým cílům. Vy i já jsme zvyklí pracovat s informacemi a soustředěně se věnovat povolání, které je nám i zálibou a koníčkem. Obsáhli jsme, během mládí a studií určitou škálu vědomostí a dovedností s nimi pracovat, ale rozhodně jsme nebyii obklopeni takovým chaosem nejrůznějších informací, jak současná generace. Troufám si tvrdit, že už další generace nebude potřebovat klasické vzdělání, možná, že se odpoutá i od základů, přes jejichž prizma jsme budovali naše postoje k životu, k práci, k výkonu povolání. pokr.

0 0
možnosti
IA

Maura Irena

25. 4. 2011 13:46
Re: Děkuji za názor

A proto to chápejte jako naše možnosti a schopnosti a jejich možnosti a schopnosti, neboť svět, v kterém žijeme, v časové rovině rozevřel určitou propast. Možná, že budeme strážci ohně, ke ke kterému se budou jednou generace vracet. až se jim bude chtít zase přemýšlet o původu věcí. Ale lidé dnes nepotřebují vzdělanost v tom smyslu, jak ji chápeme, potřebují prostředky k dosažení cílů. které jsou nám trochu vzdáleny. Tak to chápu já, V

0 0
možnosti
PH

petrph

25. 4. 2011 11:13
je to dobrá věc

Musíme přece vylepšit statistiku nezaměstnanosti. Když se dočteme že 70% nezaměstnaných jsou VŠ, tak to bude určitě znít líp...Pak aspoň nebude vidět tolik na ty nemakačenky co už to flákaj od základky,od tý doby na pořádnou práci ani učení nesáhli a stát je stejně zadarmo živí :-)

0 0
možnosti
LS

Lesní sběř

25. 4. 2011 10:24
Vždyť je to vlastně jedno

I dnešní absolventi vysokých škol opouštění brány ústavů vzděláním namnoze nedotčeni (a to raději ani nemluvím o studijních oborech, jejichž podstatou je nedělat nic, neumět nic a brát za to peníze - typicky gender, romistika a jiná v praktickém životě nezbytná studia). Opustí-li tito lidé školu za polovinu času, vůbec se to na jejich znalostech a schopnostech nepozná.

0 0
možnosti
PK

repanak

25. 4. 2011 9:47
Má německá "kolegyně",

vedoucí exportu středně velké textilní firmy v Německu, má po maturitě v r.2002 na gymnaziu tříletou Berufsakademie, která je brána jako "nižší" vysoká škola. Navíc byla proložena i "praxí" v podniku, kde nyní pracuje. Studium bylo státní, žádné školné. Řekl bych, že pro tuto funkci je její vzdělání dostačující a odvádí velmi kvalitní výkon. Samozřejmě má výhodu, že její mateřský jazyk je "světovější" než čeština. Má diplom, ale nehonosí se žádným titulem. Proč se honíme za tituly?

0 0
možnosti
D

Dita_1

25. 4. 2011 9:30
*

Vidite, a to jsem myslela, ze vyuka upadla a skolstvi devalvovalo jiz natolik, ze horsi to snad byt nemuze.

0 0
možnosti

Danny boy

25. 4. 2011 9:26
To už tady bylo

V šedesátých letech se uvádělo v život  heslo "každý dělník bude mít maturitu" a byly zřízeny jedenáctiletky. O padesát let později jsme dál a každý be doktor. S titulem Ing je to drobet "vošajstlich" . Ti musí přece jen něco umět ;-D

0 0
možnosti
KS

Harry_sportsman

25. 4. 2011 8:09
Až na tu poslední větu souhlas

- nepřipadá mi, že by panu Nečasovi šlo o kvalitu českého vysokého školství víc než jiným politikům. Bohužel. 

0 0
možnosti
AA

Jack Russell

25. 4. 2011 8:08
Je to jen další důkaz

ubohosti, nekompetentnosti a amatérismu těch, kteří by měli moudře spravovat tento stát a další důkaz zvrácenosti celého polistopadového systému, ve kterém si nemůžete být ničím jisti ani do druhého dne! Ikona mamonu dovádí některé lidi k šílenosti - co přinese prachy je považováno za geniální, posvátné a nedotknutelné. Všechno, jen ne poctivá a prospěšná práce. Nenažraným pracháčům už nestačí dávat na odiv svoji "vyjímečnost" ověšením se zlatými řetězy, později luxusními auty a snobskými kýčovitými vilami, dnes se jim zachtělo ještě akademických titulů. Tak se jim to usnadní. Čekám,kdy příjde do módy kupování si šlechtických titulů.

0 0
možnosti
SN

kuča

25. 4. 2011 7:56
Pravdu díte........

:-).........je to ten náš pán, nejvyšší školní rada figura opravdu velmi zvláštní !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 924x
Dívám se na svět a nestačím žasnout..

Seznam rubrik