Z nouze Lukašenko dobrej!

Už roky je běloruský prezident A. Lukašenko  v České republice důsledně  prezentován jako diktátorský  zmetek, jak už je u nás dobrým zvykem -  také  „vtipně“  zobrazován s hitlerovským knírkem, atd., atd.

V posledních měsících ten rozruch kolem bezohledného diktátora ale až nápadně  utichl. Je zřejmé, že  čeští novináři a politici si už našli nového, lepšího nepřítele - humanitárního agresora Putina!

Soudruh Lukašenko byl jaksi  vzat na milost. Nevím tedy  nic o tom, že by se snad  v poslední době poměry v Bělorusku nějak významněji demokratizovaly, byli propuštěni političtí vězni a tak podobně,  ale je fakt, že Lukašenko najednou  přestal být nepřítelem číslo jedna, kdo ví, zda je vlastně ještě vůbec nepřítelem, když nedávno zkritizoval Putina …

V každém případě je nyní   Lukašenkovo  Bělorusko  pro český průmysl a zemědělství,  oficiálně  servírováno, jako ideální  země, kam přesměrovat dodávky, které už dnes nelze uplatnit na ruském trhu…

Nějaké ušlechtilé ideje,  kontinuitu, zásadovost v téhle  aplikaci – Z nouze Franta dobrej!,  nehledejme! Tady se píše hodí, že - Nouze naučila Dalibora housti….

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Josef Havránek | sobota 23.8.2014 7:19 | karma článku: 34,21 | přečteno: 1225x